close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Steffen McGhie

Fejlramt sporskifte afsporede tog i Odense

En mekanisk fejl på et sporskifte sendte hjulene på et passagertog i to forskellige retninger under rangering. Arbejdet med at fjerne toget og reparere 30 meter ødelagt jernbanespor kommer sandsynligvis til at forsinke togene indtil i morgen.

21. feb 2018 7

Danske fregatter får nu våben til at forsvare sig

Missilrørene på Danmarks tre største krigsskibe har stået tomme, siden de blev søsat i 2010. Nu skal fregatterne for første gang udstyres med langtrækkende missiler.

21. feb 2018 42

Første gang i 14 år: Danmark bliver igen klar til ubådsjagt

I lang tid har vi ikke vidst, om fremmede ubåde sniger sig rundt i danske farvande. Det slutter nu, hvor de danske fregatter og helikoptere skal udstyres til ubådsjagt. Ingeniøren ser fra i dag nærmere på det nye forsvarsforlig.

20. feb 2018 10

Ole Birk Olesen kaldt i samråd om ulovligt svar i IC4-sagen

Dansk Folkeparti har nu indkaldt transportministeren til samråd, efter at han har undladt at gøre rede for, hvordan han vil reagere på Rigsrevisionens afdækning af nye problemer i IC4-sagen. Det er et brud på loven, siger både statsrevisorer og professor i forvaltningsret.

9. feb 2018 3

Transportminister bryder loven og ignorerer statsrevisorers kritik i IC4-sagen

Transportministeren gør ikke rede for, hvad han vil gøre som konsekvens af Rigsrevisionens afdækning af nye problemer i IC4-sagen. Det er klart ulovligt, siger professor i forvaltningsret. Han bakkes op af statsrevisorerne.

9. feb 2018 22

Manglende sikkerhedssystem spøger igen i amerikansk togulykke

Amerikanske togselskaber bliver igen kritiseret for manglende sikkerhed, efter at et passagertog i weekenden kolliderede med et godstog i delstaten South Carolina.

5. feb 2018 4

Ole Birk Olesen vil ikke tale om voksende biltrafik

Biltrafikken er vokset massivt siden årtusindeskiftet. Stigningen ventes at fortsætte med uformindsket styrke, godt hjulpet på vej af investeringer i motorveje og sænkede registreringsafgifter. Men transportministeren vil ikke interviewes om sagen.

5. feb 2018 24

Eksplosivt voksende biltrafik efterlader togene i støvet

Folketinget vedtog i 2009, at over halvdelen af trafikvæksten i Danmark skal ske i den kollektive trafik. Siden er bare fire procent af den samlede trafikvækst sket i togtrafikken.

2. feb 2018 6

Biltrafikken vokser massivt

Flere motorveje, sænket registreringsafgift og billig benzin har øget biltrafikken med næsten en femtedel siden årtusindeskiftet.

2. feb 2018 42

Tæt trængsel: Bilister i København kører én kilometer på syv minutter

Vejdirektoratet har opgjort rejsetiden for én kilometer i myldretiden på de mest trafikerede strækninger i Danmarks fem største byer. Og det går ikke stærkt. De danske bilister kan samtidig se frem til endnu tættere trafik frem mod 2030.

1. feb 2018 28