Software

Dansk software skal vise vej i indendørs navigation

Danske MapsPeople er eksperter i indendørs navigation, og nu skal de hjælpe med netop det ved Mobile World Congress 2017 med over 100.000 besøgende.

21. feb 2017 8

Kan algoritmer hjælpe politiet med at rykke ud i tide?

Predictive policing vinder hastigt frem i flere lande og er også på vej til Danmark. De påståede fordele for de forskellige teknologier, der allerede er på markedet, er dog langtfra krystalklare.

5. feb 2017 3

Hjælp ministeren: Stands lastbilchaufførernes snyd med NOx-filtrering

Transportministeren ved ikke, hvordan han kan tjekke lastbiler for snyde-software, der hæmmer den NOx-filtrerende teknologi. Derfor beder vi Ingeniørens læsere komme med forslag til ministeren.

2. feb 2017 15

Burde Python erstatte Matlab på ingeniøruddannelserne?

Jakob Rosenkrantz de Lasson

I 2008 tog jeg et kursus i indledende Matlab-programmering, og siden brugte jeg i alle studieprojekter Matlab til at skrive kode og lave numeriske simuleringer. I mit kandidatspeciale skrev jeg en...

Ny metode sparer tid og armering i betonbygninger

Lynhurtige computere har gjort det muligt at gøre brug af beregningsmetode, der kan halvere armeringsforbruget i betonbyggeri og speede projekteringen op.

21. jan 2017

Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

Computeren kommer til at udkonkurrere mennesket, i takt med at forbedrede supercomputere og intelligent software gør det for risikabelt at overlade flyveledelse, diagnoser og databehandling til den menneskelige hjerne og dens begrænsede klokfrekvens.

1. jan 2017 16

Hør Ingeniørens Året Rundt som podcast

Højhuse i træ, selvkørende Tesla og hukommelsens gåder. Vi har sat lyd til alle de gode historier fra Ingeniørens årsmagasin, så du kan lytte til dem på vejen.

23. dec 2016

IT-Universitetet vil give museumsgæster større digitale oplevelser

Et treårigt projekt sammen med museer fra hele Europa skal give museumsgæster mere personlige oplevelser med smartphonen i hånden.

26. nov 2016

Intelligent tøjscanner opdager lægens glemte kuglepen

Glemte kanyler og markeringstuscher i lommen på en kittel koster vaskerierne dyrt, hvis de overser dem. Baseret på en scanner, som vi kender den fra lufthavne, har Inwatec udviklet en maskine, der automatisk frasorterer tøj med forbudt indhold.

25. nov 2016 4

Blockchain er på vej - og bankerne er ved at vænne sig til tanken

Blockchain-teknologien vil langsomt kravle ind i flere applikationer, før den ændrer finanssektoren og er moden omkring år 2025, lyder udmeldinger fra finansfolk.

21. nov 2016 14