Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Steffen McGhie

Ministerium efter budgetfejl på 118 procent: »Det er svært at se grundlaget for en fundamental kritik«

Ombygningen af Ringsted Station er blevet fordyret med 118 procent. For at finansiere fordyrelsen må jernbaneprojekter for 325 millioner droppes. Men Transportministeriet afviser, at der er grundlag for »en fundamental kritik af projektets anlægsbudget«.

7. nov 2018 17

Ringsted Station: Konsulenter advarede om huller i planen

Rambøll advarede allerede i 2016 om adskillige usikkerheder i stationsombygningen, der endte med at blive voldsomt fordyret. Men konsulenterne blev bedt om at gennemgå alt andet end lige præcis det hjørne af budgettet, hvor de største problemer gemte sig.

6. nov 2018 15

Overblik: Miseren om Ringsted Station

Ingeniøren har over de seneste uger afdækket et usædvanligt forløb i ombygningen af Ringsted Station, som er blevet fordyret med 118 procent. Og må gøres om inden for få år.

3. nov 2018 22

Hollandske tog kan køre på batterier fra 2025

Togene i to hollandske regioner kan inden for få år køre på batterier hjulpet på vej af brændselsceller eller korte stræk med køreledninger.

1. nov 2018 35

Massiv fejlbudgettering af Ringsted Station blev blåstemplet af tre forskellige konsulentfirmaer

Ombygningen af Ringsted Station viste sig at blive fordyret med 118 procent, selv om myndighederne købte konsulentbistand fra ikke mindre end tre forskellige virksomheder.

1. nov 2018 12

Ringstedbanens nye station må bygges om igen, når Femern-tunnelen åbner

Snart står den ombyggede Ringsted Station til 730 millioner kroner klar til at tage imod de ekstra tog fra den nye Ringstedbane. Men få år senere må der bygges om igen, fordi stationen ikke får kapacitet til togtrafikken fra den kommende Femern-tunnel.

29. okt 2018 25

Fire togproducenter i spil til at levere Danmarks nye eltog

Efter grønt lys fra Folketinget til at bruge 11 milliarder kroner på 100 nye elektriske togsæt har DSB nu prækvalificeret fire leverandører. DSB håber på at sætte de første nye togsæt i passagerdrift i 2024.

25. okt 2018 72

KORT: Her er landets farligste jernbaneoverkørsler

Nogle af landets usikrede jernbaneoverkørsler, som næsten hvert år koster menneskeliv, bliver nedlagt i år. Men flere hundrede overkørsler bliver først nedlagt efter 2018, og nogle bliver stående på ubestemt tid.

24. okt 2018 12

Banedanmark fik millioner til at lukke farlige overkørsler i år, men gjorde det ikke

Folketinget gav for to år siden Banedanmark penge til at lukke de farlige jernbaneoverkørsler i 2018. Men arbejdet bliver ikke gennemført i 2018, og Banedanmark beholder pengene.

24. okt 2018

GRAFIK: Sådan skal udrulningen af ERTMS forløbe

Som det første sted i Danmark kører togene mellem Frederikshavn og Lindholm nu på det digitale signalsystem ERTMS. Nu følger en række kritiske deadlines, som skal holde, hvis det skal lykkes at få systemet i drift over hele landet i 2030.

23. okt 2018