Stemmer om fremtiden

12 artikler

Stemmer om fremtiden

Digitalisering, selvlærende maskiner, kvante­teknologi, kunstig intelligens, kunstigt kød, bioprint, wearables, virtuelle assistenter, virtuel virkelighed og muligheden for at klippe og klistre i vores gener. Det er som bekendt svært at spå om fremtiden, men én ting ved vi: Den vil blive kraftigt påvirket af revolutionerende teknologier, som vi allerede nu ser konturerne af, og som udvikler sig med en utrolig hastighed. Ingeniøren sætter i denne serie stemmer på udviklingen gennem inter­views med en række markante personer i teknologidebatten. Vi spørger dem, hvordan de ser udviklingen, og hvilke konsekvenser de tror, den får for vores hverdag, vores forhold til hinanden og vores samfund generelt.

Seneste nyheder om Stemmer om fremtiden

Artikler (12)

Amerikansk uddannelsesekspert: »Selv små børn kan være ingeniører«

Hvis flere børn skal gøres interesseret i ingeniørfaget, så er undervisningsformen ‘Engineering’ i folkeskolen måske vejen frem. Her skal børn løse opgaver i den fysiske verden, hvor der ikke altid er ét korrekt svar.

15. apr 2018 2

Microsoft-topchef: »Inden for fem år har vi en kommerciel kvantecomputer«

Todd Holmdahl er hardwaremand til fingerspidserne og har til opgave at bringe Microsofts verdensomspændende indsats for at bygge en kvantecomputer i mål.

8. apr 2018 1

Interview med Margrethe Vestager: Prøv noget andet end Google

Digitale forbrugere skal kende værdien af deres data, siger den danske EU-kommissær Margrethe Vestager, der ikke forstår, at så få bruger alternative søgemaskiner.

16. mar 2018 17

AI-forsker: Kamprobotter forstår ikke krigens regler

Fuldt automatiserede våben og kampdroner er en realitet om få år. Derfor haster det med et forbud mod kunstig intelligens (AI) til våben, advarer den internationalt anerkendte ekspert Toby Walsh.

26. nov 2017 20

»Fremtidens ingeniør vil ændre verden, så mennesker bliver behandlet mere lige«

Unge ingeniørstuderende vil gøre en forskel, så giv dem et kursus i global sundhed og kulturforståelse, lyder opfordringen fra professor Muhammad Zaman fra Boston University.

18. nov 2017 3

»Det handler om, hvad robotter og androider kan lære os om det at være menneske«

Dr. Hiroshi Ishiguros androider har et nært forhold til Danmark. Og ifølge deres skaber vil de og deres robot-fætre i fremtiden overtage flere og flere roller og udfordre, hvad vi tænker om det at være menneske.

11. nov 2017

»AI er som overgangen fra heste til biler«

Kunstig intelligens er ikke en fjern fremtidsdrøm. Den er en medspiller i jagten på den bedste medicin og et bedre liv for patienterne, fortæller topchefer i Novo og Lundbeck.

28. okt 2017 9

»Betaling er ikke noget, man taler om i fremtiden«

STEMMER OM FREMTIDEN: Fintech-industrien vil med teknologier som blockchain forandre vores finansielle systemer, mener ekspert i digitalisering professor Jan Damsgaard. Han levner ikke bankerne store chancer, men spår forbrugerne gode tider.

15. okt 2017 41

»Vi skal være meget mere ambitiøse og meget mere offensive, når det gælder digitalisering«

STEMMER OM FREMTIDEN: Industrien undergår en enorm forandring, og hvis Danmark fortsat skal være med helt fremme, når det gælder digitalisering, så kræver det, at vi har et brændende ønske om at ændre vores måde at arbejde på.

8. okt 2017

»Der er så mange aspekter af menneskelig intelligens, vi ikke er i nærheden af at kunne efterligne«

STEMMER OM FREMTIDEN: Kunstig intelligens bliver kun så klog, som mennesker gør den og er stadig på et meget tidligt stadie, mener DTU-forsker Thomas Bolander.

1. okt 2017 10