Artiklen er sponseret af 3Shape.

3D-billeder afløser plastisk materiale til aftryk af tænder: Dansk løsning i førersædet

20. februar 2020 kl. 10:14
Et revolutionerende nyt værktøj til dentalindustrien er ved at blive udviklet af den danske CAD/CAM-komet 3Shape som søger embedded softwareudviklere

Illustration: 3Shape.

3D-billeder er hastigt ved at afløse det traditionelle gummiagtige tandaftryk hos tandlægen. Tiden, hvor en patient tygger sammen om det ildesmagende og ubehagelige aftryksmateriale, er historie. Fremtiden er højkvalitets 3D-scanning og CAD/CAM-løsninger. Det er hurtigere for patient og tandlæge. Samtidigt med at det åbner det for en masse nye muligheder. Tandlægen bliver sammen med patienten fremover enige om, hvilket smil der passer bedst frem for bare en tandteknisk behandling.

Bliv en del af udviklingen

Datalog Mette Båstrup-Larsen er ansvarlig for ansættelsen og søger en embedded software-udvikler, som trives i et arbejdsmiljø præget af innovation og udvikling.
Hun kan kontaktes på +45 2274 2006
Læs mere her

Hvis du er interesseret i stillingen i København, kan du udfylde formularen i bunden af siden. Så sørger Jobfinder for, at 3Shape får dine informationer.


Inden for denne udvikling ligger den danske virksomhed 3Shape forrest i kapløbet.

3Shape er en højteknologisk virksomhed, som udvikler integrerede hardware- og softwareløsninger inden for højkvalitets 3D-scanning og CAD/CAM-løsninger.

Virksomheden begyndte med at levere løsninger til 3D-scanning af øreaftryk til høreapparatindustrien, men satser nu stort på at revolutionere dentalindustrien med udviklingen af TRIOS scanneren, der er en håndholdt intraoral scanner, der er tætpakket med et avanceret optisk system og en højhastighedssensor, som tager flere tusinde billeder i sekundet.

Fra analog aftryk til optiske sensorer
Til det traditionelle tandaftryk anvendes traditionelt et aftryksmaterialemateriale, enten silikone eller alginat, som skal hærde i munden på patienten. Foruden at det er ubehageligt for patienten af have aftryksmassen i munden, er det også en dyr og tidskrævende proces for tandlægen og dentallaboratoriet, fordi hvert aftryk skal behandles manuelt.

Ved brug af optiske sensorer tegner TRIOS et 3D-billede i høj opløsning af patientens tandsæt og erstatter dermed det fysiske aftryk, når der skal laves alt fra tandkroner til proteser.

Det er lettere og tidsbesparende for tandlægen, og patienten skal bruge mindre tid i tandlægestolen. Og det er ikke gået ubemærket hen rundt omkring i verden. Teknologien har potentiale til at ændre fremtidens tandlægeoplevelse.

Kort om virksomheden

3Shape er en historie om en prototype på DTU, der på 17 år er blevet til en af de største vækstsucceser i Danmark i nyere tid.

i 2016 øgede virksomheden omsætningen med over 30 pct., og en lignende vækst forventes i 2017.

Virksomheden blev grundlagt af Tais Clausen og Nikolaj Deichmann, dengang studerende ved henholdsvis DTU og CBS. I dag beskæftiger de mere end 800 medarbejdere over hele verden.

Virksomhedens hurtige vækst og globale succes betyder, at 3Shape ofte bliver kaldt The Google of the CAD/CAM Industry.

I Ingeniørens profilmagasin rangerer 3Shape ligeledes meget højt i innovation.


Sensorer og embedded software
En af de tekniske udfordringer, som den kommende medarbejder vil beskæftige sig med, er at udvikle low-level-komponenter, eksempelvis interfaces til motorer, FPGA, gyro og optiske sensorer.

“Hos os får du en helt unik mulighed for at komme helt ind til hardwaren og arbejde med optiske sensorer”, fortæller Mette Båstrup-Larsen.

Det er ikke så vigtigt om kandidaten er nyuddannet eller har mange års erfaring. Det forventes derimod, at den kommende medarbejder trives med at udvikle nye produkter i C#, C++ eller Delphi.

Innovation og inspiration
Mette Båstrup-Larsen fortæller, at virksomhedskulturen hos 3Shape er præget af innovation og et fagligt inspirerende arbejdsmiljø.

3Shape har ry for at tiltrække de bedste kompetencer i R&D blandt ph.d.er og kandidater på tværs af software, mechanics, electronics og optics, hvilket ifølge Mette Båstrup-Larsen skaber mulighed for en helt unik faglig sparring på kontoret i København.

Dette afspejler sig i ledelsesformen hos 3Shape, som er præget af frie tøjler med små team, som arbejder selvstændigt med den innovative udvikling af virksomhedens produkter. De fleste teams består af 4-6 specialister, som er en blanding af embedded software-udviklere, elektronikingeniører og optikere.

Remote video URL

Fokus på udvikling
3Shape har lige siden begyndelsen haft skarpt fokus på teknisk udvikling, og den nye stilling giver en unik mulighed for at være med til at udvikle fremtidens CAD/CAM-løsninger.

Udfyld nedenstående formular, hvis du er interesseret i stillingen.

[tabs]
Ekspertise i Embedded Software | Udviklingsorienteret | C# software udvikling
[/tabs]

*ønsker at arbejde i en innovativ virksomhed i stærk vækst
*vil gerne helt tæt ind at arbejde med hardwaren

Debatten er slået fra på dette indhold