Steffen McGhie

Danmarks største jernbane­projekt bygger på lappeløsninger

Danmarks udrulning af det ufærdige togsignalsystem ERTMS bygger allerede nu på fejlslagne gæt om EU-standarder og nye jernbaner, der midlertidigt udstyres med gamle signaler.

27. mar 2017 6

Transportministeriet advaret om milliardrisiko ved nye signaler siden 2011

Flere gange i løbet af de seneste seks år er Transportministeriet blevet advaret om risikoen ved at udrulle et endnu ikke færdig­udviklet signalsystem på den danske jernbane. Ministeriet har ikke oplyst forligskredsen bag signaludskiftningen om advarslerne.

18. mar 2017 16

Banedanmark afviser risiko ved at installere ufærdigt signalsystem

Danmark udruller som det eneste land i Europa et nyt togsignalsystem over hele landet, før EU’s krav til systemet er kendt. Det har allerede skabt fordyrelser. Men Banedanmark afviser, at der kan opstå yderligere problemer.

17. mar 2017 6

Nye jernbanesignaler kunne have ventet

Banedanmark advarede i 2009 om forsinkelser og større udgifter, hvis ikke Danmark udskiftede togsignalerne før resten af Europa. Men helt så klart er billedet ikke, viser nyt notat.

17. mar 2017 4

Banedanmark skjulte risiko for Folketinget: Ny kæmperegning truer signalprojekt

Danmark udruller nye jernbanesignaler over hele landet, før standarden er fær­dig­. Det kan udløse ny milliardregning, og den risiko har Banedanmark ikke ­informeret Folketinget om.

17. mar 2017 22

Nye problemer i Danmarks største jernbaneprojekt: Forsinkelser, lappeløsninger og en ekstraregning

Den nye højhastigsbane mellem København og Ringsted skal muligvis udstyres med gamle signaler for at kunne åbne til tiden. Det er en af flere dårlige nyheder om Banedanmarks signalprojekt.

16. mar 2017 17

Fotos fra IC4-stop: ​Løsrevne pumper efterlader vragdele på skinnerne

Nedbrud på en hydraulikpumpe har i to tilfælde været årsag til, at togdele er faldet ned på skinnerne. Alle IC4-tog kan have den samme fejl og er nu taget ud af drift.

8. mar 2017 36

DSB tager IC4 ud af drift indtil videre

To løsrevne hydraulikpumper på to uger får nu DSB til at tage samtlige IC4-tog ud af drift med øjeblikkelig virkning, indtil problemet er løst.

7. mar 2017 27

Vejdirektoratet slukker elektroniske trafiktavler

Vejdirektoratet forventer længere køer i hovedstadsområdet og ved Herning, når direktoratet sparer et stort antal trafiktavler væk.

7. mar 2017 36

Ny afhandling: Militære robotter må vurderes fra sag til sag

Der er intet i krigens love, der generelt ulovliggør autonome våben. Til gengæld kan de heller ikke blåstemples som generelt lovlige, konkluderer ny ph.d.-afhandling.

5. mar 2017 2