close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sygdomme

Ny rapport: Det koster 14,4 milliarder at udrydde svine-MRSA – så det lader vi være med

I teorien kan det – måske – lade sig gøre at slippe af med de resistente MRSA-bakterier i det danske svinestalde. Men vi er kommet så sent i gang, at omkostningerne løber løbsk, konkluderer fødevareministerens ekspertgruppe.

18. aug 2017 43

Miltbrand-mutation er i gang med at dræbe regnskovens chimpanser

Den muterede bakterie dræber hundredevis af pattedyr, men der er ingen grund til panik, mener dansk professor og overlæge.

14. aug 2017

Ekstremt vejr kan koste 152.000 europæere livet årligt i 2100

Ny rapport forudser, at varmebølger bliver den værste klimarelaterede dræber i fremtiden.

7. aug 2017 19

VIDEO: Sådan spreder kræft sig i hjernen hos mus

Japanske forskere benytter en billeddiagnosticeringsmetode, der gør væv og organer gennemsigtige mens kolonier af kræftceller træder tydeligt frem.

29. jul 2017

Undersøgelse: Gentest af raske mennesker er ofte meningsløst

Amerikansk forskning tyder på, at det ofte ikke giver nogen mening at undersøge ellers sunde menneskers gener. Hver femte har en mutation, der ofte er uden betydning.

17. jul 2017

Immunterapi mod kræft tæt på amerikansk godkendelse

Børn og unge med en særlig form for leukæmi, der ellers ikke kan behandles, vil sandsynligvis få tilbudt en meget lovende genterapibehandling.

13. jul 2017

Skimmelsvamp i muselort overrasker antibiotika-forsker: »Der er et enormt potentiale«

Skimmelsvamp leverede verdens første antibiotikum – penicillin. Dansk-svensk forskning viser, at svampene rummer uendelig mange andre slags antibiotika.

7. jul 2017 7

Her er Danmarks plan for reduceret brug af antibiotika

Danmark får – som resten af EU – nu en national antibiotikahandlingsplan. Bedre hygiejne, 'vent og se-recepter' og information skal stoppe udviklingen af resistente bakterier hos mennesker.

5. jul 2017 18

Nyt skridt i kampen mod resistente bakterier: Inficér dem med vira

Særligt modificerede vira skal vende bakteriers immunforsvar mod dem selv og forhåbentlig få bugt med antibiotikaresistente bakterier.

4. jul 2017

Esben Lunde strammer skruen: Universiteter skal kæmpe om at rådgive myndighederne

Miljø- og Fødevareministeriet lader alle universiteter byde ind på den forskningsbaserede myndighedsrådgivning. Universiteterne er betænkelige, mens landmændene jubler.

29. jun 2017 4