Artiklen er sponseret af Private Ingeniører - Pi.

Private Ingeniører - Pi: Samarbejde centralt

15. oktober 2019 kl. 09:27
Private Ingeniører - Pi: Samarbejde centralt
Illustration: Solveig Thimm-Winther.
Jørgen Olsen holder af at gå i dybden med tekniske spørgsmål, men teknik fungerer sjældent uden samarbejde, siger han.

De tekniske løsninger har fascineret ham siden, han var barn. Den 62-årige bygningsingeniør Jørgen Olsen nyder at kunne nørde med teknik i sin hverdag.

Jørgen Olsen

Illustration: Solveig Thimm-Winther.

Alder: 62 år
Arbejdssted: S. E. Brockhuus A/S
Familieforhold: Gift, tre børn
Bopæl: Valby
Uddannelsessted og -år: Byggeri & Anlæg, DIAB Lyngby 1982

»Hvert et projekt er spændende i sig selv, når man kommer i dybden med det,« siger han.

»Der opstår mange facetter af sådan et projekt, jo mere man beskæftiger sig med det, og det gør det spændende at gå på arbejde,« siger han og tilføjer, at det menneskelige aspekt også giver ham motivation.

»Jeg holder meget af at samarbejde med kollegaer og samarbejdspartnere, entreprenører og hvem vi ellers holder møder med. Det er mindst lige så spændende som teknikken,« siger han.

»Dengang jeg blev uddannet, brugte man meget krudt på beregningerne og teknikken. Det var først, da jeg kom ud på arbejdsmarkedet, at jeg forstod, at samarbejde med andre på en måde var vigtigere. Samarbejde er meget væsentligt for en ingeniør,« siger han.

Frihed og ansvar

En tredje motivationsfaktor i Jørgen Olsens hverdag er frihed til at planlægge sin tid.

»Jeg er glad for at få lov til at præge de projekter, jeg er med i. Træffe aftaler og finde løsninger i samarbejde med kunden. Jeg kan lide at engagere mig i, hvordan vi kommer i mål,« siger han.

Det er der rig mulighed for på Jørgen Olsens arbejdsplads Hundsbæk & Henriksen A/S, et mindre rådgivende ingeniørfirma. Jørgen Olsens specialområde er VVS, men han tager sig også af tilgrænsende opgaver.

VVS-rådgivningen finder han spændende, fordi området er dynamisk.

»Når man laver installationer, er dimensionerne selvfølgelig statiske. Men hen over døgnet og året ændrer belastningen sig af en bygning, hvad enten det er energi, varme, komfort eller noget andet,« siger han.

Også i sin fritid holder Jørgen Olsen sin teknik-interesse ved lige. Det sker via byggeprojekter i sit hjem og sit sommerhus, som han har tegnet, beregnet og bygget selv. Også et par Honda-motorcykler får særlig opmærksomhed, når Jørgen Olsen har fri.

»Den første splittede jeg ad og samlede igen, da jeg havde købt den. Nummer to gik jeg lidt mindre grundigt til værks med. Men jeg skruer da på dem begge,« siger han, der realiserede MC-drømmen omkring sin 50-års fødselsdag.

En god sæson kører han 4.000 km på sine maskiner i selskab med andre motorcykeltosser fra MC-klubben.

»Det er så fedt at køre motorcykel, at du bliver nødt til at køre en omvej, hvis vejret er godt, siger han,« der blandt andet har været på motorcykelferie i Tyskland med sin Honda.

Ordentlige forhold

I IDA er det det klassiske fagforeningsarbejde, der har Jørgen Olsens opmærksomhed. Han skønner meget på IDAs faglige tilbud og fagtekniske grupper og bruger dem faktisk jævnligt, men skal han prioritere et hovedområde, er det foreningens fagforeningsdel.

»Vi skal sikre, at det ikke bare er dem, der råber højest, der får rettigheder og muligheder. Alle medlemmer har krav på gode arbejdsforhold,« siger han.

STEMMER FRA IDA

IDA har 13 forskellige politiske fællesskaber, hvor medlemmer kan få indflydelse.

Næste valg til IDAs repræsentantskab er i foråret 2022, hvor også IDAs formand og Hovedbestyrelse bliver valgt.

Op til da bringer vi løbende interview og debatindlæg med aktive medlemmer fra IDAs politiske lister.

Læs mere her

Debatten er slået fra på dette indhold