Cloud First: Kirstine sætter skyen i system
»Cloud påvirker kundens eksisterende processer og organisation. Min opgave er at analysere denne påvirkning og re-designe kundens processer for at sikre en succesfuld overgang til cloud. Jeg definerer også roller og ansvar i det nye cloud-setup, alt sammen i samarbejde med kunden og mine mere teknisk orienterede Accenture-kollegaer.«
Ifølge Kirstine vil implementering af cloud eksempelvis påvirke kundens release og change management processer. Release Management kan med cloud blive ”Continuous Integration og Continuous Delivery” (CI/CD). Små releases bygges, testes og implementeres automatisk til produktionsmiljøet, ofte med udvikling, test og drift samlet i et DevOps-setup. Det betyder mange små releases og changes med lav kompleksitet, der kan implementeres løbende.
Samtidig skal der tages højde for, at kundens nye processer kan køre sideløbende med mere traditionelle waterfall projekter og legacy systemer, der har behov for at følge mere rigide processer. Derfor skal de nye processer både give mulighed for at arbejde fleksibelt og agilt, og tage højde for releases, der implementeres med en anden hastighed og struktur.
»Et kundeprojekt starter typisk med, at vi laver en as-is assessment. Vi inkluderer alle, der har et interface med processen, f.eks. systemejere, procesejere og udviklere. Vi undersøger, hvordan de arbejder i dag, hvilke målsætninger de har og hvilke problemer de oplever. Vi udpeger de gaps og forbedringsmuligheder, vi skal fokusere på, og så begynder vi at tegne processerne, og definere governance og teknologiunderstøttelse. Undervejs har vi løbende valideringsmøder og workshops med kunden.«
Korte projekter
De projekter Kirstine arbejder på, varer typisk omkring 3 til 6 måneder, hvor hun ofte er del af mindre teams på 2-3 Accenture-konsulenter. For øjeblikket arbejder hun på et projekt, der designer en vulnerability management proces, sammen med to kolleger fra Accentures Sikkerhedsteam. Sammen tegner de processer for, hvordan og hvornår sårbarhedsscanninger skal foretages, hvordan remedieringsaktiviteter skal prioriteres og hvordan sårbarhedsrapporter skal distribueres.
I et andet projekt arbejdede Kirstine sammen med en kollega fra Avanade, et joint venture mellem Microsoft og Accenture. I forbindelse med udrulningen af en cloud platform reviderede de stort set alle kundens it-processer. På baggrund af en række workshops med kunden beskrev de bl.a. interaktionen mellem det nye cloud-team og kundens eksisterende it-organisation.
Første job
Kirstine har arbejdet i Accenture i halvandet år. Det er hendes første fuldtidsjob efter endt uddannelse. Hun er uddannet bachelor i marketing og ledelseskommunikation med en kandidat i erhvervsadministration og e-business.
»Undervejs i mit studie fandt jeg ud af, at det var IT jeg var mest interesseret i. Derfor skiftede jeg fra kommunikation til IT og tog en kandidat i krydsfeltet mellem forretning og IT.«
»Hos Accenture har jeg mulighed for løbende at opkvalificere mig, både inden for processer og det lidt mere tekniske, såsom at tage cloud-certificeringer og lære mere om agile metoder og DevOps. Ud over at blive bedre fagligt har jeg også nogle karriereambitioner: På sigt vil jeg gerne arbejde på større projekter og fokusere på projekt- og personaleledelse.«
Afveksling og ansvar
Ifølge Kirstine er hendes job meget afvekslende. Og hun er især glad for, at man får lov til at tage ansvar.
»Men det betyder også, at der en stejl læringskurve. Og den fortsætter med at være stejl. Du får aldrig et projekt, der fuldstændig ligner et du har gennemført tidligere. Du skal på kort tid være i stand til at forstå den kunde du arbejder med, deres organisation og udfordringer, så du kan levere en løsning til dem. Det er super spændende, men selv om det er udfordrende, så har vi en fornuftig work-life balance.«
»Inden jeg startede, havde jeg nok lidt fordomme om konsulenthuse, men der blev jeg overrasket. Folk er selvfølgelig ambitiøse og hårdtarbejdende. Men der er også stort fokus på work-life balance. Desuden er der stor diversitet, med mange forskellige nationaliteter og fagligheder samlet på ét sted. Ikke mindst er her en stigende andel kvinder. Det er også vigtigt for mig. Især synes jeg det er spændende at være tæt på nogle kvindelige rollemodeller inden for IT.«
Læs mere om Accenture som arbejdsplads og se dine karrieremuligheder her. Accenture Danmark beskæftiger 800+ konsulenter og ansætter omkring 150 nye medarbejdere årligt på alle niveauer, lige fra det der internt kaldes graduates til experienced hires. Læs mere om Accenture som arbejdsplads og få et overblik over åbne stillinger.
