Solceller

Svenskere vil belønne private solcellebatterier

Den svenske regering vil give private op til 39.000 kroner i tilskud, hvis de investerer i et elenergilager. I Danmark har Teknologisk Institut vurderet, at den type hjemmebatterier stadig er for dyre.

10. okt 2016 7

Solceller slår kul i britisk energiproduktion

I perioden fra april til september i år har briterne for første gang i historien fået mere elektricitet fra solenergi end fra kulkraft. Det viser en ny undersøgelse, der bidrager til billedet af et rekordfyldt halvår for britisk solenergi.

5. okt 2016 23

Forsøg med solceller på lastbiler giver blandede resultater

Solceller monteret på lastbiler er fremtiden, mener innovationschef bag ny rapport. Hos undersøgelsens forsøgskaniner er oplevelsen imidlertid broget.

26. sep 2016 20

Skat fanget i ny smutter: Toldkrav på 59 millioner på vej fra EU

Trods advarsler fra EU's antisvindelenhed har Skat overset ulovlig import af solceller til EU via Danmark. En fejl, der nu tegner til at koste de danske skatteborgere 59 millioner kroner.

24. sep 2016 7

Vedvarende energi sætter rekord i USA

Vind, vand og sol haler ind på de fossile brændstoffer og sætter ny rekord. Modsat går det for a-kraften.

29. aug 2016 43

Forskningsdirektør: Solceller vender op og ned på globale elsystemer

Solceller får den største opmærksomhed på konference for 3.000 specialister i elforsyning, rapporterer Dansk Energis forskningsdirektør fra Paris.

25. aug 2016 24

Danskerne har fået smag for private batterilagre

De første 1.000 danske kunder har allerede købt et batterilager til deres solceller. Det er sjovere at bruge sin egen strøm end at have pengene stående i banken, lyder et af argumenterne.

23. aug 2016 13

Solcellebatterier er stadig for dyre

Det vil ikke kunne betale sig at gemme solcellestrømmen, før batterierne bliver billigere, og forskellen mellem salgs- og købspris på el bliver større end i dag. Ny rapport fra Teknologisk Institut sætter tal på solcellerne.

22. aug 2016 25

Elselskabernes analyse: Tosset solcellestøtte kan koste staten en milliard - om året

Statskassen risikerer at gå glip af milliarder i afgifter på strøm, i takt med at solcellerne og batterier til at gemme strømmen falder i pris. Det er langt billigere for statskassen at støtte store solcelleanlæg, konkluderer brancheforening.

29. jul 2016 80

Nu installerer Kina også flest solceller i verden

Både når det gælder produktion og indkøb af solceller ligger Kina i front.

27. jul 2016