Søgning: "techtopia"

Techtopia #253: Behandling i VR hjælper patienter med skizofreni

Virtual reality kan bruges til andet end computerspil og underholdning, bl.a. til simulationstræning af patienter med auditive hallucinationer.

27. sep 2022

Techtopia #252: Bæredygtig blockchain og ny krypto-euro

Verdens næststørste blockchain Ethereum er blevet klimavenlig. Og den danske krypto start-up Aryze har lanceret en e-euro.

19. sep 2022

Techtopia #251: Microsoft kortlægger russisk propagandakrig

Ny rapport fra Microsoft Democracy Forward beskriver, hvordan russerne dagen før invasionen af Ukraine angreb landets computere med et cybervåben kaldet Foxblade.

12. sep 2022

Techtopia #250: Hvad er en digital tvilling?

Hvor langt er vi med at lave software-kopier af alt fra vindmøller og robotter til biler og mennesker? De kaldes også digitale tvillinger og kan give virksomheder konkurrencefordele.

5. sep 2022

Techtopia #249: Biohacking gjorde Mette rask

Kronisk syge Mette Dyhrberg tog sit helbred i egen hånd og ‘procesoptimerede’ sin adfærd og kost. Det førte til udviklingen af helbredsplatformen Mymee, som hun i dag er direktør for.

29. aug 2022

Techtopia #248: Den reelle værdi af kryptovaluta

CBS-professor Jan Damsgaard har lanceret en metode til at angive en mere retvisende og reel vurdering af kursen på kryptovaluta, der er baseret på funktionaliteten af den bagvedliggende blockchain.

22. aug 2022

Techtopia #247: Myten om Googles bevidste AI

Techtopia går bag om postyret om Googles kunstige intelligens LaMDA for at finde ud af, hvordan en avanceret chatbot kan bestå Turing-testen.

15. aug 2022

Techtopia #246: Cern-skrot bliver til partikel-techno

Når Dr. Lawrence Lee møder ind på arbejde og tager sin blå CERN kittel på, er han professor i partikelfysik. Men når han går på scenen på Roskilde Festival, går han under navnet Colliderscope og laver elektronisk musik ud af gamle CERN apparater.

2. aug 2022

Techtopia #245: Rumskrald og kokain

Techtopia tog på Roskilde Festival og fik blandt andet demonstreret et lommespektrometer, der kunne analysere for kokain og andre stoffer.

1. aug 2022

Techtopia #244: Sydkoreas hovedstad Seoul flytter ind i metaverset (2. afsnit)

I Sydkorea laver man en digital kopi af hovedstaden i metaverset, så ens avatar kan gå på det digitale rådhus og møde borgmesterens avatar.

27. jun 2022

Techtopia #243: Metaverset ligger i Korea

Techtopia besøger metaverset i Seoul sammen med en dansk delegation. Vi checker Ifland, en digital platform med over én million daglige brugere, og vi hører om digital fashion.

20. jun 2022

Techtopia #242: Hvorfor er Siri så dum?

Tre danske ildsjæle inden for dansk NLP – natural language processing – fortæller om arbejdet med at lære kunstig intelligens at tale, forstå og skrive dansk.

13. jun 2022

Techtopia #241: Bestem over dine egne data

PolyPoly tilbyder dig fuld kontrol over dine data og mulighed for selv at dele dem anonymt med udvalgte forskningsprojekter eller virksomheder – og ligefrem tjene penge på det.

6. jun 2022

Techtopia #240: Mød datajournalisterne fra Bellingcat

Den hollandskbaserede organisation af borgerjournalister og dataanalytikere har bl.a. kortlagt, at det var russerne, der skød det malaysiske passagerfly MH17 ned over Ukraine.

30. maj 2022

Techtopia #239: Fremtidens cyberkrig

Techtopia rapporterer fra den digitale slagmark, hvor robotter i fremtiden vil være hurtigere end mennesker.

24. maj 2022

Techtopia #238: Det vilde internet bliver tøjlet

Internettet har udviklet sig fra et næsten frit og ureguleret område, hvor der hovedsageligt var fokus på tekniske forhold, til en kompleks digital infrastruktur, der bliver reguleret af både EU og de enkelte lande.

18. maj 2022

Techtopia #237: Elon Musk lever i internettets fortid

Amerikanske eksperter i sociale medier undrer sig over Elon Musks udtalelser om »total ytringsfrihed« oven på hans køb af Twitter.

10. maj 2022 29

Techtopia #236: Kommer Elon Musk til at redde eller ødelægge Twitter?

Verdens rigeste mand køber den foretrukne sociale medieplatform for beslutningstagernes elite. Vil han sætte ordet helt frit?

2. maj 2022

Techtopia #235: Robotstemmerne fra TikTok spredes som en virus

Årtier før de første internet-memes begyndte at sprede sig, introducerede evolutionsteoretikeren Richard Dawkins begrebet ‘meme’ i 1976. I dag er det robotstemmen, der er det herskende internet-meme.

26. apr 2022

Techtopia #234: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 3

I denne tredje episode dykker vi ned i hvad kunstig intelligens egentlig kan - og ikke kan. Hvordan maskinintelligens adskiller sig fra menneskelig intelligens og hvordan arbejdsopgaverne derfor helst skal fordeles.

18. apr 2022