close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Steffen McGhie

VIDEO: Hexacopter laver hidtil uset luftakrobatik

ETH Zürich har præsenteret en drone med seks individuelt justerbare propeller, der åbner for nye manøvremuligheder.

15. aug 2017

Forsvundet ubåd sejler uden AIS-sender om bord

Peter Madsens ubåd, Nautilus, der i øjeblikket er forvundet, har modsat militære ubåde ikke en tændt AIS-transponder om bord.

11. aug 2017 9

Trods oprustning på værkstedet: IC4 er stadig DSB’s ustabile bundskraber

DSB droppede sidste år alle overflødige forbedringer af IC4 og satte alt ind på at forbedre togets driftsstabilitet, men udviklingen er gået den modsatte vej. IC4 er stadig hjemsøgt af de samme problemer med døre og motorer, som det var ved leveringen i 2009.

10. aug 2017 7

Løsrevne IC4-pumper skaber stadig problemer for DSB

Arbejdet med at forhindre hydraulikpumperne på IC4 i igen at rive sig løs og falde ned på skinnerne under kørslen betyder, at DSB ikke kan sende nok IC4-tog i drift. DSB har fundet en løsning, men problemet er først endeligt løst i 2019.

9. aug 2017 26

VIDEO: Hyperloop One sender for første gang testkapsel gennem tunnel

Selskabet har i weekenden sendt en prototype gennem en testtunnel i Nevadas ørken med 310 km/t. Nu består udfordringen i at bringe tophastigheden op og anlægsprisen ned.

4. aug 2017 33

Togfonden bliver 1,5 milliarder dyrere end ventet

Mens regeringen og forligspartierne bag Togfonden stadig diskuterer finansieringen af den storstilede jernbaneaftale, viser nye beregninger, at fem af Togfondens projekter bliver betydeligt dyrere end hidtil antaget.

4. aug 2017 68

Droner er langt farligere for flytrafikken end fugle

Sammenstød med droner medfører en betydeligt større risiko for skader på fly end kollisioner med fugle. Det viser en ny rapport fra de britiske myndigheder, som bliver mødt med skepsis fra droneindustrien.

1. aug 2017 13

DSB om forureningen fra diesel-tog: Rygning er farligere end ultrafine partikler

DSB stopper arbejdet med at reducere forureningen fra de gamle MR-tog, som udsætter togpersonalet for store mængder sundhedsskadelige ultrafine partikler. Forureningen fra DSB-tog er mindre farlig end tobaksrygning, forklarer DSB.

5. jul 2017 15

Ingen regler beskytter togpersonale mod ultrafine partikler

Lovgivningen om arbejdsmiljø indeholder ingen grænseværdier for de ultrafine partikler, som DSB’s gamle diesellokomotiver sender ind i togvognene, og som ifølge undersøgelser øger togpersonalets risiko for lungekræft og hjertekarsygdomme.

4. jul 2017 9

Passagerer og togpersonale indånder stadig store mængder partikelforurening

Mens DSB forsøger at få bugt med udledningen af ultrafine partikler fra gamle diesellokomotiver, har skadevirkningen på togpersonalet ikke ændret sig væsentligt.

3. jul 2017 20