Ulrik Andersen

Nu kan du 3D-printe glas ved stuetemperatur

Tyske forskere har gjort det meget lettere at lave 3D-printede glasobjekter med meget fine detaljer. Komponenterne kan bruges i lynhurtige computere og udstyr til bioteknologisk forskning.

25. apr 2017

Italiensk domstol anerkender sammenhæng mellem mobiltelefoni og tumor

Dom fra Italien genopliver striden om, hvorvidt mobiltelefoni kan forårsage kræft eller ej. Domstol har nemlig anerkendt, at omfattende mobiltelefoni var årsagen til en tumor. Afgørelsen kan føre til mange flere sager.

25. apr 2017 8

VIDEO: Elektrisk VTOL-fly letter for første gang

Den tyske virksomhed Lilium viser nu, at deres fuldskala prototype som lovet både kan lette og lande lodret og mestrer overgangen til at flyve som et almindeligt fly.

24. apr 2017 29

Undersøgelse: Kommuner gør ikke nok mod oversvømmelser

Selv om alle kommuner har fået lavet klimatilpasningsplaner, mangler mange en plan for, hvordan de i praksis vil beskytte borgerne mod oversvømmelser.

24. apr 2017 6

Regeringen vil fjerne krav om at handicapsikre enfamilieshuse

Fremover skal enfamilieshuse hverken have niveaufri adgang til yderdøre eller toiletter i stueetagen. Forslaget vil ramme handicappede og gangbesværede, mener organisation.

20. apr 2017 8

Forsinkelse på Femern-godkendelse begrænses til halvt år

De tyske myndigheder vil som lovet være færdige med at behandle Femernforbindelsens miljøgodkendelse næste sommer, lød det i dag fra den slesvig-holstenske transportminister Reinhard Meyer, da han besøgte København

18. apr 2017 3

Regeringen vil betale tyske myndigheder for hurtigere behandling af Femern-ansøgning

12.600 tyskere har klaget over Femernforbindelsen. For at fremskynde klagebehandlingen tilbyder den danske regering nu at give de slesvig-holstenske myndigheder penge til at ansætte flere sagsbehandlere.

18. apr 2017 12

Minister lukker smuthul der tillader dårligt indeklima på skoler

En uigennemtænkt lovformulering tillader en CO2-koncentration i skoler, der reelt er 50 procent værre, end lovgiverne havde tænkt. Hullet bliver lukket hurtigst muligt, lover den ansvarlige minister nu.

10. apr 2017 3

Efter dyrt metroforlig: Den kritiske del af byggeriet står stadig stille

Selvom Metroselskabet efter langstrakte forhandlinger har betalt Cityringens entreprenør CMT 850 millioner kroner, står arbejdet med at færdiggøre stationerne stadig stille. Striden kan ende med, at MT Højgaard ryger ud af byggeriet.

7. apr 2017

Danmarks højeste bygning skal bores ned i leret

En 128 meter høj bygning er på vej på Aarhus Havn. Men undergrunden er fyldt med plastisk ler, der deformerer let. Derfor er planen, at den tunge bygning skal stå på borede pæle.

6. apr 2017 15