close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sygdomme

Milliarddyrt salg af vaccineproduktion kulegraves af landets skrappeste revisorer

Rigsrevisionen har fundet tilstrækkeligt mange bemærkelsesværdige forhold om frasalget af Statens Serum Instituts vaccineproduktion til at opgradere sin undersøgelse af forløbet.

22. jun 2017 8

Over 1 million underskrifter: Glyphosat-modstand i EU spreder sig med rekordfart

Underskrifter mod pesticidet indsamlet gennem et europæisk borgerinitiativ sætter hastighedsrekord og kan påvirke EU-Kommissionen. Samtidig presser EU-Parlamentet på for at finde alternativer.

16. jun 2017 18

Efter DTU’s byggekaos: Dyrlægerne er bekymrede over veterinærberedskabet

Det er vigtigt, at der er penge nok til at varetage virusforskning og diagnostik, ligesom specialviden skal bevares, siger dyrlægeformanden.

13. jun 2017 5

Rapport: Ufødte og små børn udsat for store mængder bly og hormonforstyrrende stoffer

Børn taber 5 IQ-point på grund af blyeksponering – og det er umuligt helt at undgå eksponeringen, fastslår DHI og DTU Fødevareinstituttet.

12. jun 2017 16

Seruminstituttet jubler: Ny aftale har sikret vores fremtid

En ny aftale mellem regeringen og regionerne slår fast, at Statens Serum Institut også fremover skal varetage det danske infektionsberedskab. Instituttet får færre penge, men mener alligevel, at fremtiden på Islands Brygge er sikret.

9. jun 2017 13

Spildevand fra minedrift forurener kartofler i Bolivia

Grænseværdierne for tungmetaller er overskredet op til 71 gange, og problemet kan være til stede i hele Andes-regionen, mener forskere.

30. maj 2017

Patientens mikrober indtager en hospitalsstue på et døgn

Overvågning af et nyt sygehus afslører en konstant strøm af mikrober. Kortlægningen kan hjælpe hospitaler over hele verden til at mindske risikoen for farlige bakterier, mener forskerne.

29. maj 2017

Spis chokolade og undgå hjerteflimmer

En undersøgelse, der omfattede 55.000 danskere, viser endnu en gavnlig effekt af chokolade.

24. maj 2017 28

Fotoakustik viser kirurgen vej til canceren, mens der opereres

Ny billedteknik vil under selve kræftoperationen kunne vise sygdommens spredning, så kvinderne undgår ny operation kort tid efter.

18. maj 2017 2

Forsker skærper sin havbrugs-vurdering: Lakselus udgør måske allerede et problem

Under en folketingshøring vurderede ekspert fra DTU Aqua, at lakselus ikke er et problem i havbrug i dag. Den vurdering har han nu ændret.

10. maj 2017 1