Artiklen er sponseret af Bosch Rexroth.

Ny 7-akset robot-IP løfter automation til nyt niveau: Her er specifikationerne

30. marts kl. 10:38
Ny 7-akset robot-IP løfter automation til nyt niveau: Her er specifikationerne
Dieter Pletscher (v) og Per Rossen (h) med en af de 7-aksede robotter i midten, der tilbyder nye muligheder i automation. Illustration: Jeppe Carlsen.
Da Tyske Bosch Rexroth blev hovedaktionær i Kassow Robots, erhvervede de et komplet sortiment af fem 7-aksede robotter. Disse robotter excellerer med ekstrem fleksibilitet, lille fodaftryk, høj brugervenlighed og giver de industrielle slutbrugere mulighed for let automation.

Bosch Rexroth har længe været en stor og vigtig aktør inden for automation og produktion, og nu har den store tyske virksomhed tilføjet en unik og velfungerende intellectual property (IP) i Kassow Robots’ 7-aksede robotter.

»Kombinationen af solidt design, høj nyttelast, hastighed og rækkevidde er enestående. Nu er det fantastisk, at vi har fået en så stærk partner i Bosch Rexroth. De hjælper os med at skalere produktionen og udvide vores globale netværk,« siger Dieter Pletscher, global salgschef hos Kassow Robots.

Og den 7-aksede robot er stjernen her. Den leverer effekt på et nyt højt niveau, og sikkerhed spiller også en stor rolle. Denne robot er nu blevet indarbejdet i Bosch Rexroths produktportefølje og er den sidste del af den komplette end-to-end-service for den store virksomhed. 

Albuen gør forskellen

»Den 7. akse sidder i albuen, så man kan komme rundt om hjørnet. Det skaber fordele, hver gang man skal gribe ind i noget. Den ekstra akse giver dig muligheder, så du ikke behøver flytte robotten. Det handler om plads, og det faktum, at vi er så fleksible med vores robot, betyder, at den ikke fylder for meget. Mindre plads betyder færre omkostninger,« siger Dieter Pletscher.

Se den 7-aksede robot her


Robottens 7-akser giver mulighed for at komme om hjørner og løse opgaver, der tidligere har krævet andre og mere klodsede løsninger.
Illustration: Kassow Robots.

»Med denne robot er det også muligt at følge en kurve med konstant hastighed, takket være den ekstra akse. Der er nye muligheder for svejsning, limning og dosering, og så er det meget nemmere at programmere en robot med en 7. grad af frihed«, siger Dieter Pletscher.

Samtidig forklarer han, at det mindre fodaftryk og bevægelsesareal betyder lettere passage omkring robotten og dermed en mere sikker arbejdsplads.

Kassow Robots giver ny streng at spille på  

Da den tyske gigant var på udkig efter nye partnere til deres automationsgren, blev mange kvalificerede virksomheder overvejet. Men det rigtige og komplette match var Kassow Robots.

Kort om Bosch Rexroth og Kassow Robots

OM BOSCH REXROTH

Bosch Rexroth er en global teknologileder inden for automatisering og hydraulik. Virksomheden har mere end 30.000 medarbejdere og er til stede i mere end 80 lande. Bosch Rexroth's produkter og løsninger bruges i en lang række industrielle applikationer, herunder fabrikautomation, mobil- og industrihydraulik. Bosch Rexroth er kendt for sin innovative teknologi og høje kvalitet.

LÆS MERE HER

OM KASSOW ROBOTS

Kassow Robots blev grundlagt i København og udvikler og producerer unikke og effektive 7-aksede lette cobots til industrielle applikationer. Dens produkter tilbyder hastighed og kraft, men har også lang rækkevidde.

Brugervenligheden af cobots giver virksomheder større fleksibilitet, så små og mellemstore virksomheder uden deres egne robotikspecialister kan opnå omkostningseffektiv og uafhængig kompleks automatisering og programmering.

