Artiklen er sponseret af IDA STEM Students.

Listepræsentation: IDA STEM Students

26. november 2019 kl. 11:03
IDA STEM Students skaber fremtidens IDA ved at tilføre innovation, nye faglige berøringsflader og masser af nye medlemmer. Med respekt for nutidens IDA, vel at mærke.

Der er ikke modstrid mellem de studerende og de øvrige faggruppers interesser i IDA. IDA STEM Students bygger på IDAs glimrende fundament, men har visioner og skaberkraft til at udbygge det, så IDA vokser ind i fremtiden. Det skal ske at bevare kernefagligheden, men løfte blikket mod udviklingsfeltet Science, Technology, Engineering og Mathematics (STEM) og se ingeniørfagligheden i dette lys. Deraf listens navn.

Mærksesager

Vi er de studerendes stemme i IDA
Vi er de IDA-studerendes stemme i den nationale debat.
Vi er et netværk for studerende.

Historik

IDA STEM Students blev dannet i 2019 og har fire sæder i IDAs repræsentantskab samt et sæde i hovedbestyrelsen. Det politiske studenterarbejde i IDA har været præget af manglende kontinuitet, fordi de studerende er engageret i kortere perioder end andre faggrupper i foreningen. Det laver IDA STEM Students om på ved at etablere en stærk netværksgruppe, en god suppleantliste samt rullende udskiftning af vores repræsentanter i IDAs politiske organer. Vi vælger vores repræsentanter hvert år ved et stormøde og inviterer alle ingeniørstuderende på danske universiteter og læreanstalter indenfor. Med ca. 34.000 studerende i IDA har vi både ret og pligt til at gøre vores stemme gældende. Og hvem kan bedre forme fremtiden end de studerende, der har arbejdslivet foran sig?

Hvem

Op mod 20 repræsentanter for de danske uddannelsessteder med IDA-studerende (to pr. uddannelsessted) står for IDA STEM Students daglige drift. Denne netværksgruppe koordinerer, og støtter de fire politiske repræsentanter, der hhv. deltager i IDAs repræsentantskab, hovedbestyrelse og forskellige udvalg. En stærk suppleantliste er klar til at tage over, hvis en repræsentant må trække sig.

Vision

Ved at se faggrupperne STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics) som ét felt kan ingeniørernes kernefaglighed blive endnu mere relevant og anerkendt samfundsmæssigt og politisk.
IDA skal have flere medlemmer uden at gå på kompromis med kernefagligheden indenfor naturvidenskab og teknologi.
IDA skal fortsat være et stærkt ekspertorgan på aktuelle emner i samfundet.
IDA skal være et netværk, hvor man møder kompetente fagfæller, så man kan udvikle sine ideer og sin faglighed.

STEMMER FRA IDA

IDA har 13 forskellige politiske fællesskaber, hvor medlemmer kan få indflydelse.

Næste valg til IDAs repræsentantskab er i foråret 2022, hvor også IDAs formand og Hovedbestyrelse bliver valgt.

Op til da bringer vi løbende interview og debatindlæg med aktive medlemmer fra IDAs politiske lister.

Læs mere her

Debatten er slået fra på dette indhold