Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Søgning: "trafikstøj"

'Stille' asfalt larmer for meget: Flere udsættes for sundhedsfarlig støj

Støjreducerende asfalt virker dårligere, end Vejdirektoratet forventede. Styrelsen er nu blevet pålagt at lave en ny modellering af, hvor mange boliger tæt på statsvejene der oplever støjgener ud over grænseværdien.

21. nov 2019

Cityringens ‘lovlige’ støj får beboere til at overveje at flytte

Ekspert kritiserer støjregler efter klagestorm fra Cityringens overboer. Men selv om støj er skadeligt for helbredet, er der ikke meget forskning, og myndighederne har ikke planer om stramninger.

14. nov 2019 10

Vestegnskommuner kræver hastigheden ned på 90 km/t på motorveje

Vejdirektoratet har til stor fortrydelse for Brøndby, Vallensbæk og Hvidovre kommuner sagt nej til at sænke hastigheden på 11 km indfaldsmotorvej på grund af støj. Nu appellerer de i stedet til den nye regering.

7. okt 2019 43

Leder: Tillykke med 17 nye metrostationer – men lad os tænke os om, inden vi graver videre

27. sep 2019 67

Her er opfindelserne, der skal nedkæmpe støj på kontoret

Større regnekraft og bedre algoritmer gør det muligt at reducere støjen på kontoret. På sigt kan vi måske helt smide høretelefonerne og gå rundt i vores personlige lydbobler på kontoret.

9. sep 2019

Fordobling på 17 år: Trafikstøj generer stigende antal borgere

via DR Trafikstøj generer mere end dobbelt mange danskere i dag i forhold til år 2000. Det vurderer Statens Institut for Folkesundhed i en rapport, der tager udgangspunkt i tal fra 2017. Her svarede 14 pct. ja til at have oplevet lidt eller meget støj fra trafikken inden for de seneste 14 dage. Det er i...

8. aug 2019 6

Trafikstøj er mere sundhedsskadelig end tidligere antaget

via dr.dk Verdenssundhedsorganisationen WHO har stemplet støj som den næststørste miljømæssige årsag til sygdom og dødsfald - kun luftforurening overgår støj. Selvom forskningsfeltet er relativt nyt, indikerer den hidtidige forskning, at for høje støjniveauer kan øge risikoen for kræft og hjerte-kar-sygdom...

8. maj 2019

Borgmestre: Ring 5-motorvej vil skabe mere trængsel

Rettet: Regeringen og Dansk Folkepartis planlægger at investere over seks af infrastruktur-milliarderne i en ny ringmotorvej vest for hovedstadsområdet. Men flere kommuner er utilfredse.

14. mar 2019 2

Spørg Fagfolket: Hvilken indvirkning har vinden på udbredelsen af lydsignaler?

En læser har undret sig over, hvordan lyd fra eksempelvis en motorvej ændrer sig ved blot en ganske svag vind. Hvad er det vinden gør? Det svarer akustikere fra Force Technology på.

7. feb 2019 4

Britt Tang Pedersen

Britt Tang Pedersen er ansat som afdelingsleder for DMR, industrimiljø, støj og akustik. Afdelingen dækker DMR´s 12 kontorer i Danmark og tilbyder rådgivning til virksomheder og myndigheder ifm. miljøgodkendelser, miljøtilladelser og miljøvurderinger. Samtidig er afdelingen specialiseret i rådgivning om støjforhold f.eks. industristøj og trafikstøj og kontoret udfører støjberegninger i SoundPLAN og WindPro.

6. nov 2018 DMR Jobskifte

Ole Birk sender selvkørende robotter ud på danske fortove

Transportordførerne fra regeringen og Dansk Folkeparti giver grønt lys til en forsøgsordning med selvkørende leverencerobotter, der kan trille op til seks km/t.

15. okt 2018 17

WHO dumper danske støjgrænser: Langt flere ramt af farlig støj

via DR Nyheder Trafikstøj er langt mere skadeligt, end de nuværende danske støjgrænser lægger op til, lyder det i ny rapport fra World Health Organization (WHO). Det er nemlig allerede potentielt sundhedsskadeligt at bo tæt på en vej, der udsætter dig for støj over 53 decibel, fastslår WHO i rapporten. Det er m...

10. okt 2018 3

Spørg Scientariet: Hvorfor placerer man ikke flere vindmøller ved motorvejene?

En læser undrer sig over, at vi ikke har flere vindmøller ved de store veje, hvor vejstøjen kan overdøve dem. Det svarer Danmarks Vindmølleforening på.

14. aug 2018 5

Tænketank: Klimasikring skal være en del af husets tilstandsrapport

Danske husejere skal dokumentere, hvordan de har klimasikret deres huse, så de ikke sælger sorteper videre, mener den grønne tænketank Concito. Ministeren er lydhør.

20. nov 2017 7

Brugte vindmøllevinger skal omdannes til trafikstøjskærme

Inden for et års tid bliver skærme mod trafikstøj - konstrueret af aflagte vindmøllevinger - sat i produktion.

20. mar 2017 2

Trafikstøj og luftforurening giver risiko for forhøjet blodtryk

Høj luftforurening og støj fra trafikken øger risikoen for at få forhøjet blodtryk, viser et stort studie blandt mere end 40.000 personer i fem lande, heriblandt Danmark.

25. okt 2016

90.000 danskere lider kraftigt under støjen fra danske motorveje

Drønet fra de danske motorveje generer over dobbelt så mange af naboerne som hidtil antaget, viser ny undersøgelse. Kommunerne skal være påpasselige med at tilbyde byggeri i nærheden af motorveje, mener Vejdirektoratet.

10. mar 2016 14

Jacob Storm Jørgensen

Jacob Storm Jørgensen (33) er tiltrådt som chefkonsulent i Rambølls byggeridivision. Jacob er specialist og personcertificeret inden for støj og vibrationer, og har især beskæftiget sig med støj fra veje, jernbaner og flytrafik, samt arbejdet med at håndtere støj fra virksomheder og anlægsarbejder. Han har gennemført støjberegninger for Kræftens Bekæmpelse for at påvise sundhedseffekter relateret til trafikstøj, og udarbejdet støjkortlægninger for hele København, Aarhus og Odense, samt været ekstern underviser i trafikstøj på SDU. Jacob er uddannet civilingeniør fra SDU.

1. jan 2016 Rambøll Udnævnelse

Spørg Scientariet: Hvordan beregner man 'for tidlige dødsfald' i statistikkerne?

To af Ingeniørens læsere vil gerne vide, hvilke statistiske beregninger der ligger bag udsagnene 'for tidlige dødsfald' og 'overdødelighed' i historier om f.eks. miljø. Lektor på Institut for Folkesundhedsvidenskab svarer.

16. sep 2015 13

Jo mindre støjdæmpende materiale des bedre virkning

Ved hjælp af principper kendt fra optikken er det muligt at fremstille meget effektivt støjdæmpende beklædning. Det viser opsigtsvækkende forskningsresultater fra Johan Christensen fra DTU Fotonik, der er nomineret til Videnskabens top-5.

26. dec 2014 2