close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig vore nyhedsbreve, accepterer du også vores brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-koncernen lejlighedsvis må kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud med videre via telefon, sms og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Solceller

Solcelle-lovforslag vil øge salget af batterianlæg

Både lovforslaget selv og kilder i branchen vurderer, at overgangen fra time- til øjebliksafregning vil medføre ekstra salg af batterianlæg. Dyr og dårlig udvikling, mener politiker.

22. maj 2017 8

7.000 solcelleanlæg rammes af nyt hovsa-indgreb

Tirsdag fremsætter energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt atter et lovforslag, der skal bremse udbygning med solceller, fordi denne forventes at overgå embedsmændenes forventninger i 2020.

22. maj 2017 67

Acceleratoreksperter indtog Bella Center og fik en ministerformaning med på vejen

Det var også ugen, hvor en dansk videnskabskvinde endelig fik sin velfortjente hæder, og hvor en japansk ekspert advarede om, at frygten for radioaktivitet bogstaveligt talt kan være dødsensfarlig.

18. maj 2017

935 MW - og så stopper den danske solcellefest

De gamle fordelagtige støtteordninger til solceller er ved at være udfaset. Herefter er udbredelsen af solceller i fare for at stagnere.

9. maj 2017 152

Kronik: Sådan får vi grøn, billig og sikker energi

4. maj 2017 28

Danske kraftværker fyrede løs, mens vi betalte for at komme af med vind- og solstrøm

Blæsevejr og solskin gav negative elpriser i hele Danmark mandag. Alligevel fyrede en del kraftværker op under kedlerne for at producere varme til stuerne - og endnu mere strøm.

2. maj 2017 68

Kølig blå himmel: Nu sætter de danske solceller igen rekord

I det klare og kølige forårssolskin producerede solcellerne først på eftermiddagen, hvad der svarede til 17 procent af det danske elforbrug.

1. maj 2017 36

Energikommissionen: Vi kan snart ikke hælde mere vedvarende energi ind i systemet

Hvis det står til Energikommissionen skal politikerne nu ikke mere snakke MW sol og vind, men koncentrere sig om at skabe rammerne for et 100 pct. vedvarende energisystem i 2050. Men det bliver ikke gratis.

24. apr 2017 68

Billig strøm om natten ender med at blive mindst to år forsinket

Brancheforeningen Dansk Energi undrer sig over, at ny time-afregningsmodel ikke kan tages i brug før 2018, selvom alle tilsyneladende er enige om modellen.

11. apr 2017 54