Thomas Djursing

Kviksølv i danske fisk er op til 13 gange højere end miljøgrænsen

Skrubber, rødspætter og ålekvabber i danske farvande er så fyldt med kviksølv, at de i alle prøver overskrider miljøkvalitetskrav. Problem for miljøet, mener forsker.

16. jan 2017 8

Havet bliver stadigt mere forurenet med næringsstoffer

De seneste to år er tilførslen af fosfor til havet steget, og landbrugene hælder stadigt mere fosfor på jorden, end planterne kan optage, viser ny rapport.

16. jan 2017 17

Voldsomme bivirkninger er immunterapiens skyggeside

Ekstrem feber og opsvulmede hjerner er blandt de mange bivirkninger, som ny T-celleterapi giver, hvis behandlingen løber løbsk, advarer dansk professor.

15. jan 2017

Raketfolk om ny SpaceX-motor: Nu går Elon Musk ud på den tynde is

Raptor-motoren er et naturligt, men vovet skridt i den retning, SpaceX bevæger sig fra velafprøvede teknologier til at afsøge grænserne for det mulige, lyder det fra danske raketudviklere.

15. jan 2017

Med Raptor-motoren skal SpaceX løfte en enorm teknisk udfordring

Kernen i SpaceX’ fremtidsplaner er den såkaldte Raptor-­motor. Men at realisere den rummer teknologiske udfordringer, som både USA og USSR har givet op over for.

15. jan 2017 10

GRAFIK: Fire veje til et mindre forbrug af fosfor

Den danske afhængighed af importeret fosfor kan begrænses – her er fire måder at gøre det på.

13. jan 2017 1

Landbrugspakken vil øge brugen af fosfor

Regeringen giver lov til at pøse mere gylle på markerne i en tid, hvor forbruget af kunstgødning stiger – men indfører også buffer mod følsomme områder.

13. jan 2017 2

Danmark som storsynder: Vi opbruger verdens fosfor-ressourcer med rasende fart

Verdens fødevareproduk­tion er afhængig af fosfor-­ressourcer, der slipper op, advarer eksperter. Samtidig er de danske marker mættede, og vores iltfattige søer skyldes fråds med fosfor.

13. jan 2017 20

Hemmeligheden bag stradivarius-violinen afsløret

Moderne analyser af de legendariske stradivarius-violiner afslører, at træet har helt andre egenskaber end i violiner i dag.

4. jan 2017 11

SpaceX klar til nye opsendelser: Sådan undgår de eksplosioner i fremtiden

Søndag forsøger SpaceX igen med en ny raket, efter at rumfirmaet har løst mysteriet om den fatale eksplosion i september.

3. jan 2017 6