Ulrik Andersen

Byggeforsker: Nyt byggedirektiv vil stoppe vindmøller og solceller

En »helvedes masse« afbrænding af træpiller og brænde og en underminering af danske planer om flere solceller og vindmøller vil blive resultatet af et nyt direktivforslag fra EU, advarer byggeforsker.

27. mar 2017

Highfive til Fingerplanen

Den aldrig vedtagne Fingerplan har formet byudviklingen i hovedstaden i 70 år. Ny forskningsudgivelse fortæller om fødselaren – som står over for radikal reform.

26. mar 2017

Lemvig bygger endnu en mur mod havet

En højvandsmur har holdt Limfjorden ude af Lemvig siden 2012. Men muren beskytter kun en del af byen. Nu skal muren udvides mod øst, hvor blød jordbund og sluseport giver udfordringer.

23. mar 2017 5

Rambøll vinder 850 mio. kroners Femern-kontrakt

Konsortiet, der har designet tunnelen, skal også rådgive Femern A/S i byggefasen, hvis byggeriet ellers bliver til noget.

21. mar 2017 1

Briter opfører verdens første modulære stibro i plast

En gaffeltruck og en lille kran er nok maskineri til at opføre en stibro baseret på et nyt modulært system udviklet af det britiske ingeniørfirma Arup. Hurtig og let opførelse samt lang holdbarhed gør den modulære plastløsning billigere end stålbroer.

20. mar 2017 7

Forskelsbehandling skal gøre klimatilpasning billigere

Frem for at give alle borgere samme minimumssikring mod skybrud udvælger man i Aarhus de projekter, hvor man får mest for pengene.

18. mar 2017 2

Nu kan man printe en granatkaster - med ammunition

Den amerikanske hær har 3D-printet en granatkaster og et granathylster - og affyret den flere gange uden problemer. Metoden er moden til lynhurtig prototypeproduktion. Navnet? RAMBO!

17. mar 2017 5

Naturvenner: Sluser kan skade miljøet

17. mar 2017

Fem højhuse rives ned på grund af PCB-forurening

Det bliver så dyrt at rense fem af højhusene i Brøndy Strand for miljøgiften PCB, at det bedre kan betale sig at rive dem ned. Sådan lyder det fra boligselskaberne og Brøndbys borgmester.

16. mar 2017 8

Svindel og fejl stopper tilskud til hulmursisolering

En undersøgelse af huse, der er blevet hulmursisoleret, har afsløret så mange fejl, at tilskuddet til hulmursisolering bliver stoppet med øjeblikkelig virkning. Først når en ny løsning er fundet, vil ordningen blive genoplivet.

16. mar 2017