Steffen McGhie

Nye signaler til S-banen gør rejsetiden længere i stedet for kortere

Banedanmarks store signaludskiftning skulle forkorte rejsetiden med tog. Men de nye CBTC-signaler er stødt på uforudsete problemer med glatte skinner.

22. jan 2017 21

Transportminister om DSB: Jeg er naturligvis ikke tilfreds

En intern DSB-rapport har vist, at mængden af fejl i de danske passagertog gennem to år er steget brat. Transportministeriet skal nu følge DSB’s bestræbelser på at rette op på situationen.

20. jan 2017 19

»Ubegribeligt«: Politikere revser DSB efter kritisk rapport

Transportordførere fra rød og blå blok kritiserer DSB, efter at ny rapport har peget på alvorlige problemer med de danske passagertog. Der er delte meninger om, hvorvidt det politiske tilsyn med DSB skal skærpes.

20. jan 2017 12

Her er de vigtigste konklusioner fra rapporten om DSB-togenes faldende driftsstabilitet

Citater fra rapporten 'MDBF-analyse, endelig rapportering'.

20. jan 2017

DSB: Vores prioritering har haft konsekvenser for passagererne

I forsøget på at holde flest muligt tog på skinnerne har DSB negligeret vedligeholdelsen. En omrokering i ledelsen og akutte tiltag for 100 millioner kroner skal nu få fejlene under kontrol, siger driftsdirektør.

20. jan 2017 2

Intern rapport: Dårlig ledelse har ført til DSB-tog fulde af fejl

Antallet af tekniske fejl på DSB’s tog er steget markant, og driftsstabiliteten er styrtdykket – endda uden at IC4 medregnes. Intern rapport udpeger mangelfuld ledelse i DSB som årsagen. Chokerende læsning, siger forskere.

20. jan 2017 29

Politikere vil sætte Banedanmark under skærpet tilsyn

Transportordførere fra både borgerlige partier og Socialdemokraterne frygter, at tidsplanen og budgettet i Signalprogrammet skrider yderligere.

17. jan 2017 21

Nye forsinkelser på F-35 kan bremse Danmarks missioner i udlandet

Problemerne i kampflyprogrammet er nu kun et år fra at kollidere med leveringen af de første danske F-35. Yderligere forsinkelser kan udelukke danske kampfly fra internationale missioner i flere år, siger militærforsker.

16. jan 2017 70

Alle hollandske tog kører nu på vindenergi

Hollands nationale jernbaneselskab har indfriet sit mål for vedvarende energi et år tidligere end planlagt.

11. jan 2017 37

VW-svindel har stået på siden 2006

Den tyske bilgigants svindelnummer med NOx-udledning har ifølge amerikanske myndigheder stået på i ti år. Volkswagen har nu accepteret endnu et milliardforlig i USA, der bringer regningen for dieselgate op på 134 milliarder kroner.

11. jan 2017 3