I denne anden af to episoder om stable coins spørger vi professor Jan Damsgaard, hvordan man skaber en alternativ valuta, og hvorfor det overhovedet er en god idé.
Techtopia besøger danske blockchainudviklere i Hellerup, der vil skabe en ny og mere stabil kryptovaluta kaldet GSU – global stability unit
Techtopia besøger modtageren af Danish Soundclusters innovationspris, som skaber musik med sand og sensorer.
Vi kigger i den nyeste trendrapport fra de danske innovationscentre. Biologi, kemi, fysik, ingeniørvidenskab, medicin, matematik og computervidenskab smelter sammen, og kvantemekanik finder nye anvendelser.
OpenAI’s imponerende chatbot fik på fem dage en million brugere. Den har svar parat på næsten alt – men ligesom hos din alvidende onkel er det nogle gange nødvendigt med et faktacheck.
Hjemmearbejde kan for nogle godt resultere i en ekstra kop morgenkaffe, lidt sortering af vasketøj eller måske en lille lur efter frokost. Men holder din arbejdsgiver egentlig øje med det?
Der er især otte forskellige teknologier, vi skal have på plads, før vi kan danse til virtuelle koncerter i metaverset. Den koreanske lektor Lik-Hang Lee giver en indføring til web 3.0.
I Sydkorea er selskabsrobotter svaret på manglen på plejepersonale, mens Finland har opfundet en Wolt-model til at organisere ledige varme hænder.
Digital etik er ugens emne. Ada Hyldahl Fogh står bag kunstprojektet ‘in transitu’, der er kønspolitisk protest mod Instagrams censur af kvinders brystvorter. Det har til formål at få hendes profil lukket.
Hvordan får man mennesker, der ikke har klimaforandringerne tæt inde på livet, til at ændre deres adfærd? Martine Jarlgaard gør forsøget med AR-kunstprojektet Eiwaz Tree of Life.
Efter en kaotisk købsproces er verdens rigeste mand nu blevet ejer af den populære medieplatform, hvor han straks har taget fat på massefyringer. Men hvad er hans strategi for Twitter?
Web 3.0 sniger sig ind på os med avatarer, NFT og metaverse. Snart har vi ejendele, som kun findes digitalt, men ejer vi i virkeligheden disse ejendele selv?
Skal vi have et it-ministerium og en it-havarikommission? Det foreslår Ole Tange og Jacob Herbst i ugens Techtopia, der varmer op til IDAs it-politiske vælgermøde.
Software-startups skriver kode til kvantecomputere, og danske startups står stærkt.
Når først man har spændt VR-brillerne på og ladet sig opsluge af det virtuelle univers, så spiller ens påklædning vel en mindre rolle? Svaret er nej.
Robotten fra aarhusianske Capra Robotics støvsuger cigaretskodder på gaden eller skrubber tyggegummiklatter af fortovet, men den kan så meget andet, så en robotmillionær er hoppet med om bord.
Virtual reality kan bruges til andet end computerspil og underholdning, bl.a. til simulationstræning af patienter med auditive hallucinationer.
Verdens næststørste blockchain Ethereum er blevet klimavenlig. Og den danske krypto start-up Aryze har lanceret en e-euro.
Ny rapport fra Microsoft Democracy Forward beskriver, hvordan russerne dagen før invasionen af Ukraine angreb landets computere med et cybervåben kaldet Foxblade.
Hvor langt er vi med at lave software-kopier af alt fra vindmøller og robotter til biler og mennesker? De kaldes også digitale tvillinger og kan give virksomheder konkurrencefordele.