Søgning: "vis mig dit kontor"

Gamle studiebøger

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Op til studiestart på ingeniøruddannelserne flokkedes de studerende i min studietid til universitetets boghandel for at købe lærebøgerne til det kommende semesters kurser. Jeg har selv oplevet det...

Hvad sker der med retfærdighed og velfærd, når vi får kunstigt intelligente medborgere? Etik #2

Astrid Galsgaard

Vi skal i dag et skridt nærmere, at kunne besvare - eller blot overskue - potentielle konsekvenser af ovenstående spørgsmål og konstatering. Sidste gang nåede vi frem til, at der er en sammenhæng ...

Jordbærbod med ansigtsgenkendelse

Kim Escherich

Skal vi have ansigtsgenkendelse i Mette Frederiksens jordbærbod. Det mener overvågningslystne politifolk, men mon ikke vi skal hæve barren så vi kommer til at diskutere hvilket samfund vi gerne vil...

Forsker-kontorer kommer på museum: Kom på besøg på forskningens gerningssted

Steno Museet udstiller som det første museum nogensinde et komplet kontor fra en nobelpristager. Samtidig åbnes døren til en ukendt forskerverden.

23. jan 2019

Dansk forsker observerer ny eksotisk partikel med superfokuseret lys

Søren Ulstrup fra Aarhus Universitet har ved hjælp af en ny metode været i stand til at observere en såkaldt trion, som kan blive et springbræt inden for spintronics.

22. jan 2018

Spørg Scientariet: Er der jordskælv på måner, sole og andre planeter?

En læser kunne godt tænke sig at vide, om Jorden er det eneste sted, der oplever jordskælv. Det svarer professor i fysik og astronomi på.

7. jun 2017 5

Vis mig dit kontor: Astrofysikeren, der elsker Tusindårsfalken og sjove sten

Michael Linden-Vørnle har en svaghed for at samle sten op på ture – og så mener han, at Hergé havde fat i den lange ende med Tournesols alt i en-raket.

15. aug 2016

Vis mig dit kontor (9): Datalogen med de sumobrydende robotter og hvidløgspresseren

Hos lektor Ole Caprani kan man gå til robot og bygge 'levende' Lego, men hans yndlingsnips på kontoret er meget analoge.

29. jul 2016

Vis mig dit kontor (8): Vindmølleforskeren, der elsker sin tænkehat og andre propeller

Mac Gaunaa forsker i aerodynamik på DTU Vindenergi, og derfor har det meste af hans kontornips propeller.

27. jul 2016

Vis mig dit kontor (7): Kuratoren, som klunser møbler og passer udstoppede antiloper

Eline Lorenzen har ansvaret for 58.000 forskellige prøver fra pattedyr på Statens Naturhistoriske Museum. Og så har hun et kæmpestort kontor.

25. jul 2016 1

Vis mig dit kontor (6): Kemiingeniøren med skimmelsvampene og de 125 ugler

Jakob Blæsbjerg Hoof omgiver sig med minder fra hele sit voksne liv, men mest opsigt vækker hans uglesamling.

23. jul 2016 1

Vis mig dit kontor (5): Kometforskeren, der elsker Star Wars og kaffekrus

Fysiker Søren Vrønning Hoffmann fra Aarhus Universitet forsker i livets oprindelse, men på hans kontor han har en mere jordnær hobby: Kaffekrus.

20. jul 2016 1

Vis mig dit kontor (4): Mekatronik-eksperten overvåger skraldespande og konkurrerer på koldbrygget kaffe

Ali Gürcan Özkil er lektor på DTU Mekanik og omgiver sig med projekter fra kælder til kvist. Kaffe spiller dog en central rolle på kontoret.

17. jul 2016 1

Vis mig dit kontor (3): Partikelfysikeren med offerkniven og Niels Bohrs arkivskab

Lektor på Niels Bohr Institutet, Troels Petersen, viser sit kontor frem, som er domineret af krigshjelme, sommerfugle og Niels Bohrs arkivskab.

15. jul 2016

Vis mig dit kontor (2): Havbiologen, som elsker det enkle fiskeri-kneb

Lotte Kindt-Larsen er postdoc på DTU Aqua og omgiver sig med de ting, der optager hende mest: Fisk, ruser, alarmer og GoPro-kameraer.

12. jul 2016

Vis mig dit kontor (1): Astrofysikeren, der vil gå i fængsel for sine papirstakke

Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard værner om sine stakke, som rengøringen skal holde nallerne fra. Men det er på computeren, hans morgenritualer foregår. Følg med i Ingeniørens nye sommerserie.

9. jul 2016 4

Nyt job, samme ligninger

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Efter mit ph.d.-forsvar på DTU i december er min ph.d.-afhandling nu sendt til tryk, og mit kontor og skrivebord på DTU er ryddet og klar til næste levende billede. Ligeledes har jeg lavet aftaler ...

Staldtips til (ph.d.-)afhandlings-ramte - Part 1

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Jeg beklager stilheden her på min blog, men som annonceret i juli har jeg haft lidt at se til med skrivning af min ph.d.-afhandling på DTU Fotonik. Skrivningen skrider stille og roligt fremad, og ...

»Jeg vil til enhver tid hellere ansætte en teolog end en ingeniør«

Der står en ingeniør bag: Han er egentlig uddannet civilingeniør, men har arbejdet i reklamebranchen, produceret film og står nu i spidsen for fødevaregruppen Løgismose. Mød Jacob Grønlykke.

6. jan 2015

Deltag i Ingeniørens foto-konkurrence

»Her mangler sandelig en ingeniør!« eller »Nøøj - imponerende ingeniør-løsning«. Tag billeder af de bedste og de værste løsninger, du falder over i din sommerferie og send dem til os. De bedste bliver hædret med biografbilletter.

5. jul 2013 3