Thomas Djursing, Journalist
phone31122614

Tendensredaktør, forfatter og journalist med fagområderne klima, teknologi og naturvidenskab.

Video: Tysk dybdebombe sprænges i Øresund

En tysk dybdebombe nær indsejlingen til Købehavns Havn blev sprængt i stykker af dykkere fra Søværnet torsdag. Efterfølgende indsamlede dykkerne stumperne og gav dem til By og Havn til at udstille på Kulturnatten.

15. okt 2021

Sådan sprængte Søværnet dybdebomben - se fragmenterne

Efter sprængning af en dybdebombe i Øresund kunne orlogskaptajn Lars Møller Pedersen hive både træstykker og metalplader fra bomben op fra 10 meters dybde. Også et gammelt ammunitionshylster til maskingevær blev fundet i området. Se det her.

15. okt 2021 2

Kaboom: Søværnet sprængte dybdebombe ud for Københavns Havn

En bombe med 60 kilogram sprængkraft blev fundet i det område, hvor Lynetteholm skal anlægges. Torsdag blev bomben sprængt af dykkere fra Søværnet.

15. okt 2021

Kig med indenfor: I Hirtshals syr de fremtidens fiskenet i str XXS

I nabobygningen til Nordsøen Oceanarium er der fyldt med alt tænkeligt udstyr til trawlfiskeri og dambrug. Men alle kæder, trawlskovle, flydere og net er bittesmå - for her tester ingeniører og fiskere de nyeste påfund inden for fiskeredskaber.

7. okt 2021

De skaber fremtidens fiskeri: »Vi sørger for, at fiskerne ikke trawler i blinde«

Hos Sintef har ingeniører testet mere end 1.000 fiskeredskaber i en tank, hvor både vandet og gulvet raser af sted.

7. okt 2021

AI-skib i danske farvande: Sejler ‘uden hænder’ 98 procent af tiden

En autonom bugserbåd fra Sea Machine viste, at den snildt kan manøvrere rundt i danske farvande uden hjælp. Nu er teknologien klar til større skibe, lyder det.

7. okt 2021 1

Galleri: I kæmpe vandbassin bygger forskere havnemoler af farvede granitsten

Byggeriet af havnemoler er en videnskab i et hjørne af Aalborg Universitet, der huser en bassin med 400.000 liter vand, 30 bølgegeneratorer - og en algoritme, som hele verden bruger, når virkelighedstro bølger skal slippes løs.

7. okt 2021

Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro

Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.

5. okt 2021

VIDEO: Bølgeanlæg smadrer moler og fiskeudstyr

Nordjylland er hjemsted for to af verdens bedste bassiner til at teste, hvordan bølger og strøm påvirker alt fra trawl til dambrug, flydende havvindmøller og havnemoler. Kig med indenfor her.

5. okt 2021

Bølgebassin for voksne: Her smadrer de havne med orkaner

AAU-forskere sender de værst mulige bølger mod flydende vindmøller, bølgekraftanlæg og havnemoler for at se, om de kan klare mosten. Kom med ned i et af verdens mest avancerede bølgebassiner.

5. okt 2021 4