Solceller

Nu skal der styr på batterianlæggene

Små og store batterianlæg pibler frem, og forventningen er, at der kommer flere og flere. Nu sender Energinet.dk forslag ud til en såkaldt teknisk forskrift for tilslutning til det kollektive elnet.

17. feb 2017 30

Ny type LED kan både udsende og modtage lys samtidigt

Forskere har kombineret en række forskellige lysdioder til en skærm, der kan høste energi fra omgivelserne, og som kan styres uden at blive berørt.

13. feb 2017 3

Pacemakere skal drives af solceller placeret under huden

Schweiziske læger og fysikere har testet solceller, der kan lægges under huden og generere en effekt, der langt overgår behovet for at drive eksempelvis en pacemaker. Det kan gøre batterier overflødige.

9. jan 2017 9

Kina vil støtte vedvarende energi med 360 milliarder dollars

Den voldsomme forurening og de tiltagende klimaforandringer presser Kina til at investere trecifret milliardbeløb i en grønnere omstilling frem mod 2020.

6. jan 2017 66

Københavns Kommune tvinges til at købe egen solcelle-strøm til overpris

Absurd kalder overborgmesteren det, når ændrede solcelle-regler gør det til en udgift for Københavns Kommune at producere grøn strøm.

3. jan 2017 14

Nu kører Las Vegas' offentlige bygninger på 100 procent vedvarende energi

Med opførelsen af solcelleanlægget Boulder Solar 1 kan Las Vegas bryste sig af at være den største amerikanske by, hvor de kommunale bygninger og faciliteter udelukkende kører på vedvarende energi.

2. jan 2017 3

Dansk solcellemarked er dybfrosset

I modsætningen til udviklingen i Kina og resten af verden, er udbygningen af solcellebestanden næsten gået i stå i Danmark.

1. jan 2017 3

Solceller på vej ud af vindens skygge

Solcelleteknologien er i år blevet så billig, at den så småt kan konkurrere med andre energikilder og puster vindmøllebranchen i nakken. Hvert tredje solcellepanel opstilles i Kina.

1. jan 2017 57

DTU-forskere udvikler tandem-solcelle med både silicium og tyndfilm

Den klassiske silicium-celle skal køre tandem med tyndfilm af kobber, zink, tin og svovl i fremtidens solceller. Med DTU i spidsen byder et nyt forskningsprojekt ind med alternativer til solcellemarkedet.

30. dec 2016 4

Forskerne jagter langtidsholdbare plast-solceller

På SDU NanoSYD i Sønderborg har forskerne igangsat innovationsprojektcentret Rollflex, der med 12. mio. kroner i EU-støttemidler skal forsøge at fremstille stabile polymer-solceller i stor skala ved hjælp af 'roll-to-roll'-teknologi.

27. dec 2016 4