close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Studerende

Studerende fortærer pyton

Andreas Laustsen

At man spiser slanger mange steder i verden var ingen overraskelse for mig. Men at man i Danmark kunne findes der nu folk, som glædeligt guffer slangekød i sig, overraskede mig en smule. I bagklogs...

Undersøgelse: Fremdriftsreformen giver studerende stress

Kun 5 procent af de studerende på tekniske og naturvidenskabelige uddannelser har aldrig stress, mens 14 procent er blevet forsinket på grund af stress. IDAs formand og DTU’s rektor mener, fremdriftsreformen bærer en stor del af ansvaret.

4. sep 2017 2

Fra mig til dig, kære kommende ingeniørstuderende

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Jeg fulgte i sidste uge med interesse med i den store dækning af årets optag på de videregående uddannelser, og det var ikke uden glæde, at jeg konstaterede, at optaget på ingeniøruddannelserne i m...

Naturvidenskabelige ansøgere kunne sove roligt

Igen i år har de fleste ansøgere til de klassiske naturvidenskabelige fag, fysik, kemi og matematik, kunnet sove mere roligt end mange andre ansøgere til de videregående uddannelser.

28. jul 2017

Modsat andre uddannelser stiger antallet af nye studerende på ingeniørstudier

I år har landets videregående uddannelser optaget to procent færre studerende end sidste år. Men det gælder ikke ingeniøruddannelserne, som oplever største tilstrømning i syv år.

28. jul 2017 6

Dansk Industri: 3.000 kr. oven i SU’en vil gøre studerende mere mobile

DI håber, at landdistrikterne kan tiltrække flere kommende inge­niører, når virksomheder får lov at supplere ulønnede praktikanters SU.

14. maj 2017

Studerende i praktik kan nu få 3.000 kr. oven i SU’en

Både IDA og DTU’s studenterforening værdsætter, at studerende nu lovligt må få op mod 3000 kr. månedligt for indsatsen i projektforløb eller ulønnet praktik. Men de er ikke enige om beløbets rammer.

4. maj 2017

Danske ingeniørspirer gider ikke udlandet

Under halvdelen af de nye ingeniører har lyst til et ophold i udlandet. Samtidig søger udenlandske kandidater i stigende grad de danske graduate-programmer.

17. feb 2017

Kronik: Et udlandsophold er en investering for livet

26. jan 2017 1

Fysikstuderende: Skal jeg lave en ph.d.?

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Vi søger for tiden en studentermedhjælper hos TICRA, og jeg fik den idé at sende jobopslaget til nogle af mine tidligere fysikstuderende på DTU. Der er mange kvikker hoveder iblandt, som vi helt si...