»Vores kunder er nordiske eller europæiske virksomheder, som har vokset sig store og nu har brug for at globalisere deres HR-funktion. De lander hos mig, fordi de har valgt en SAP-løsning til at bygge deres nye system og processer på. Mit team hjælper dem på deres tekniske og organisatoriske rejse hen imod en mere globaliseret, standardiseret og cloud-baseret HR-funktion.«
Skal være intuitivt
De nye trends kræver ifølge Helle bl.a., at virksomhederne gør det så enkelt og intuitivt som muligt at søge et job. Mange ansøgere vælger jobbet fra, hvis en ansøgning kræver, at man udfylder lange online-skemaer og uploader diverse dokumenter. I stedet skal HR-systemet f.eks. kunne hente data direkte fra ens LinkedIn profil.
Desuden bliver Employer Branding stadig mere afgørende. Ansøgerne vurderer i stigende grad virksomhederne efter, hvilket formål de har. Det betyder noget, hvilken overordnet ”storyline” man som medarbejder bliver en del af. Og ikke mindst spiller virksomhedernes klima- og CSR-profil en vigtig rolle.
Løn på plads nr. 8
Modsat betyder en større løncheck ikke nødvendigvis, at virksomheden får adgang til de bedste kandidater. Løn fylder mindre og mindre, forklarer Helle og henviser til en rundspørge foretaget af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes. Her kommer løn ind på plads nr. 8 på listen over ”Top ranked attributes when looking for a job”. Top-3 består af ”Anerkendelse for mit arbejde”, ”Gode relationer til kolleger” og ”God balance mellem job og fritid”.
»De nye trends på HR-området gør det spændende at arbejde med SuccessFactors,« forklarer hun.
»Det er en platform, der hele tiden udvikler sig, i takt med at kundekrav og trends ændrer sig. F.eks. er de små årgange – de såkaldte millenials – i fuld gang med at ændre nogle af processerne på HR-området. Der kommer stigende fokus på brugeroplevelsen, eller det man i SuccesFactors-verdenen kalder ”Employee Experience”. Det skal være nemt, intuitivt og hurtigt at interagere med systemet. Vi kalder det ”Moments that matter to me”, fordi det netop er brugerne, der er i centrum.«
Personale, projekter, salg
Helle har arbejdet i Accenture i seks år. Hun er uddannet i HR fra CBS og troede i en periode, at det var Employer Branding hun skulle satse på. Men hun fandt hurtigt ud af, at hun hellere ville arbejde med HR-teknologi og har nu siden maj 2021 været både leder af teamet og dansk lead for SuccesFactors i Accenture. Det betyder, at hun deler sin arbejdstid ligeligt mellem personaleledelse, projektstyring, salg og tilbudsgivning.
Derudover er hun en af initiativtagerne til Parent & Caregivers Network, et af de mange interne communities i Accenture. Her mødes man for at dele erfaringer omkring, hvordan man kan kombinere konsulent- og familielivet. Det er noget, der ifølge Helle kan være udfordrende, især i starten af karrieren.
»I en konsulentvirksomhed er man typisk drevet af performance og output,« forklarer hun.
»Det gælder også for mig. Jeg trives med det høje tempo vi arbejder i, men prioriterer også min familie meget højt. Her er det rart at kunne snakke med andre om, hvordan man får det hele til at gå op, f.eks. at det er OK at gå tidligt, hvis man til gengæld kan være tilgængelig om aftenen.«
Helles team kører typisk fire til fem SuccesFactors-implementeringer sideløbende. Lige nu er det bl.a. implementering af en fuldskala HR-løsning, der skal køre i 60 forskellige lande. Kunden er en stor skandinavisk virksomhed i bilindustrien. Med over 100 konsulenter er SAP er af de store forretningsområder i Accenture Danmark. Man søger løbende nye medarbejdere, og det er både nyuddannede kandidater direkte fra skolebænken og erfarne medarbejdere, f.eks. Solution Architects med mange års erfaring fra store it-systemer.
Et andet projekt involverer en dansk smykkeproducent, der udvider sit HR-system til også at kunne håndtere rekruttering og onboarding af arbejdere til virksomhedens fabrikker i Thailand.
Aldrig et enmandsjob
En del af teamet har en teknisk it-baggrund. De arbejder som Solution Architects i projekterne og designer it-landskabet omkring den HR-løsning kunden ønsker. Helles har rollen som projektleder, med ansvar for at drive og lede teamets projekter.
»Det er aldrig et enmandsjob. Vi er afhængige af at være et stærkt team, som arbejder godt sammen. Vi starter med at gennemføre nogle design workshops, hvor vi sammen med kunden afklarer hvordan den nye HR-løsning skal se ud. Så går vi tilbage og bygger løsningen og tester den efterfølgende sammen med kunden.«
SuccesFactors-teamet er en del af Accentures SAP-aktiviteter, der er et af de helt tunge forretningsområder i konsulentvirksomheden. Teamet består af 7 medarbejdere, men vil gerne vokse yderligere. Derfor er Helle løbende på udkig efter nye talenter på området. Som Accenture-medarbejder får man løbende mulighed for opkvalificering og efteruddannelse og gode karrieremuligheder internt i organisationen. Man satser meget på fleksibilitet og på god balance mellem arbejde og fritid. Desuden er der mange muligheder for at etablere internationale netværk på tværs af Accentures lokationer og samarbejde i tvær-nationale teams. Globalt har Accenture 699.000 medarbejdere, heraf lidt over 800 i Danmark. Læs mere om Accenture som arbejdsplads og få et overblik over åbne stillinger.
