Søgning: "techtopia"

Techtopia 269: Kan man lave sin egen valuta?

I denne anden af to episoder om stable coins spørger vi professor Jan Damsgaard, hvordan man skaber en alternativ valuta, og hvorfor det overhovedet er en god idé.

1. feb 2023

Techtopia #268: GSU vil være den ny dollar

Techtopia besøger danske blockchainudviklere i Hellerup, der vil skabe en ny og mere stabil kryptovaluta kaldet GSU – global stability unit

23. jan 2023 1

Techtopia #267: Silje tegner lyde med sand og sensorer

Techtopia besøger modtageren af Danish Soundclusters innovationspris, som skaber musik med sand og sensorer.

16. jan 2023

Techtopia #266: Trends for 2023 – biokonvergens og kvanteteknologi

Vi kigger i den nyeste trendrapport fra de danske innovationscentre. Biologi, kemi, fysik, ingeniørvidenskab, medicin, matematik og computervidenskab smelter sammen, og kvantemekanik finder nye anvendelser.

9. jan 2023

Techtopia #265: Er ChatGPT bare din fulde onkel?

OpenAI’s imponerende chatbot fik på fem dage en million brugere. Den har svar parat på næsten alt – men ligesom hos din alvidende onkel er det nogle gange nødvendigt med et faktacheck.

19. dec 2022 18

Techtopia #264: Når chefens AI kigger dig over skulderen

Hjemmearbejde kan for nogle godt resultere i en ekstra kop morgenkaffe, lidt sortering af vasketøj eller måske en lille lur efter frokost. Men holder din arbejdsgiver egentlig øje med det?

12. dec 2022

Techtopia #263: Den komplette guide til metaverset

Der er især otte forskellige teknologier, vi skal have på plads, før vi kan danse til virtuelle koncerter i metaverset. Den koreanske lektor Lik-Hang Lee giver en indføring til web 3.0.

5. dec 2022

Techtopia #262: Kan robotter og apps erstatte varme hænder?

I Sydkorea er selskabsrobotter svaret på manglen på plejepersonale, mens Finland har opfundet en Wolt-model til at organisere ledige varme hænder.

28. nov 2022

Techtopia #261: Det er bare bryster

Digital etik er ugens emne. Ada Hyldahl Fogh står bag kunstprojektet ‘in transitu’, der er kønspolitisk protest mod Instagrams censur af kvinders brystvorter. Det har til formål at få hendes profil lukket.

21. nov 2022

Techtopia #260: Plant et virtuelt træ og red Jorden

Hvordan får man mennesker, der ikke har klimaforandringerne tæt inde på livet, til at ændre deres adfærd? Martine Jarlgaard gør forsøget med AR-kunstprojektet Eiwaz Tree of Life.

15. nov 2022

Techtopia #259: Vil Elon Musk gøre Twitter til en super-app?

Efter en kaotisk købsproces er verdens rigeste mand nu blevet ejer af den populære medieplatform, hvor han straks har taget fat på massefyringer. Men hvad er hans strategi for Twitter?

7. nov 2022

Techtopia #258: Hvad nu hvis du IKKE var produktet?

Web 3.0 sniger sig ind på os med avatarer, NFT og metaverse. Snart har vi ejendele, som kun findes digitalt, men ejer vi i virkeligheden disse ejendele selv?

1. nov 2022

Techtopia #257: Hvor er it-politik i valgkampen?

Skal vi have et it-ministerium og en it-havarikommission? Det foreslår Ole Tange og Jacob Herbst i ugens Techtopia, der varmer op til IDAs it-politiske vælgermøde.

24. okt 2022

Techtopia #256: Kvantecomputere kræver ny software

Software-startups skriver kode til kvantecomputere, og danske startups står stærkt.

17. okt 2022

Techtopia #255: Er din garderobe klar til metaverset?

Når først man har spændt VR-brillerne på og ladet sig opsluge af det virtuelle univers, så spiller ens påklædning vel en mindre rolle? Svaret er nej.

10. okt 2022

Techtopia #254: Dansk robot frelser mennesker fra skodjob

Robotten fra aarhusianske Capra Robotics støvsuger cigaretskodder på gaden eller skrubber tyggegummiklatter af fortovet, men den kan så meget andet, så en robotmillionær er hoppet med om bord.

3. okt 2022

Techtopia #253: Behandling i VR hjælper patienter med skizofreni

Virtual reality kan bruges til andet end computerspil og underholdning, bl.a. til simulationstræning af patienter med auditive hallucinationer.

27. sep 2022

Techtopia #252: Bæredygtig blockchain og ny krypto-euro

Verdens næststørste blockchain Ethereum er blevet klimavenlig. Og den danske krypto start-up Aryze har lanceret en e-euro.

19. sep 2022 1

Techtopia #251: Microsoft kortlægger russisk propagandakrig

Ny rapport fra Microsoft Democracy Forward beskriver, hvordan russerne dagen før invasionen af Ukraine angreb landets computere med et cybervåben kaldet Foxblade.

12. sep 2022

Techtopia #250: Hvad er en digital tvilling?

Hvor langt er vi med at lave software-kopier af alt fra vindmøller og robotter til biler og mennesker? De kaldes også digitale tvillinger og kan give virksomheder konkurrencefordele.

5. sep 2022