close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Smart Cities 69 artikler

Verdens byer bliver proppet med smart teknologi

smart city cities

Verdens byer og borgere bliver i stigende grad udstyret med sensorer, der indsamler oplysninger om alt fra folks bevægelser til luftkvaliteten. I samspillet mellem Internet of Things og Big Data sker der synlige teknologiske forandringer. Byerne bliver smartere i form af alt fra overvågning til trafikstyring og ressourcehåndtering. Og alverdens regeringer og elektronikfirmaer leger med.

Seneste nyheder om Smart Cities

Artikler (69)

Ny styring skal lette trafikken i København

Københavns trafik skal nu følges endnu tættere, så byens lyskryds kan tilpasses bedre. Ingen andre byer har forsøgt at måle og regulere cyklister på den måde.

22. apr 2017 8

Britisk smart city-ekspert: Danmark udnytter ikke sit potentiale

Intelligent by-projekter fokuserer for meget på teknologien og for lidt på deres formål, lyder kritikken fra flere sider.

1. feb 2017

Kæmpe IoT-forsøg går i luften i London

I det nye år vil den britiske hovedstad blive forbundet på kryds og tværs med Internet of Things-projektet Things Connected. Et skridt på vejen til at gøre London til en endnu mere Smart City.

20. dec 2016

Julekalender: Hvordan er det med den tænkende skraldespand?

Vær med i Ingeniørens julekalender 2016 og vind gavekort på 10.000 kroner.

6. dec 2016 2

Klimaværktøj viser, hvordan København kan blive CO2-neutral inden 2025

Aarhus, København og Los Angeles har beregnet, hvilke teknologier der skal til for at nå det CO2-neutrale byliv. København er langt fra 2025-målet.

22. nov 2016

Google-firma vil styre parkering og transport ved at overvåge din telefon

Tracking af mobiltelefoner, data fra parkometre og billeder fra Googles Streetview-biler skal tilsammen gøre parkering lettere, lover Googles smart city-selskab. Prisen er overvågning og tvungen brug af Googles systemer.

27. jun 2016 2

Styr på tiden giver nye muligheder for Internet of Things

Præcis synkronisering af elektronisk udstyr kan gøre mobiltelefoner til akustiske radarer og lade selvkørende biler køre uden at skulle stoppe for rødt lys.

11. jun 2016 3

Kommune forbyder repeatere i lygtepæle: Det er noget ‘dingel-dangel’

via Fyens Stiftstidende Fjernaflæsning af vandmålere skulle give vandbesparelser i Middelfart. En lille elektronisk anordning blev sat i lygtepælene, men nu skal de ned, siger formanden for Teknisk Udvalg.

6. jun 2016 25

Analytics-software skal skabe mening ud et virvar af københavnske bydata

Version2 Foreløbig er der kun fem datakilder til den offentlig-private datamarkedsplads i København. Men nye kilder er på vej - og software skal sikre, at brugerne kan finde mening ud af datakryds.

27. maj 2016

København lancerer markedsplads for by-data

Alt fra byplanlægning til undergrundsbyggeri skal forbedres af data på en ny københavnsk datamarkedsplads, der hævder at være den første i verden.

18. maj 2016 1