Søgning: "datacenter"

Tre grønne datacentre på Sjælland skal udbrede offentlige cloud-løsninger

Microsoft etablerer en datacenterregion bestående af tre lokationer på Sjælland. Det betyder at danske virksomheder og offentlige institutioner fremover kan bruge it-gigantens cloud-løsninger uden at komme i konflikt med EU’s krav om databeskyttelse.

7. dec 2020 3

Microsoft bygger datacentre tre steder på Sjælland

via Finans.dk Microsoft investerer i tre nye datacentre på Sjælland. De nye datacentre bliver forsynet med 100 procent vedvarende energi, og Microsoft vil i samarbejde med Energinet udforske fremtidige måder at spore og matche vedvarende energi på timebasis. Når Microsoft får datacentre i Danmark bliver det mu...

7. dec 2020 13

Interxion udvider datacenter i Ballerup

via Berlingske Interxion udvider deres nuværende datacenter i Ballerup på 7.000 nettokvadratmeter med yderligere 14.000 nettokvadratmeter. Datacentret blev også udvidet med 600 kvadratmeter i 2019, hvilket kostede 278 millioner kroner og Interxion oplyser, at den nye udvidelse også vil koste et trecifrede milli...

2. dec 2020

Video over Fredericia: Se Googles datacenter fra oven

Google har indviet et datacenter til 4,5 mia. kroner tæt på Fredericia. Men det er ikke koblet på det lokale fjernvarmesystem. Energiprofessor opfordrer til bedre planlægning fremover.

30. nov 2020 14

Sådan sikrer du din forretning mod cyberangreb

Sponseret indhold Alle virksomheder er truet - har du styr på din Endpoint Security? Cybersikkerhed er i bund og grund et våbenkapløb mellem hackere (og deres kriminelle bagmænd) og virksomhederne. Hackerne er des...

Edge computing: Mikroskopiske datacentre breder sig overalt

Øget behov for at analysere data i realtid og bevare overblikket over store data­mængder baner vejen for teknologiskift.

6. nov 2020 1

552 petaflops: Dansk supercomputer blandt verdens største

Sammen med ni andre europæiske lande bygger Danmark en ny supercomputer i præ-exaskala med en maksimal teoretisk ydelse på 552 petaflops. Supercomputeren bliver placeret i Finland og giver danske forskere adgang til hidtil uanede mængder regnekraft. Pris: 1,5 milliarder danske kroner.

21. okt 2020 5

Facebook udvider fynsk datacenter med 30.000 kvadratmeter

via Fyens Stiftstidende Den amerikanske teknologi-gigant udvider sit datacenter i Odense med en tredje serverbygning på knap 30.000 kvadratmeter. En udvidelse på godt 50 procent i forhold til det nuværende datacenter på 56.000 kvadratmeter, der blev indviet sidste år, og som leverer overskudsvarme til 6.900 husstande. N...

14. okt 2020

Flåde af robotter minimerer lager af vandhaner

Den jyske armatur-producent Vola har overladt transporten mellem lager og montage til ni mobile robotter. Det er dansk lean i verdensklasse, lyder det fra automationsekspert.

1. okt 2020 1

Datasikkerheds-brøler spænder ben for kropskamera til udsatte fængselsbetjente

Kropskameraer skulle øge trygheden blandt landets fængselsbetjente, der fortsat oplever ubehageligheder i de danske fængsler. Men Kriminalforsorgen har måttet annullere sit udbud på grund af knas med datasikkerheden.

23. sep 2020

Eksperter: EU-milliardsatsning på supercomputere er en forældet strategi

EU-Kommissionen vil finde 60 milliarder kroner til udvikling af nye supercomputere i exaskala. Men snævert fokus på ydeevne er en teknologisk forældet strategi, lyder kritikken fra flere danskere supercomputer-eksperter.

22. sep 2020 1

Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig

Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.

16. sep 2020 3

Google vil være CO2-fri i 2030

via The Verge Sidste år kom 61 procent af Googles energiforbrug fra vind, sol og andre vedvarende energikilder. Om ti år vil Google udelukkende betjene sig af grøn energi 24 timer i døgnet i alle datacentre og kontorer rundt om i verden. Ifølge Google vil det kræve etablering af omkring 5 GW vedvarende energi....

15. sep 2020

Direktør i Statens It om stor fyringsrunde: »Det her bliver vanskeligt«

Version2 Samtidig fortæller Michael Ørnø, at sparekniven bliver ført med en rolig hånd, og at den ikke skyldes krise - endnu.

14. sep 2020

Klimavenligt dataforbrug kræver vandkøling

Til trods for at vandkøling er anerkendt som den mest energieffektive køleteknologi i datacentre, er der stadig lange udsigter til, at teknologien vinder indpas.

13. sep 2020 3

Nyt jysk trafikknudepunkt sætter fart på det danske forskningsnet

Internetforbindelserne på de danske universiteter bliver nu opgraderet med nye fiberforbindelser, så den internationale trafik samles i en enkelt netværksinfrastruktur. Samtidig overtager Esbjerg rollen som trafikknudepunkt for den danske internettrafik til udlandet.

27. aug 2020

Apple skrotter Intel: Er klar med egne ARM-chips i år

Efter flere års rygter melder Apple nu åbent ud, at de vil skrotte Intels x86-platform i sine Mac-computere og erstatte dem med egenudviklede chips baseret på ARM. Det er uklart, præcist hvor længe de Intel-baserede Mac-computere bliver opdateret.

23. jun 2020 38

Unlocking the Power of the Cloud: Why SD-WANs Need Cloud-Enabled DDI

Sponseret indhold A revolution is underway in enterprise wide area networks. The rise and mainstream adoption of cloud computing services, ubiquitous mobile connectivity, and the demands of an on-demand workforce have...

Apple vil bruge ARM-processor i MacBooks: Kan starte chip-revolution

ANALYSE: Det kan være startskuddet på en længe ventet chip-revolution, når Apple forventes at bytte Intels x86-chips ud med egenudviklede ARM-chips fra næste år. For selvom ARMs processorer stadig har en lavere ydeevne, er de langt mere energieffektive, fleksible og ikke mindst billigere.

11. jun 2020 16

Firmaer udnytter coronakrisen til at sælge indgribende overvågningsteknologier

Overvågningsfirmaer udnytter coronakrisen til at sælge teknologier, der kan holde øje med, om medarbejdere overholder kravene til afstand, eller om de holder sig hjemme i karantæne.

26. maj 2020 2