close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Ulrik Andersen

Konkurrencestyrelsen vil forbyde tagpapanvisninger

Brancheanvisningerne fra Tagpapbranchens Oplysningsråd er konkurrenceforvridende, mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som kræver dem droppet og rådet nedlagt. Dansk Byggeri frygter gentagelse af fortidens tagpapproblemer.

24. maj 2017 7

Milliardregning for stormflodssikring venter københavnere

Stormflodssikring af København vil koste 3,5 mia. kr. frem mod 2030. En stor del skal betales af grundejerne.

23. maj 2017

Byer er både problemet og løsningen

Urbaniseringen kan potentielt løfte mange ud af fattigdom, men byder også på enorme udfordringer.

20. maj 2017

Verdens byer boomer – men kan de bære væksten?

De næste 33 år skal verdens byer finde plads til 2,5 milliarder nye beboere. Det kan gå rigtig galt – men også give mulighed for velstandsudvikling og dansk eksport.

20. maj 2017 13

Billig tunnel under Vejle Fjord er bedst for både mennesker og natur

Fordelene ved at føre banen under Vejle Fjord i en tunnel frem for over på en bro er så store - og prisforskellen så lille - at politikerne seriøst bør overveje at bore, anbefaler Vejdirektoratet. Men pengene mangler stadig.

19. maj 2017 39

Vejbroer kan bære meget mere, end man troede

Efter at have testbelastet flere broer til kollaps vurderer DTU, Vejdirektoratet og Cowi, at bæreevnen af mange eksisterende broer kan være undervurderet. Holder resultaterne, kan der spares mange penge på forstærkninger og omkørsler.

16. maj 2017 7

16.000 ton cement pumpet ned i Esbjerg Havn

177.000 m3 forurenet havnesediment er ved hjælp af omfattende cementstabilisering blevet til et nyt havneareal i Esbjerg.

16. maj 2017 5

Bjarke Ingels vil bygge Nordens højeste hus i Nordhavn

Et projektselskab vil anlægge en stor forlystelsespark og et op til 280 meter højt højhus i Nordhavn. Projektmagerne har samlet en del opbakning, men umiddelbart er den københavnske teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, skeptisk.

15. maj 2017 17

Statikere: Privatisering af byggesagsbehandling forbedrer sikkerheden - men gør byggeri dyrere

Regeringen vil gøre byggeri billigere ved at lade private frem for kommunale rådgivere tjekke, om lovgivningens tekniske krav er overholdt. Men spørgsmålet er, om det i stedet bliver dyrere.

11. maj 2017

FOTOS: Japansk luksustog med panoramavogne og toetagers suiter

Et nyt japansk luksustog, Shiki-Shima, sætter nye standarder for skinnebåren luksus: gourmetrestaurant, bar og eget badekar.

8. maj 2017 7