close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Solceller

Politisk aftale tryller solcellepulje om til et nyt udbud

Regeringen og resten af energiforligskredsen er blevet enige om at anvende 105 millioner kroner fra en allerede aftalt solcellepulje til et solcelleudbud i 2018. Trylleriet skal give mere sol for pengene.

5. okt 2017

Energiagentur: Kraftig vækst i grøn el-kapacitet på vej

På baggrund af stor vækst i især solenergi-udbygningen i 2016 vurderer Det Internationale Energiagentur nu, at kapaciteten for vedvarende energi i verden vil vokse med 43 pct. frem mod 2022.

4. okt 2017 6

Dansk Energi advarer: Udbudsmodel er ikke tænkt igennem

En ny udbudsmodel ændrer vilkårene omkring nettilslutning, men det er den administrative praksis slet ikke indrettet til, advarer brancheorganisation.

29. sep 2017 6

Her er tallene: Ny aftale mere end halverer udbygningen af sol og vind på land

En ny aftale mellem Dansk Folkeparti og regeringen sikrer kun, hvad der svarer til 95 MW vindkraft fra landmøller årligt, hvor udbygningen de foregående fem år gennemsnitligt har været 267 MW.

27. sep 2017 39

Rapport: 5.000 MW solceller på danske tage i 2050

Flere solceller på tagene kræver nye og enklere regler og betingelser, påpeger ny rapport fra Aalborg Universitet. Solceller på tagene bør i fremtiden levere 10-15 pct. af den fluktuerende el, mener forskerne bag rapporten.

26. sep 2017 65

Cyborgbakterier kan være nøglen til miljøvenligt brændstof

Bakterier, der er dækket af nanokrystaller, giver den naturlige fotosyntese baghjul. Forskere har lavet bakterier, der er i stand til at bruge sollys som energikilde.

7. sep 2017

Kæmpe solcellepark modtager trecifret millionlån af dansk investeringsfond

En ny solcellepark ved Nees i Vestjylland bliver Danmarks tredjestørste og kan forsyne 11.000 husstande med strøm.

4. sep 2017 22

Minister og vindmølleindustri i bitter talkrig

Striden handler om beregningerne bag regeringens forslag til en overgangsordning for støtte til landvind i 2018 og 2019.

23. aug 2017

Tilskud til sol og vind i USA betaler sig: Færre dødsfald og lavere sundhedsudgifter

Ny analyse viser, at amerikanernes tilskud til energiproduktion med sol og vind er en rigtig god forretning, hvis der ses på sundhed og miljø. Men det kunne være endnu bedre, hvis tilskuddet blev tilpasset de enkelte stater.

23. aug 2017 34

Solformørkelse over USA tester strømnettet

Selv om mandagens solformørkelse kun ramte Californien delvist, opfordrede flere de californiske borgerne til at spare på strømmen, da en stor del af energien kommer fra solpaneler.

21. aug 2017