close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig vore nyhedsbreve, accepterer du også vores brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-koncernen lejlighedsvis må kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud med videre via telefon, sms og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Steffen McGhie

Transportministeriet afviste i seks uger at udlevere notat til Rigsrevisionen

Ministeriet har under Rigsrevisionens granskning af Signalprogrammet modsat sig at udlevere et notat til Rigsrevisionen, fordi notatet ikke var godkendt til at blive sendt til Folketinget. Klart ulovligt, siger lektor i forvaltningsret.

22. maj 2017 4

Norge indfører miljømærkning for biler

Bilerne rangeres efter brændstofforbrug, energiforbrug, afgifter samt udledning af NOx og CO2. Mærkningen er imidlertid baseret på industriens egne tal fra laboratoriemålinger.

17. maj 2017 1

Nye katalysatorer til storforurenende ME-lokomotiver har spillet fallit

DSB har i fire år forsøgt at begrænse den massive forurening fra de gamle lokomotiver. Men enten øgede man udledningen af NO2, eller også revnede de nye katalysatorer.

17. maj 2017 13

Førerløse biler kan ikke erstatte kollektiv trafik

Førerløse biler kommer ikke til at eliminere behovet for tog og metro i hovedstaden, konkluderer ny rapport – i hvert fald ikke før 2065.

15. maj 2017 45

Ringstedbanens sidste skinner er på plads

Arbejdet med Ringsted-banen har indtil videre været forskånet for større problemer, men koordineringen med den problemplagede landsdækkende signaludskiftning spøger i kulissen.

14. maj 2017 33

Transportministeriet forsøgte at ændre Rigsrevisionens kritik

Ministeriet forsøgte at påvirke konklusionerne i Rigsrevisionens stærkt kritiske granskning af Signalprogrammet, viser aktindsigt.

10. maj 2017 7

Nu er de sidste analoge togradioer slukket

Banedanmark har i weekenden slukket for jernbanens gamle analoge radiosystem, som nu er fuldt erstattet af det digitale radiosystem GSM-R. Men også det nye system kan være forældet om få år.

3. maj 2017

Molbohistorien om trafiktavler: Slukkede tavler bliver hængende

De slukkede elektroniske oplysningstavler langs landets motorveje bliver hængende året ud, mens politikerne diskuterer, om tavlerne skal pilles ned eller tændes igen.

26. apr 2017 26

Droner af krydsfiner skal forsyne amerikanske specialtropper

Billige svævedroner, der kan efterlades efter brug, skal fremover gøre det muligt for det amerikanske marinekorps at levere forsyninger bag fjendens linjer.

25. apr 2017 9

»En anelse molboagtigt«: Minister vil have elektroniske trafiktavler op igen

Transportminister Ole Birk Olesen vil nu undersøge muligheden for at sætte elektroniske trafiktavler op igen, umiddelbart efter at de bliver pillet ned på grund af pengemangel. Bizart forløb, siger Socialdemokraterne.

10. apr 2017 25