Stamceller

FOTOS: Udsigt til videnskabens grænseland

Årets bedste videnskabelige billeder og visualiseringer leverer et nyt indblik i dyrenes indre liv og videnskabens grænseland.

13. mar 2017

Forskere dyrker verdens første kunstige foster

To typer stamceller aftaler arbejdsopgaver via biokemisk kommunikation, fortæller forskere, som har frembragt begyndelsen til et kunstigt foster helt uden brug af sæd eller æg.

7. mar 2017

Amerikanere har dyrket en kunstig hjerne af hudceller

Amerikanske forskere siger, at de har skabt en hjerne på basis af stamceller. Hjernen kan bruges til at teste ny medicin og til forskning i centralnervesystemet.

20. aug 2015 6

Nyopdaget stamcelle bringer videnskaben tættere på at dyrke menneskeorganer i dyr

via Nature En ny type stamcelle har vist sig at gro hurtigere end andre kendte stamceller og har lettere ved at vokse i dyreceller. Opdagelsen kan blive en nøgle til at gro menneskeorganer i dyr.

11. maj 2015 3

Sort uheld er hovedårsagen til kræft

Lars Kongsbak

Dette er den hårde konklusion fra et nyt kræftstudie publiceret i Science. Men det betyder ikke, at vi ikke selv kan gøre noget for at minimere risikoen for at få kræft. Konklusionen bygger på en m...

Rigmandsfamilie vil gøre svensk medicinforskning verdenskendt

Et nyt molekylærmedicinsk forskningscenter i Lund til en halv milliard kroner er det nyeste led i Wallenberg-familiens plan om at gøre Sverige førende på især regenerativ medicin.

11. feb 2015 3

EU åbner for at tage patent på celler fra menneskeæg

En overraskende afgørelse fra EU-Domstolen giver en ny definition på, hvad et menneskefostre er, og åbner for patentering af stamceller udvundet af æg fra livmoderen.

7. jan 2015 6

Første stamcelle-behandling anbefalet af EU

Forbrændinger eller ætsninger i øjet kan nu behandles med stamceller, efter at et italiensk lægemiddel er blevet godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur.

22. dec 2014

Japansk stamcellefusker tager sin afsked

Det er ikke lykkedes at reproducere omstridte stamcelleeksperimenter, og derfor har forskeren nu sagt sin stilling op.

19. dec 2014

Rigshospitalets stamcellekur bliver international standard

I stedet for patienters knoglemarv benytter læger på Rigshospitalet nu stamceller fra donorers fedtvæv til hjertepatienter. Det vil EU med en bevilling på 45 millioner kroner gøre til europæisk standard.

8. dec 2014 1