Artiklen er sponseret af CBS HD.

Uden de 4 år på skolebænken havde jeg aldrig turdet

8. april 2022 kl. 10:37
Uden de 4 år på skolebænken havde jeg aldrig turdet
HD-studiet har lært mig, at vil man skabe resultater af den størrelse vi har gjort, så er det ikke én mands værk. Hvis ikke medarbejderne støtter op om dig, kommer du ingen vegne, siger Jeppe Blohm Nielsen, direktør i Bang & Beenfeldt. Illustration: Bang & Beenfeldt.
Der er kæmpe forskel på at lede ”med” og at lede ”hen over”, mener Jeppe Blohm Nielsen. Som direktør for de rådgivende ingeniører Bang & Beenfeldt praktiserer han ansvarsbaseret netværksledelse. Den vej havde han aldrig turdet vælge uden en HD i Organisation og Ledelse i bagagen.

Uddannet murer, bygningskonstruktør og selvlært leder. Jeppe Blohm Nielsen havde meget at være tilfreds med karrieremæssigt, da han i 2016 valgte en HD som teoretisk overbygning på sin praktiske erfaring fra forskellige lederstillinger i byggeriet.

Han følte, at han kendte for lidt til teorierne bag virksomhedsledelse, især ledelse og motivation af medarbejdere. Det er netop de menneske-rettede discipliner i ledelsesfaget, der har hans store interesse, plus arbejdet med en virksomheds langsigtede strategier.

HD1 og HD2 blev gennemført på fire år. Undervejs skiftede Jeppe Blohm Nielsen job til projektchef i Bang & Beenfeldt, en af Københavns førende rådgivende ingeniører med speciale i renovering og udvikling af ejer- og andelsforeninger og udlejningsejendomme.

I efteråret 2020 overtog han direktørposten i et glidende ledelsesskift. Senest er virksomheden vokset kraftigt fra omkring 25 til nu 60 ansatte i løbet af 15 måneder.

Stolte nørder

Jeppe har valgt en ledelsesstil, der leder ”med” og ikke ”hen over” folk.

»Bang & Beenfeldt blev grundlagt i 1974 af to fag-nørder. Det er den samme ånd, der driver virksomheden i dag, og det er vi stolte af,« fortæller han.

Som direktør for de rådgivende ingeniører Bang & Beenfeldt praktiserer han ansvarsbaseret netværksledelse. Illustration: Bang & Beenfeldt.

»Medarbejderne er drevet af deres faglige stolthed, hvad enten det er vvs, konstruktion eller processtyring. De vil løse en opgave fra A til Z og bære det fulde ansvar for den.«

Derfor har Bang & Beenfeldt organiseret sig i en netværksstruktur med små, selvledende grupper. Grupperne rummer projektledere med hver deres faglighed og projektansvar.

Alle er ligeværdige. Projektlederne sparrer med hinanden og låner ressourcer og viden på kryds og tværs af organisationen. Dermed undgår man chefer, der ”overstyrer”. Jeppe og de andre chefers rolle er at give plads til den enkelte, så hver især får optimale arbejdsbetingelser.

Det ville være meget nemmere at lave tre afdelinger med hver deres chef, erkender Jeppe. Men han tror ikke Bang & Beenfeldt kan levere de samme resultater og den samme kvalitet, hvis man tager ansvaret fra folk.

Vækst og engagement

Ifølge Jeppe Blohm Nielsen er det 100 % sikkert, at han aldrig havde turdet satse på ansvarsbaseret netværksledelse, hvis ikke han havde haft den teoretiske ballast fra HD-studiet med i bagagen.

Her lærte han, hvordan man motiverer sine medarbejdere ved at give dem ansvar. De fire år på skolebænken gav ham værktøjerne til at ”læse” medarbejderne og deres motivationsfaktorer så præcist, at det kom til at fungere. Ikke uden skæverter, erkender han, men alt i alt med succes:

Bang & Beenfeldt vokser kraftigt, og Jeppe forventer, at medarbejderstaben øges til ca. 90 i løbet af et år. De finansielle resultater forventes fortsat er være yderst tilfredsstillende. Men endnu vigtigere er medarbejdernes store engagement i virksomheden, både fagligt og socialt. Sociale arrangementer – og dem er der mange af - har typisk en fremmødeprocent på over 95 pct.

»Vi er sammen om det her. HD-studiet har lært mig, at vil man skabe resultater af den størrelse vi har gjort, så er det ikke én mands værk. Hvis ikke medarbejderne støtter op om dig, så kommer du ingen vegne. Studiet har givet mig værdifuld viden om, hvordan man får en organisation til at støtte op om det, man gerne vil. Særligt de fag, der fokuserer på menneskelige motivationsfaktorer. «

»Jeg har skullet forme en organisation, som oprindelig ikke havde rigtig en struktur. Undervejs har jeg skullet tage højde for folks individuelle ønsker og drømme. Her har uddannelsen givet mig modet til at stole på min mavefornemmelse.«

Bedre rustet til det svære

Jeppe indrømmer, at uddannelsen ikke nødvendigvis har gjort det nemmere at tage svære beslutninger. Men nu føler han sig bedre rustet til at tage dem. For svære beslutninger må helt grundlæggende ikke være nemme. Ikke mindst har han lært at foretage nogle præcise prioriteringer, når det handler om, hvad han som direktør skal fokusere på.

Bang & Beenfeldt vil være den førende full-service virksomhed inden for boligrenovering i København, og det langsigtede strategiske arbejde for at nå derhen er hans primære ansvar. Det er her han skaber værdi for virksomheden. Ansvaret for det øvrige uddelegerer han – og stoler trygt på at tingene bliver gjort.

Deadline for optag på CBS’ HD2 i Organisation og Ledelse er onsdag 15. juni, læs mere om uddannelsen her.

CBS’ HD2 i Organisation og Ledelse

Går du med ambitioner om at få mere ansvar, er HD2 Organisation og Ledelse den rigtige uddannelse for dig.

Se video om uddannelsen her

Deadline for optag er onsdag 15. juni

LÆS MERE HER

Debatten er slået fra på dette indhold