Artiklen er sponseret af Accenture.

Virksomheder hyrer Diana til at lægge arm med SAP, når rådata skal veksles til nytteværdi

7. marts kl. 12:52
Diana Otelea fra Accenture
Diana Otelea arbejder lige nu på et stort projekt for et norsk energiselskab med et team på mere end 100 Accenture-konsulenter. Dianas speciale er SAP og dataanalyse. Illustration: Jeppe Carlsen.
Når store virksomheder sander til i data, har de brug for eksperter til at skabe orden i kaos. Diana Otelea er en af dem. Hun er specialist i at veksle uoverskuelige rådata til forretningsmæssig nytteværdi.

Det team, som Diana er en del af som konsulent i Accenture Danmark, hedder Business Insights og netop indsigt baseret på data er det, det hele handler om. Dianas domæne er kæmpe-systemet SAP. Hun er en af dem, der har ansvaret for det komplette flow, fra rådata kommer ind til de processeres og siden visualiseres i rapporter, grafer og regneark. 

»Vi arbejder typisk med meget store kunder, der har SAP som deres centrale system. Det er en kæmpe fordel at have alle sine data i ét system, fordi det giver mulighed for at træffe bedre beslutninger, baseret på detaljerede data. Men man skal vide, hvad man leder efter. Man skal vide hvilke data man skal bruge og være sikker på, at man træffer beslutninger på et datagrundlag, der er korrekt og fyldestgørende. Det er det vi hjælper vores kunder med.«

Komplet SAP-transformation

SAP samler ikke bare dele af en virksomheds data. Systemet samler potentielt alt: Fra bogholderi og finans, marketing, produktionsudstyr osv. Aktuelt arbejder Diana f.eks. for et stort norsk energiselskab og her er det netop alt hun har fingrene i, lige fra OT-data fra borerigge og anden infrastruktur, til tal fra bogholderiet, statistikker fra webshop og online-kampagner og meget mere.

»Det er et af de helt store projekter. Virksomheden har besluttet sig for en komplet transformation til nye SAP-produkter og vi er 100+ Accenture-konsulenter på projektet. Lige nu er vi i startfasen. Her handler det meget om i samarbejde med kunden at forstå, hvilke data de har brug for og hvad de skal måle og monitorere for at styrke deres forretning.«

Som eksempler nævner hun data fra produktionsudstyr og infrastruktur, som kan anvendes til at monitorere udstyrets sundhedstilstand. Nye muligheder opstår, hvis man læser data rigtigt og forstår at trække de rette indsigter ud. Man kan gradvist gå fra et reaktivt vedligehold, hvor udstyret repareres efter at skaden er sket, til et forebyggende vedligehold, hvor man kan forudsige hvornår problemer opstår og derfor kan forebygge i god tid inden krisen indtræffer.

Diana Otelea, SAP Analytiker hos Accenture.
Illustration: Jeppe Carlsen.
BLÅ BOG: Diana Otelea

Født i Rumænien, hvor hun startede sin uddannelse med at læse Computer Science.

Flyttede for 10 år siden til Aarhus for at tage en bachelor i økonomi og business administration på Aarhus Universitet, derefter en master i business intelligence.

Startede som konsulent i Accenture i september 2019, først på Aarhus-kontoret og siden i København. Diana er SAP Analytics Consultant.

Ud over sine opgaver som konsulent er hun aktiv i Accentures tværgående SAP Community, hvor hun arbejder for at fremme videndeling og samarbejde.

Desuden er hun engageret i onboarding af nye medarbejdere i Accenture Technology. 

Fuldt overblik over returvarer

Et andet eksempel henter Diana fra en tidligere opgave, hvor hun analyserede data fra en stor online møbelforretning. Her handlede det om at optimere processerne omkring returvarer. Men da kunderne kunne sende varer retur på en halv snes forskellige måder, var det svært at danne sig et overblik og det var nærmest et detektivarbejde at finde alle relevante data og samle dem i rapporter, der siden kunne anvendes til at optimere virksomhedens retur-processer.

Ifølge Diana er det netop forvandlingen af rådata til indsigt, der begejstrer hende:

»Du kigger ned i en kæmpe database med tal i regneark og kolonner. Du finder de kolonner du har brug for, med de data der er relevante for den proces du arbejder med og så samler du dine data i en model, der afspejler processen. Derefter præsenterer du data i en rapport, der er nem at forstå for brugeren, f.eks. med en graf hvor de vigtigste tal er fremhævet med rødt. Til sidst automatiserer du hele processen. Det er simpelthen så smukt, synes jeg. Og det bedste er, når du oplever hvilken forskel det gør for brugeren.«

Ferie planlægges i regneark

Man fristes til at tro, at en så stor kærlighed til grafer og regneark nødvendigvis må smitte af på Dianas fritid. Og ganske rigtigt. Hun indrømmer gerne, at hun planlægger alle sine ferier i regneark, ligesom hendes forestående bryllup også er ved at blive lagt vel til rette i et separat regneark. Og hun har ingen problemer med at engagere sin kæreste i kolonne-gymnastikken: Han arbejder i finanssektoren.

JOB I ACCENTURE

Med 120 konsulenter er SAP er af de store forretningsområder i Accenture Danmark. Man søger løbende nye medarbejdere, og det er både nyuddannede kandidater direkte fra skolebænken og erfarne medarbejdere, f.eks. Solution Architects med mange års erfaring fra store it-systemer.

Som Accenture-medarbejder får man løbende mulighed for opkvalificering og efteruddannelse og gode karrieremuligheder internt i organisationen. Man satser meget på fleksibilitet og på god balance mellem arbejde og fritid. Desuden er der mange muligheder for at etablere internationale netværk på tværs af Accentures lokationer og samarbejde i tværnationale teams.

SE LEDIGE STILLINGER I ACCENTURE HER

Debatten er slået fra på dette indhold