Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Søgning: "brændeovn"

Europas genbrugsindustri brænder inde med otte mio. ton papir årligt

Restmængden af papir og pap til genanvendelse er af så lav kvalitet, at Kina ikke længere vil have det. Nu risikerer det at blive brændt.

4. sep 2019 19

Trods affalds-forbrænding: Brændeovne er langt de største dioxin-syndere

Brændeovnsrøg indeholder gennemsnitligt næsten 30 gange så meget dioxin som grænseværdien for affaldsforbrændinger. Paradoksalt nok udledes dioxinen, når du fyrer rigtigt.

21. aug 2019 18

Danskere får dobbelt dosis dioxin

Dioxin i fisk og mælk kan medvirke til nedsat sædkvalitet og skade udviklingen af børns hjerner.

20. aug 2019

Blandt verdens farligste miljøgifte: Forurening i Hørsholm sætter spot på dioxin

En affaldsforbrænding i Hørsholm har gentagne gange overskredet grænse­værdien for dioxin­udledning. Nu klager miljøorganisation over, at forbrændingerne fylder gamle bilrester i ovnene.

20. aug 2019 2

Røde partier vil forbyde brændeovne i huse med fjernvarme

via Kristeligt dagblad via Jyllands-Posten SF og Enhedslisten vil forbyde huse i områder med fjernvarme at fyre op i brændeovnen. Det giver ingen mening, når partikelforureningen fra ovnene er meget høj og meget sundhedsskadelig, mener Enhedslistens energiordfører, Søren Egge Rasmussen. De Radikale erklærer sig klar til at gå i seriøse fo...

19. jul 2019 61

Nordsjællands affaldsforbrænding står bag årelang forurening med et af verdens mest giftige stoffer

Affaldsselskabet I/S Norfors i Hørsholm har udledt for store mængder dioxin. Trods påbud fra Miljøstyrelsen er grænseværdierne overskredet i tre ud af fem år på én forbrændingsovn. Meget alvorligt og uden fortilfælde, siger Danmarks Naturfredningsforening.

11. jul 2019 38

Syv ud af ti solcelleejere er tilfredse med deres anlæg

Ønsket om at spare el og blive selvforsynende med energi er de vigtigste grunde til, at folk investerer i solcelleanlæg. Klimahensyn kommer på en fjerdeplads, konkluderer ny undersøgelse.

21. jun 2019 18

Kronik: Datacentre gør Danmark grønnere

19. jun 2019 5

Klimalov, havvind og jordreform: Socialdemokratiet lægger et-årsplan for klimaet

Socialdemokratiet lover at igangsætte en lang række klima-projekter i den nye regerings første leveår, hvis partiet overtager nøglerne til Statsministeriet den 5. juni.

29. maj 2019 17

Nyt Dansk Filter Renser Røgen

Jeg var meget interesseret i at læse artiklen Nyt Dansk Filter Renser Røgen fra Brændeovne (22/2/19) Jeg synes det er rigtig godt der er nogen der prøver at løse problemet med den type forurening. ...26. feb 2019

Jordvarme

CO2 besparelse. En af de bedste metoder til at nedbringe CO2 udledningen ved boligopvarmning er, at installere jordvarme. Desværre er de informationer, man kan finde på nettet, meget ofte helt fork...26. feb 2019 120

Nyt dansk filter renser røgen fra brændeovne

En tidligere chef for store, industrielle forbrændingsanlæg har udviklet en røggasrenser til almindelige brændeovne og pillefyr.

23. feb 2019 7

Hør ugens podcast: Folketinget beskytter ikke mod fup-mails og plan for 5G fremlagt

Folketinget og de fleste politiske partier beskytter ikke deres email-domæner mod hacker-misbrug, selvom det kan gøres helt gratis.

22. feb 2019

Leder: Stop forureningen fra krydstogtskibene

15. feb 2019 19

Skrotningsordning for brændeovne: »Risikerer at bruge millioner uden miljøgevinst«

via Politiken Tirsdag åbner Miljø- og Fødevareministeriet for en midlertidig skrotningsordning for brændeovne. Danskere, der udskifter deres gamle brændeovne fra før 1995, vil modtage 2.000 kroner, indtil skrotningspuljen på 46 millioner er brugt. Men ifølge Det Økologiske Råd kan man risikere, at »bruge 46 mi...

5. feb 2019 19

Kronik: Trafik og brændeovne er også klimapolitik

10. jan 2019 53

Danske blodprøver skal afsløre luftforureningens konsekvenser

Et stort projekt på Aarhus Universitet skal koble tusindvis af blodprøver med partikelmålinger i hele landet. Målet er at finde den konkrete kobling mellem luftforurening og sygdom.

9. jan 2019 13

Tysk beregning: Ét ton CO2 volder skade for 1350 kroner

En opdateret beregning af eksterne miljø og sundhedsomkostninger fra energiproduktion i Tyskland viser, at strøm fra brunkulskraftværker koster forbundsstaten i alt 234 mia. DKK.

21. nov 2018 12

Energiprofessor om regeringens klimaudspil: Klimaplanen lægger en god bund

Regeringen fortjener ros for at sætte mål og ville handle på transportsektoren i stedet for en ‘markedet klarer alt’-tilgang. Men planen halter på to vigtige områder, vurderer professor i energiplanlægning.

14. okt 2018 1

Leder: Klimaplan bør ganges med tre

12. okt 2018 78