Søgning: "brændeovn"

Fald i CO2-udledning fra husholdningerne

via Danmarks Statistik I 2019 er de danske husholdningers udledning af CO2 faldet med 8,8 pct. - 1,1 mio. ton CO2 - sammenlignet med 2018, hvis man ser bort fra CO2-udledning i forbindelse med afbrænding af biomasse i brændeovne, træpillefyr, mv. Det viser emissionsregnskab fra Danmarks Statistik, der påpeger, a...

18. sep 2020 5

Refns satire: Lille Memo

29. maj 2020

Dan Jørgensen vender 180 grader: Afviser nu afgift på brænde, træpiller og halm

Regeringen har nu ingen planer om at indføre en biomasseafgift. I marts var klimaministeren ellers klar til at se på en afgift

26. maj 2020 11

Forskere: Stop for brændeovne kan finansiere stor del af den grønne omstilling

Luftforurening fra private brændeovne, halm- og pillefyr giver i dag anledning til sundhedsomkostninger på otte mia. ud af de 79 mia. kroner, som luftforurening årligt koster det danske samfund.

26. maj 2020 34

IDA lancerer crowdfunding-platform for bæredygtige opfindere

Iværksættere med en bæredygtig teknologi kan nu hente finansiering til projekter med en ny crowdfundingplatform, som IDA står bag.

4. mar 2020

Storbyborgmestre: Vi vil have mulighed for at forbyde brændeovne

via Fyens.dk Regeringens første skridt mod udfasning af brændeovne er ikke nok, lyder det fra borgmestre fra landets tre største byer, København, Aarhus og Odense. De mener, at kommunerne skal have mulighed for helt at forbyde brændeovne.

2. mar 2020

Refns satire: Lille Memo

28. feb 2020

Minister: Partikelfiltre kan løse forurening fra brændeovne

Partikelfiltre, der kan filtrere 70 procent af de sundhedsskadelige partikler fra brændeovne, har vækket miljøministerens interesse.

21. feb 2020 53

Ugens debat: Brændeovne satte fut i debatten

Regeringen foreslår, at ældre brændeovne skal udskiftes ved boligsalg. Det ramte et velkendt ømt punkt i debatten på ing.dk.

15. feb 2020 37

Teknologisk Institut: Udskiftning af brændeovne gavner, men der kan være andre løsninger

Regeringen har fremsat et lovforslag om udskiftning af brændeovne. Men ifølge Teknologisk Institut mangler der viden om, hvorvidt udskiftning er den bedste løsning.

7. feb 2020 8

PODCAST: Undervandsmusik er et hit. Insekter flopper

Undervandsorkestret Between Music spiller udsolgte koncerter neddykket i kæmpe akvarier. Hr. og fru Danmark vil ikke spise insekter, og produktionen er for dyr til dyrefoder. Små og mellemstore virksomheder er dårligt beskyttet mod hackere.

7. feb 2020

Nyt krav fra regeringen: Boligkøbere skal udskifte gamle brændeovne

Hvis man køber en bolig med en brændeovn eller en pejseindsats, der er produceret før 2003, vil man fremover blive forpligtet til at nedlægge eller udskifte ildstedet. Det foreslår regeringen

6. feb 2020 135

Forskere i opgør: Gør gamle træer bedst gavn i skoven eller i ovnen?

Danmarks forbrug af træ til produktion af el og varme er steget over 60 procent siden 2010. Men er træ til energiformål egentlig CO2-neutralt? Eller skulle vi hellere lade træerne stå og opsuge endnu mere CO2?

22. nov 2019 38

Europas genbrugsindustri brænder inde med otte mio. ton papir årligt

Restmængden af papir og pap til genanvendelse er af så lav kvalitet, at Kina ikke længere vil have det. Nu risikerer det at blive brændt.

4. sep 2019 19

Trods affalds-forbrænding: Brændeovne er langt de største dioxin-syndere

Brændeovnsrøg indeholder gennemsnitligt næsten 30 gange så meget dioxin som grænseværdien for affaldsforbrændinger. Paradoksalt nok udledes dioxinen, når du fyrer rigtigt.

21. aug 2019 18

Danskere får dobbelt dosis dioxin

Dioxin i fisk og mælk kan medvirke til nedsat sædkvalitet og skade udviklingen af børns hjerner.

20. aug 2019

Blandt verdens farligste miljøgifte: Forurening i Hørsholm sætter spot på dioxin

En affaldsforbrænding i Hørsholm har gentagne gange overskredet grænse­værdien for dioxin­udledning. Nu klager miljøorganisation over, at forbrændingerne fylder gamle bilrester i ovnene.

20. aug 2019 2

Forskere finder partikler fra luftforurening i hjerter på børn helt ned til tre år

via TV2 Forureningen fra brændeovne og biler bliver oplagret i hjertevævet hos indbyggerne i storbyerne, selv hos små børn på helt ned til tre år. Det viser en ny undersøgelse fra Lancaster University, hvor forskere har studeret hjertevævet hos 63 personer i den stærkt forurenede storby Mexico City. De h...

19. jul 2019 12

Røde partier vil forbyde brændeovne i huse med fjernvarme

via Kristeligt dagblad via Jyllands-Posten SF og Enhedslisten vil forbyde huse i områder med fjernvarme at fyre op i brændeovnen. Det giver ingen mening, når partikelforureningen fra ovnene er meget høj og meget sundhedsskadelig, mener Enhedslistens energiordfører, Søren Egge Rasmussen. De Radikale erklærer sig klar til at gå i seriøse fo...

19. jul 2019 61

Nordsjællands affaldsforbrænding står bag årelang forurening med et af verdens mest giftige stoffer

Affaldsselskabet I/S Norfors i Hørsholm har udledt for store mængder dioxin. Trods påbud fra Miljøstyrelsen er grænseværdierne overskredet i tre ud af fem år på én forbrændingsovn. Meget alvorligt og uden fortilfælde, siger Danmarks Naturfredningsforening.

11. jul 2019 38