Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Søgning: "system audio"

Norsk nationalbibliotek må ty til Ebay for at skaffe udstyr til digitalisering

Der skal lægges en stor arbejdsindsats, når målet er både at gøre den norske kulturarv mere tilgængelig og at sikre den for de næste tusind år.

15. dec 2018

Machine learning: Snart kan forstyrrende baggrundsstøj være fortid for hørehæmmede

En dansk forsker har brugt machine learning til at udvikle et program til høreapparater, der er endnu bedre til at skelne mellem stemmer og støj end hidtil.

8. aug 2018 7

Husker du højttalerprojektet Q113? Sådan er det gået siden

I 2012 åbnede vi bloggen Q113 og inviterede Ingeniørens læsere til at udvikle ’en højttaler i verdensklasse’. Leder af holdet Ole Witthøft fik ændret sit syn på udvikling fuldstændigt.

21. jul 2018 4

Niels Elkjær Iversen

Ph.D. student Niels E. Iversen will defend his ph.d. thesis: "Efficient Audio Systems" Monday 28 May 2018 at 13.30

28. maj 2018 DTU Elektro Ph.d.-tildeling

Snart slukker DAB-signalet. Her er afløseren

Den 1. oktober lukker første generation af DAB-nettet, og op mod 400.000 danskeres radioer følger med. Men hvorfor udskifte en teknologi, vi indførte for kun 15 år siden?

29. aug 2017 128

Karrieremuligheder i sommerpausen - hvad med et par år i Grønland?

Det boomer med karrieremuligheder i de Danske ingeniør, elektronik og it-firmaer. Her er de seneste nye opslag i en overskuelig liste.

10. jul 2017

Højttaler udviklet på ing.dk-blog kåret som Skandinaviens bedste

Et crowdsourcing-projekt fra en ing.dk-blog blev til en højtydende højttaler, der netop har vundet prisen som årets topklasse-højttaler.

15. dec 2016 5

Ny forskning skal sætte turbo på projekter

Forskningsprojektet Half Double skal forbedre danske ­virksomheders konkurrence­evne ved at øge gennemløbstiden og udvikle nye ideer, produkter og services. Det sker ved at fokusere på værdi og mennesker frem for systemer.

10. nov 2016

Sådan slankede Lego sin projektopfølgning

En ny proces for porteføljestyringen i Lego skal forbedre prioriteringen og fremme en ny adfærd i projektorganisationen. Nu handler det ikke om at søsætte flere projekter, men om at søsætte de rigtige, siger chefen for Lego Operations’ projektkontor, Thomas Yde Havgaard.

6. nov 2015

Sofistikeret lydstudie giver ny viden om hørelse

Høreforskere på DTU har fået et nyt lydlaboratorium til forskning i det såkaldte cocktailparty-problem.

25. okt 2015 4

Højtaleropfinder: Crowdsourcing er et monster, der skal tæmmes

CBS har for første gange uddannet en gruppe studerende i crowdsourcing, og metoden er populær som aldrig før. Men den er ikke for alle, fastlår Ole Witthøft, der crowdsourcede opfindelsen af superhøjtaleren Q113: »Det er hammer svært.«

19. jun 2015 4

Når streaming går galt.

Peter Mærsk-Møller

Kære læsere. Vi har tidligere lovet at beskrive, hvad der gjorde, at vores streaming i weekenden røg delvist i hegnet. I denne blog vil vi indfri løftet og redegøre for, hvad og hvorfor det gik so...

Terma lander millionkontrakt på 3D-lyd til kampflypiloter

Danske Terma skal sammen med multinationale BAE Systems videreudvikle Termas 3D-lydsystem, som fremover skal indgå i BAE's hjelme til kampflypiloter. De to firmaer offentliggør samarbejdsaftale i dag.

13. apr 2015

Nu kommer bilen til wifi-service

Opkomlingen Tesla Motors rusker den 100-årige bilindustri godt igennem: De kan nemlig forbedre din bil, mens den står i garagen.

20. feb 2015 17

I de blindes rige er implantater de nye konger

Da 66-årige Jerry Hester for nylig fik synet delvist tilbage ved et tryk på en knap, var det et synligt bevis på, at implantater til blinde i disse år vinder frem verden over.

21. dec 2014

Live fra CS StreamTeam

Peter Mærsk-Møller

Kære læsere. Siden Copenhagen Subobitals Support (CSS) i foråret 2012 besluttede at danne CSS StreamTeam for at sende Live TV fra raketmotortests og raketopsendelser, er projektet vokset en lille ...

Sådan sender vi live video fra HEAT2X

Mads Wilson

Kære læsere, Hermed en dansk version af Alex Csete's blog om videosystemet på HEAT2X. Rocketcam 1 er HEAT 2X's on-board kameraprototype. Det er en fugleredeopstilling med tilstrækkelig funktional...

Endnu en læser har bygget sin egen version af Højttaler Q113. Lær af hans erfaringer

Ole Witthøft

Mød Peter A. Jensen, der er en af de mange, der har fået tegningerne til Højttaler Q113 tilsendt. Han har bygget sine egne versioner og fortæller her om sine erfaringer. Illustration: Privatfoto ...

En læser har nu bygget den første klon af projektets højttaler. Lærer du noget?

Ole Witthøft

Tegningerne over projektets vindende højttaler var lige blevet færdige, da Ingeniørens læsere fik tilbud om, at få dem tilsendt kvit og frit. Håbet var, at der måske sad nogen derude, som havde lys...

Sådan gik det i 2013 - tippede du 13 rigtige?

Peter Higgs fik en nobelpris, Grønland gav grønt lys for udvinding af uran, men raketdrengene i Copenhagen Suborbitals fik ikke opsendt en raket med væskemotor i år. Læs her de rigtige svar i sidste års quiz.

24. dec 2013 4