Techtopia besøger metaverset i Seoul sammen med en dansk delegation. Vi checker Ifland, en digital platform med over én million daglige brugere, og vi hører om digital fashion.
Tre danske ildsjæle inden for dansk NLP – natural language processing – fortæller om arbejdet med at lære kunstig intelligens at tale, forstå og skrive dansk.
PolyPoly tilbyder dig fuld kontrol over dine data og mulighed for selv at dele dem anonymt med udvalgte forskningsprojekter eller virksomheder – og ligefrem tjene penge på det.
Den hollandskbaserede organisation af borgerjournalister og dataanalytikere har bl.a. kortlagt, at det var russerne, der skød det malaysiske passagerfly MH17 ned over Ukraine.
Techtopia rapporterer fra den digitale slagmark, hvor robotter i fremtiden vil være hurtigere end mennesker.
Internettet har udviklet sig fra et næsten frit og ureguleret område, hvor der hovedsageligt var fokus på tekniske forhold, til en kompleks digital infrastruktur, der bliver reguleret af både EU og de enkelte lande.
Amerikanske eksperter i sociale medier undrer sig over Elon Musks udtalelser om »total ytringsfrihed« oven på hans køb af Twitter.
Verdens rigeste mand køber den foretrukne sociale medieplatform for beslutningstagernes elite. Vil han sætte ordet helt frit?
Årtier før de første internet-memes begyndte at sprede sig, introducerede evolutionsteoretikeren Richard Dawkins begrebet ‘meme’ i 1976. I dag er det robotstemmen, der er det herskende internet-meme.
I denne tredje episode dykker vi ned i hvad kunstig intelligens egentlig kan - og ikke kan. Hvordan maskinintelligens adskiller sig fra menneskelig intelligens og hvordan arbejdsopgaverne derfor helst skal fordeles.
I den anden episode dykker vi ned i en konkret case med brug at kunstig intelligens til profilering af borgere, nemlig ASTA algoritmen som risikovurderer borgere for langtidsledighed.
Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.
Metaverset er fremtidens internet, men allerede nu kan vi se de første konturer af et virtuelt, grafisk miljø, der kommer til at forandre vores måde at kommunikere, e-handle, designe og producere på.
Lær at amme i VR eller gem dine feriefotos i en grøn sky, der udleder mindre CO2, så dine data ikke belaster klimaet.
Ph.d.-studerende jagter svar på de mest vanskelige automationsopgaver. Et svar er måske at lade ‘Spot’ hjælpe med svært tilgængelige opgaver på procestanke.
DTU-lektoren er specialist i hacking af forbrugerelektronik og har udviklet tilpassede instrumenter til at udføre unik forskning.
Krigen i Ukraine er den første krig, som kan følges på sociale medier. Det er også en krig, man selv kan deltage i hjemme fra sofaen på direkte opfordring af Ukraine. Men hvad er konsekvensen af at blive cyber-partisan?
Klodens voksende flåde af elbiler er tørstige efter batterier, men kapaciteten til at producere så mange batterier findes ikke.
Det danske datamuseum har holdt flyttedag og er nu åbent for offentligheden med sin store samling af vintage computergear.
Dansk startup vil hive kunstig intelligens ud af den sorte boks, så vi kan forstå, hvordan den er nået til sit resultat, og hvad vi kan bruge det til.