close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Thomas Djursing

Meteorit-jægere får to mio. kroner for fund af Ejby-stumper

Danmarkshistoriens største meteorit-nedfald sidste år udløser nu en stor dusør til de 15 mennesker, der har fundet stykkerne omkring Ejby.

10. feb 2017 2

Efter syv års kamp: Lønforskel mellem mænd og kvinder er uændret

I dag tjener kvindelige ingeniører 2002 kroner mindre end mænd - svarende til 3,5 procent - når lønnen er korrigeret for alle mulige forklaringer. Sådan var det også i 2009.

10. feb 2017 7

Tre gange hurtigere end vinden: R1 skal vinde America's Cup for briterne

Mission: Kodenavn R1 - Bring pokalen hjem til England. Fartøj: 2,4 ton katamaran fyldt med 1.200 meter elkabler og 130 meter hydraulik. Pris: 870 mio. kroner.

9. feb 2017 20

Efter Trump-chok: Skal forskere holde sig væk fra demonstrationer?

March for Science-bevægelsen breder sig og giver panderynker hos forskere, der er i tvivl om det smarte i at deltage. Hvad mener Ingeniørens læsere?

8. feb 2017 25

Japansk rumskrotfjerner i udu brænder op i atmosfæren

Et forsøg på at rulle et 700 meter langt kabel ud fra et transportfartøj fra ISS er slået fejl. Nu er det første forsøg på at fjerne rumskrot blevet til et stjerneskud.

7. feb 2017 1

Nye studier bekræfter: Vi sover for at rydde op i hjernens kaos

I søvnen rydder hjernen helt fysisk op i ‘ligegyldige’ hukommelsesspor ved at fjerne knopper på nervecellerne. Det gør, at vi kan glemme på en smart måde.

6. feb 2017 4

Protestmarch for forskere breder sig til Danmark

Bevægelsen March for Science vokser med lynets hast fra en protest for forskere i USA til demonstrationer i flere lande, herunder Danmark.

6. feb 2017 10

OVERBLIK: Her skaber Trump-kaos utryghed og vrede blandt forskere

En bomberegn af uklare tiltag fra Trump-regeringen får forskere på barrikaderne, og komplicerer samarbejde med internationale eksperter.

2. feb 2017 25

Manden bag Maabjerg-anlæg: »Vi er rigtig glade for landbrugspakken«

MEC Biogas i Holstebro har i årevis ageret i en virkelighed med skrappe fosforlofter. Nu rykker resten af landet i samme retning.

1. feb 2017 2

Nem metode til at trække fosfor ud af gyllen forduftede med krisen

Der var store forventninger til gylleseparering, der kan trække værdifuld fosfor ud af gyllen. Men finanskrisen kom i vejen. Nu kan landbrugspakken til gengæld sætte skub i teknologien.

1. feb 2017 22