Artiklen er sponseret af Ørsted.

Ørsted opruster cybersikkerhed i takt med at den grønne omstilling tager fart verden over

9. maj 2022 kl. 15:08
Ørsted opruster cybersikkerhed i takt med at den grønne omstilling tager fart verden over
Illustration: Jeppe Carlsen.
I Ørsteds afdeling for Corporate Information Security, arbejder 60+ medarbejdere med at beskytte den grønne omstillings kritiske infrastruktur, bl.a. ved at styrke the human firewall. Mød en af dem: Yasemin Göncü, Head of Business Security Excellence.

Ifølge Yasemin Göncü møder man i Ørsted ekstremt passionerede medarbejdere, der lever og ånder for den grønne agenda. Samtidig får man mulighed for at blive del af et stort væksteventyr, hvor der kommer nye forretningsområder til løbende. Illustration: Jeppe Carlsen.
I de tre år Yasemin Göncü har arbejdet i Ørsteds afdeling for Corporate Information Security er den vokset fra knap 25 til 60+ medarbejdere. Afdelingen dækker hele sikkerhedspaletten, fra de dybt tekniske discipliner som threat intelligence, threat management og cyber architecture til governance, compliance og tværgående funktioner, der fungerer som bindeled mellem forretning og cyber.

»Vi engagerer os i flere og flere dele af Ørsteds forretning,« forklarer Yasemin, der med en titel som Head of Business Security Excellence og et team på 12 medarbejdere er bindeleddet mellem Ørsteds tekniske sikkerhedseksperter og medarbejderne ude i forretningen.

»Og jo flere opgaver vi involverer os i, jo flere nye opgaver kommer til.«

Udviklingsmuligheder i Ørsted

Som it-medarbejder i Ørsted har man en lang række muligheder for at udvikle sig fagligt og personligt:

  • Mobilitet i karrieren på tværs af forretningsområder i Ørsted
  • Mulighed for udstationering i Ørsteds it-hubs i Kuala Lumpur og Warszawa
  • Løbende videreuddannelse og kompetenceudvikling
  • Fleksible arbejdstider og samarbejde på tværs
  • Åbenhed, respekt og stor tillid til den enkelte medarbejder
  • Mulighed for at arbejde med de nyeste teknologier
  • Bruge sin viden og sine kompetencer til at fremme den grønne omstilling i en globalt førende virksomhed inden for vedvarende energi

Alles ansvar

Angreb på danske virksomheder har trukket store overskrifter de seneste år. Internt i Ørsted har det betydet, at de forskellige forretningsenheder er blevet mere opmærksomme på at undgå et sikkerhedsbrist.

Ifølge Yasemin Göncü forstår man, at sikkerhed er noget, som ikke blot sikkerhedsafdelingen, men hele organisationen bærer et ansvar for. Medarbejderne vil inddrages, trænes og tage ansvar for deres del af Ørsteds cybersikkerhed.

Bl.a. derfor satser man i stigende grad på kommunikation. Yasemin Göncü mener, at netop kommunikation tidligere har været en lidt undervurderet disciplin i cyberdomænet. Men det har ændret sig.

Man holder flere og flere møder med medarbejderne for at fortælle om håndtering af kritiske hændelser og om de forskellige task forces, der håndterer skiftende sikkerhedsudfordringer. For at gøre cybersikkerhed konkret og handlingsrettet for de enkelte afdelinger i Ørsted, går Yasemins team i dialog med dem om f.eks. deres tilgang til patching, afdelingens robusthed over for phishing og status på åbne sårbarheder.

Menneskeligt sikkerhedsskjold

Ørsted er i flere lande medansvarlig for kritisk infrastruktur. Med det følger ekstra forpligtelser. Sikkerhedsafdelingen er garant for, at Ørsted kan opretholde den driftssikkerhed og pålidelighed, der er helt nødvendig.

Helt konkret rulles der lige nu en kampagne ud til Ørsteds medarbejdere, der skal styrke virksomhedens ”human firewall”. Medarbejderne skal blive endnu bedre til at tænke sikkerhed ind, for at øge robustheden hos hver enkelt over for identitetstyveri m.m.

Det handler om at spotte phishing-mails, lære gode password-vaner og andre enkle men effektive vaner, der styrker Ørsteds samlede cybersikkerhed.

Illustration: Jeppe Carlsen.

Yasemin Göncü

Head of Business Security Excellence, Corporate Information Security, Ørsted

Har arbejdet i Ørsted/DONG Energy siden 2012, bl.a. som business developer, analytiker og inden for business continuity i forretningsområderne BIO, Offshore og nu IT

Afslutter videreuddannelse i Eksamineret Sikkerhedsledelse maj 2022

Passionerede medarbejdere

Spørger man om Ørsted som arbejdsplads, så fremhæver Yasemin Göncü, at man møder ekstremt passionerede medarbejdere, der lever og ånder for den grønne agenda. Samtidig får man mulighed for at blive del af et stort væksteventyr, hvor der kommer nye forretningsområder til løbende, f.eks. Power-to-X.

Desuden er der rig mulighed for individuel videreuddannelse og karriereudvikling for alle medarbejdere. It-området udvikler sig hele tiden, og hvis man ikke videreuddanner sig, går man i stå, fremhæver hun. Det gælder om at være med i udviklingen. Selv er hun lige nu i gang med at afslutte en videreuddannelse i Sikkerhedsledelse.

Desuden giver man i Ørsted medarbejderne mulighed for tværgående mobilitet. Man er ikke låst fast i én stilling. Hvis man har lyst til at skifte på tværs af afdelinger og forretningsområder er der rig mulighed for af afprøve forskellige arbejdsområder. Det er Yasemin selv et godt eksempel på. Hun valgte for tre år siden at skifte fra commercial offshore til it.

Plads til forskellige profiler

Ørsteds aktuelle ekspansion giver masser af spændende opgaver, også i afdelingen for Corporate Information Security, hvor der er plads til mange andre faglige profiler end højtuddannede teknikere.

»Vi er meget bevidste om at fremme diversitet, og det gælder lige fra fx alder og professionel baggrund til køn. Det er ikke bare et buzzword, det er noget vi mener. Vi mener, at forskellige baggrunde og perspektiver fremmer vores evne til at finde de bedste løsninger.«

KARRIERE I ØRSTED

Billede fjernet.

Vi ønsker at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi og er derfor på udkig efter de skar­peste hjerner, der kan udvikle innovativ teknologi.

Læs mere om Ørsted som arbejdsplads her.

Eller se aktuelle jobs i Ørsted indenfor cybersikkerhed og it.

Se ledige stillinger

Debatten er slået fra på dette indhold