Søgning: "techtopia"

Techtopia #200: Digitalisering skal trække økonomien ud af coronas kvælertag

Ifølge OECD ser det ikke så skidt ud for verdensøkonomien post-corona. Men dele af verden efterladt på perronen, og den kolde krig mellem Kina og USA truer også væksten.

5. jul 2021

Techtopia #199: Manglen på chips er den nye oliekrise

Efterspørgslen på computerchips er eksploderet under corona-pandemien, og krisen forventes at fortsætte ind i 2022. Techtopia tager pulsen på komponentmanglen.

28. jun 2021

Techtopia #198: Blockchain skal være nemt som Mobilepay

Dansk startup har bygget ny blockchain, som skal gøre det nemt og billigt at flytte tokens.

21. jun 2021

Techtopia #197: Satellitter skal overvåge truede dyr

14. jun 2021

Non Fungible Tokens fører kunsten ind på kryptoscenen

Kendte mennesker og popkunst skaber ­overskrifter om begrebet NFT, men kryptokunsten har også åbnet døren til en nødvendig samtale om ny teknologi, lyder det fra NFT-kunstner.

13. jun 2021

Techtopia #196: Margrethe Vestagers digitale kulturkamp

Det 21. århundredes kulturkamp står mellem digitalisering på borgerens og demokratiets præmisser versus datakapitalismen, mener den danske EU-kommissær.

7. jun 2021

Techtopia #195: Astro-Sheila vil være den første dansker på Månen

Det tyder på, at den første dansker på Månen bliver en kvinde.

31. maj 2021

Techtopia 194: Forstå halløjet omkring NFT

Kunst på blockchain handles for svimlende millionbeløb i kryptovaluta. Hvad foregår der her?

25. maj 2021

Techtopia #193: Kina viser verden vejen til digital valuta

Kina er blevet et af verdens mest digitale samfund, hvor smartphonen er centrum for alt. Næste skridt bliver en digital, statsstyret valuta.

18. maj 2021

Techtopia #192: Sag om ulovlig telelogning for retten

EU-domstolen har gang på gang kendt den danske stats overvågning af telefonsamtaler ulovlig. Nu skal Østre Landsret tage stilling til sagen.

10. maj 2021

Techtopia #191: Er du fremtidsparat?

Den amerikanske techjournalist Kevin Roose fra New York Times er gået fra at være techoptimist til at være slave af sin iPhone og har nu skrevet en overlevelsesguide til mennesker i en automatiseret tidsalder.

3. maj 2021

Techtopia #190: Politikere vælger Facebook frem for aviser

Hvad betyder det, at den politiske debat ikke foregår i aviserne med en redaktør ved roret, men i stedet udfolder sig på en udenlandsk databetalingstjeneste som Facebook?

26. apr 2021

Techtopia #189: Den digitale totalkrig rammer dit hjem

I en ny type øvelse, Locked Shields, træner Nato i at imødegå angreb på infrastruktur som el, vand og andre civile nødvendigheder.

19. apr 2021

Techtopia #188: Mobilspil malker børns data

Børn er storforbrugere af spil, men spillene ofte baseret på forretningsmodeller, der ikke tager højde for, at børn har andre behov for beskyttelse mod reklamer og datahøst.

12. apr 2021

Techtopia #187: Kampen om sikkerhed på nettet

Hvad er vigtigst: At bekæmpe bedrageri eller pædofili på nettet? Spørgsmålet er sat på spidsen, men det er centralt i diskussionen om, hvem der skal styre sikkerheden i din færd på nettet. Skal det være techgiganten Google eller din lokale internetudbyder med politiet som mulig gæst?

29. mar 2021

Techtopia #186: Er Clubhouse danskernes nye forsamlingshus eller glashus?

Coronaisolerede smartphone-brugere fra hele verden flokkes i hobetal om appen Clubhouse i et gigantisk telefonmøde, der genskaber social kontakt og giver hvile til overanstrengte zoommødeøjne. Men er Clubhouse blot et nyt mødested for datanudister?

23. mar 2021

Techtopia #185: Om ti år skal startups skabe en tredjedel af Estlands økonomi

Hvad skal der til for at skabe et stort og succesfuldt startup-miljø? Techtopia besøger Estland, en lille gennemdigitaliseret nation som satser benhårdt på tech-startups.

15. mar 2021

Techtopia #184: Amalies dybe drømme om Ada

Samtidskunstneren Amalie Smith har skrevet bogen ‘Thread Ripper’ under heftig påvirkning af alle kvindelige computernørders helt: Ada Lovelace. Hør historien om dybe drømme, kunstig intelligens og det digitale materiales forgængelighed.

8. mar 2021

Techtopia #183: EU vil tøjle tech-giganter

EU-Kommissionens forslag til regulering af tech-virksomheder skal både skabe et sikkert digitalt rum for brugerne og et gunstig og innovativt tech-miljø i Europa og på verdensplan.

1. mar 2021

Techtopia #182: Kan Danmark lave smittesporing som Kina?

Er privatlivet vigtigere end at undgå et måske dødbringende møde med en virus?

22. feb 2021