Søgning: "5g"

5G: Babyalarmer skal dele frekvens med elmålere

IoT: Den gamle trådløse netteknologi DECT genoplives nu som 5G. Trådløse fastnettelefoner og babyalarmer skal nu dele radiofrekvenser med elmålere, lygtepæle og industrirobotter.

25. okt 2021

Se video: Teknologi fra autonome biler kan guide synshæmmede

Nyt amerikansk studie kombinerer teknologi fra selvkørende biler og avancerede robotter med en blindestok - med god succes.

19. okt 2021 1

Statsministeren og robotterne er på 5G

Fynske robotter kan nu via 5G navigere med hjælp fra skyen, og videobilleder af statsministeren ved Folketingets åbning blev sendt samme vej. Dansk 5G er dog mere eksperimenter end funktionelle services.

18. okt 2021 1

Dansk udviklingshus sikrer en trådløs fremtid

En nordjysk virksomhed leverer trådløse løsninger til nogle af verdens største brands og industrier. Fra sportsindustrien til hospitalsløsninger gør dansk udviklet opfindsomhed en afgørende forskel.

Sponseret indhold
15. okt 2021

I 2027 ved vi hvordan 6G kommer til at se ud

Ifølge den store svenske teleleverandør Ericsson kan de første 6G-standarder være klar i 2027. Mens alle de store leverandører, Ericsson, Nokia og Huawei sigter efter de første kommercielle produkter i 2030, så har 3GPP der håndterer de globale mobilstandarder, endnu ingen tidsplan klar.

15. okt 2021 1

Efter et års forsøg: 5G er stadig for umoden til industrien

Et år efter at de første 5G-netværk blev sat i drift i Danmark, har ingen danske industrivirksomheder taget den nye generation mobilnetværk ind på fabriksgulvet. Men flere succesfulde pilotprojekter er i gang.

14. okt 2021 4

Danske forskere prøvekører ny gigantisk supercomputer

Fire danske forskningsprojekter er udvalgt som pilotprojekter på den nye Lumi-supercomputer, som Danmark er med til at bygge i Finland. Den er i præ-exaskala med en ydelse på op mod 552 petaflops.

27. sep 2021

Internationalt samarbejde vil gøre 5G-markedet uafhængigt af Kina

Version2 5G-markedet skal diversificeres, skriver USA, Indien, Australien og Japan i en fælleserklæring.

27. sep 2021

Ny smartphone af kulfiber produceres i Flensborg

Selvom telefonen er både ultratynd og let, bliver den næppe et hit i Europa.

15. sep 2021 3

Europa afhængig af USA og Asien: Nu skal vi finde den dyre vej mod teknologisk suverænitet

ANALYSE: Komponentkrise, global handelskrig og frygt for datamisbrug får EU til at satse på uafhængighed - både med hardware- og software.

13. sep 2021 1

Kina vil beame strøm ned fra solkraftværker i rummet om ni år

Trods årtiers forgæves forskning i rum-solkraftværker vil kineserne høste energi fra rummet og bygger nu en milliarddyr teststation. Men de er ikke alene.

26. aug 2021 40

Mangel på mikrochips tvinger Toyota til at skære voldsomt i produktionen

Den japanske mastodont Toyota bliver nødt til at skære ned på den globale produktion af biler i september med hele 40% - en reduktion fra 900.000 biler til 500.000. Det skyldes pandemiens indvirkning på produktionen af mikrochips.

22. aug 2021 25

Rå datamængder holder flyvende katamaraner i Aarhus på 100 km/t

SailGP-kapsejladsen indtager i weekenden havnen i Aarhus, hvor nogle af verdens hurtigste sejlbåde dyster. I en sportsgren hvor mængden af tænkelige variabler er næsten uendelig stor, bliver opsamling af data en central disciplin.

19. aug 2021 1

Velkommen til din nye 5G mobil - det er bare ikke sådan lige at måle hastigheden

Flere og flere får et 5G-ikon i toppen af smartphonen. Men hvad er egentlig afgørende for hvor hurtig telefonen fungerer, og hvordan sammenligner man bedst hastighed og svartider?

6. aug 2021

Genbrug i rummet: Ny europæisk satellit kan omprogrammeres i kredsløb

Ny programmerbar kamelæon-satellit kan ændre placering, båndbredde og frekvensområde på meget kort tid.

3. aug 2021

Teleselskaber: Planloven blokerer for god 5G-dækning på landet

Danske teleselskaber har svært ved at leve op til de lovpligtige dækningskrav i nye 5G-frekvenstilladelser i yderområder, fordi stramme krav til landzonetilladelser giver lange sagsbehandlingstider og afslag på at opsætte mobilmaster. Udfordringen går igen i hele Europa, lyder det fra Ericsson.

2. aug 2021 11

Nordsjællandske mobilmaster udsat for hærværk

via TV2 Lorry En ny mobilmast ved Dronningmølle har fået hældt beton på flere bolte og i rør. Det skriver Nordsjællands Politi. Masten har længe været omstridt i lokalområdet. Der har den seneste tid været tre brande i to forskellige mobilmaster i Helsinge og Vejby, som politiet efterforsker som påsatte. Men p...

23. jul 2021

Godt nyt til din router: Dansk Wi-Fi-kapacitet fordobles til jul

Ved årsskiftet frigives 480 MHz frekvensspektrum til ulicenseret Wi-Fi i hele Europa, og dermed også i Danmark. Det er tæt på en fordobling af den nuværende kapacitet.

19. jul 2021 21

DNA fra danske kvinder og fostre havner i kinesisk database

Selskabet bag den såkaldte NIFTY-test, der bruges til screening for kromosomsygdomme som Downs og Turner, som udbydes af private scanningsklinikker herhjemme, samarbejder direkte med den kinesiske folkehær.

16. jul 2021 6

Højhastighedsbredbånd storsælger: Men er det overhovedet nødvendigt?

Over halvdelen af de danske husstande har i dag et bredbåndsabonnement med mindst 100 Mbit/s. Selvom de færreste familier vil opleve en mærkbar forskel, så stiger salget af højhastighedsforbindelser på mere end 300 Mbit/s også markant.

12. jul 2021 24