LÆS MERE HER

»Opkøbet af Kassow Robots komplementerer vores portefølje virkelig godt. Vi kan nu tilbyde en komplet løsning til vores automationskunder. Inden opkøbet leverede vi styringer til maskiner, mekaniske løsninger, AGV’er, forskellige transport- og handlingssystemer, og nu kan vi også tilbyde den udførende robotdel til vores kunder,« siger Per Rossen fra Bosch Rexroth, seniordirektør for strategiske kunder i Nordeuropa og ansvarlig for automation på det danske marked. Han fortsætter:

»Vores vision til fremtidens fabrikker er, at kun gulve, loft og vægge skal være stationære og faste. Alt andet vil være udskifteligt og fleksibelt, så en moderne produktion hurtigt kan omskifte til både små og store batches af forskellige produkter. Den 7-aksede robot passer perfekt ind i den vision og er yderst velegnet til f.eks. applikationer inden for FMCG, montagehåndtering, specialmaskiner og medicinalindustrien og styrker dermed vores systemløsninger til vores kunder.«

Sikrere, hurtigere og stærkere robot

»Robotten har utrolig stærke led, hvilket gør det muligt for os at opnå en højere hastighed på alle akser. Det er lykkedes os at få både power i leddene og samtidig en slank profil og smidige bevægelser,« siger Dieter Pletscher og fortsætter.

Kassow Robots er virksomheden bag serien af 7-aksede robotter

Kristian Kassow, virksomhedens grundlægger, er stadig med som både medejer og administrerende direktør med en vision om at drive forretningen fremad med sine teams i København og Prag.
Betjeningen af de 7-aksede robotter kan foretages af alle efter en kort oplæring, og selv programmeringen er intuitiv, hvilke gør virksomhederne uafhængige af at ansætte robotingeniører. Disse kraftfulde cobots har endda mulighed for at hjælpe SMV’er med at bekæmpe mangel på arbejdskraft.

Se alle specifikationerne her.

»Ingeniørarbejdet har gjort det muligt for os at være både slanke og stærke i robotten. Vi er også blevet hjulpet af ny teknologi. Mindre komponenter og mere trimmede enheder gør robotten elegant og effektiv, og så skal man bare tilføje ingeniørens knowhow for at få et godt produkt.«

Kassow Robots har også adresseret udfordringen med vedligeholdelse. På tværs af alle robotterne i porteføljen anvendes der kun fire forskellige led. Det betyder, at lagerstyringen er enklere, og at virksomheder med disse robotter ikke behøver at bruge for meget energi på forsyningskæden og reservedele.

Der blev tilført en masse ressourcer til produktionen af robotterne, men for Dieter Pletscher fra Kassow Robots er det lige så vigtigt, at knowhow fra Bosch Rexroth-teamet følger med for at give målrettet viden om opskalering af produktionen. Samtidig med disse tiltag er medarbejderstaben under Kassow Robots’ flag næsten blevet fordoblet.  

Gearet til den nye robot

Investeringen i aktiemajoriteten i Kassow Robots blev afsluttet sidst i april 2022, og siden da har de to virksomheder haft tid til at finde hinanden og etablere det rette miljø.

»I den korte tid, vi har eksisteret sammen, har vi virkelig rykket os meget. På mindre end et år har vi fået nye lokaler og grundigt opgraderede ressourcer, og vi vil fortsætte denne rejse. Der er masser af initiativer i vente,« siger Per Rossen fra Bosch Rexroth.

»Hele produktionsapparatet og salgskanalerne i virksomheden er ved at blive gearet til Kassow Robots og den 7-aksede robot. Vi skal til at brande den som en del af Bosch Rexroth, så vi sætter ekstra power ind på at sprede det gode ord.«

Se den 7-aksede robot i aktion

Kassow Robots ability - Machine Tending
 

Remote video URL

 

Kassow Robots ability - Grab around corners

Remote video URL
Debatten er slået fra på dette indhold