Status

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Søgning: "brændeovn"

Miljøstyrelsen: Nu skal danskerne lære at tænde korrekt op i brændovnen

via Miljøstyrelsen Miljøstyrelsen og Skorstensfejerlauet er nu gået sammen om en informationskampagne, som har til formål at lære danskerne at tænde korrekt op i deres brændeovne, så forureningen herfra minimeres. Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse, efter der det sidste halve år har været stor eftersp...

20. mar 2023 20

Træ i brændeovne giver fejl i VE-mål

via Euroactiv IEA anderkender nu, at der er 'svagheder' i den måde biomasse til energi indregnes i landenes nationale statistikker. Det gælder især for biobasse brugt til opvarmning i pejse og brændeovne. Det skyldes, at kun cirka 30 procent af varmen bliver udnyttet af huset, mens resten forsvinder ...

26. jan 2023 23

Københavnsk forbud mod gamle brændeovne vil sænke partikelforurening beskedent

Forbydes ældre brændeovne i København, hvilket er muligt med en ny lov, vil det betyde et meget lille fald i den samlede luftforurening, men dog spares syv for tidlige dødsfald i kommunen.

27. dec 2022 7

Eksplosiv luftforurening: Polakkerne brænder hvad som helst af for at holde varmen

Tusinder risikerer at dø af partikelforurening efter Polens regering har tilladt afbrænding af brunkul og andre forureningskilder i boliger.

13. dec 2022 2

Ugens debat: Fjernvarme til alle er en fjern tanke

Ing.dk's læsere undrer sig over, hvordan et energiudspil fra De Radikale skal kunne lade sig gøre.

29. okt 2022 17

Forbud mod gamle brændeovne i Odense vil mindske luftforureningen markant

Folketinget har i foråret givet kommunerne større mulighed for selv at lave regler på miljøområdet.

6. sep 2022 15

Tyskere hamstrer kul for at kunne fyre op for varmen til vinter

Leverandørerne frygter for ikke at kunne levere kul nok til den store efterspørgsel.

18. aug 2022 2

Forurening skyld i ni millioner for tidlige dødsfald hvert år

Forurening er verdens største miljømæssige risikofaktor for sygdom og tidlig død.

18. maj 2022 10

Luftforurening koster leveår: I Danmark overskrides WHO-krav med 100 procent

Flere millioner mennesker verden over og tusindvis af danskere dør hvert år for tidligt på grund af luftforurening med PM2,5-partikler.

23. mar 2022 7

Bacon-stegning udleder langt flere partikler til hjemmet end brændeovne

Ifølge et ministersvar frigiver både madlavning og stearinlys flere partikler til indeklimaet end brændeovne. Tallene bør dog læses med forbehold. Der mangler nemlig stadig meget viden for at kunne drage konklusioner om helbredsrisikoen.

18. feb 2022 44

Vi indånder langt flere NOx'er og partikler end WHO anbefaler

En ny rapport der opgør luftforureningsmålinger fra hele landet i 2020 viser, at luftforurening i Danmark er langt fra at leve op til WHO's vejledende emissionsgrænser, især når det kommer til NO2-udledning og partikelforurening.

4. feb 2022 9

Sådan gik det i 2021 – hvor mange quizspørgsmål kunne du svare på?

To læsere fik alle 13 rigtige på sidste års tipskupon om begivenheder i 2021. Læs her, hvad du skulle have svaret.

26. dec 2021

Trods årtiers kamp mod dioxiner: Der kan gå 100 år før vi frit kan spise danske fisk

Dioxiner forsvinder først fra havene, når de begraves i sediment. Imens ophober de sig i fisks fedtvæv og gennem fødekæden, hvorfra de udgør en kemisk trussel mod menneskers helbred.

15. dec 2021 13

Brændeovne og skrotning af lovlige ovne fra før 2003

Jeg har arbejdet med brugte brændeovne i snart 10 år og kender de fleste. Mange bør skrottes også nogle næsten nye pladeovne. Andre er produceret før 2000 og overholder alligevel de nyeste miljøkra...12. nov 2021

Transportforsker: Effekten af skærpede miljøzoner er næppe målbar

En ny aftale mellem regeringen og dens støttepartier om »grønnere byer« giver kommunerne mulighed for at skærpe deres miljøzoner, så de også gælder for dieselpersonbiler uden partikelfilter. Næstformand i Klimarådet Niels Buus Kristensen tvivler dog på, at et forbud overhovedet vil have en mærkbar effekt.

14. sep 2021 8

Det er naturgas, og klimaet kan ikke tage det: IEA advarer om gasefterspørgsel på afveje

Det International Energiagentur, IEA, advarer i ny fremskrivning om, at en stigende efterspørgsel på naturgas kraftigt vil udfordre klimamål. Der er behov for »stærke politikker,« hedder det.

13. jul 2021 36

Målinger: Brændeovne udleder lige så mange partikler som storbytrafik

I fyringssæsonen øger brændeovne luftens partikelindhold med 20 pct., viser målinger fra et villakvarter. Dermed svarer villakvarterets brændeovne til bilerne i en storbygade hvad angår partikler, viser målinger fra Teknologisk Institut.

14. jun 2021 71

Et ud af fem for tidlige dødsfald skyldes fossile brændsler

Ny undersøgelse fra Harvard University konkluderer, at vi kraftigt har undervurderet, hvor mange leveår der hvert år går tabt som følge af luftforurening fra fossile brændstoffer.

31. maj 2021 47

Ugens debat: Modulært eller sært?

Et konsortium ledet af Rolls-Royce fortsætter med at forbedre på sit design af hvad de kalder ‘små modulære atomreaktorer’. Debatten på ing.dk fortsætter med at spænde vidt, når emnet er på banen.

29. maj 2021 131

Kommunerne skal selv vælge, om de vil skrotte 220.000 brændeovne

Med regeringens nye udspil får kommunerne frit spil til at udfase 220.000 brændeovne. Borgmestre i store byer er klar til at udnytte den mulighed.

27. maj 2021 43