Ulrik Andersen

Snyd gør københavnske bycykler dyrere

Brugen af de heftigt omdiskuterede bycykler i hovedstadsområdet stiger og stiger. Men det har været for let at snyde systemet. Og indtjeningen har ikke kunnet dække vedligeholdelsen af bycykelsystemet. Så nu stiger priserne.

17. jan 2017 16

Lunt kloakvand skal varme bystyre og badegæster

Varmevekslere i byens kloakledning skal varme rådhus og svømmehal i Stavanger. Teknikken er gennemprøvet. Men herhjemme står afgifter og ansvarsdiskussioner i vejen.

16. jan 2017 1

Rambøll, Alectia og CF Møller fyret efter budgetskred på supersygehus

Opdateret: Byggeriet af det nye supersygehus i Køge vil blive 300-350 mio. kr. dyrere end budgetteret. Blandt andet fordi decentral varmeforsyning og robotbetjente lagertårne alligevel ikke kan bruges. Region Sjælland har nu opsagt totalrådgiverkontrakten.

11. jan 2017 12

Svensk forsvar forbyder gigantisk havmøllepark ud for Blekinge

De svenske forsvarsambitioner vokser, og det koster nu en planlagt havmøllepark med 700 møller livet.

9. jan 2017 5

Ups: København hæver ved en fejl stormflodskoten én meter - men måske bliver fejlen fastholdt

Nye bygninger i København skal bygges til at kunne klare en stormflod svarende til en 100-årshændelse i år 2100, har kommunen fastslået i et nyt notat. Efter protester undskylder kommunen med, at der er tale en et udkast, der blev offentliggjort for tidligt. Men kravet kan godt bestå alligevel.

9. jan 2017 7

Tømrede tårne vokser ind i himlen

Arkitekter og ingeniører kan nu bygge endda rigtig højt med træ. Træhuse kan dermed bidrage til at løse det enorme globale boligbehov uden at få CO2-udledningen til at vokse.

1. jan 2017 6

Politiker lover indgreb, hvis forsikringsselskaber slipper for at betale for MgO-fadæsen

Flere forsikringsselskaber nægter erstatning til husejere med fugtsugende MgO-plader, fordi der er tale om udviklingsskader. Hvis afvisningerne er lovlige, bliver loven lavet om, lover Socialdemokrat, som får opbakning fra ministeren.

29. dec 2016 3

Gamle uniformer bliver til nye reoler

Bomuld og uld fra udslidte tekstiler bliver omdannet til kompositmaterialer.

22. dec 2016 4

Entreprenør afviser ansvar for halkollaps: Alene kommunens skyld

Kollapset af Rønbæk Hallen skyldes alene, at kommunen ikke har renset tagafløbene ordentligt, siger totalentreprenørens advokat. Skylden skal nu placeres af voldgiftsretten.

21. dec 2016 32

Haves: Tunnel, der synker 1 cm om året. Ønskes: En redningsplan til nordjyderne

Trods flere dyre reparationer truer sætninger fortsat Limfjordstunnelen. Næste år vil Vejdirektoratet derfor holde workshops og muligvis en idékonkurrence om sikring af tunnelen

20. dec 2016 18