close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Steffen McGhie

Kunstig intelligens er genvej til militære muskler

Selvstyrende krigsmaskiner vil udligne styrkeforholdet mellem de forskellige nationer og destabilisere den militære magtbalance, vurderer AI-forskere.

26. apr 2018 2

NOx overstiger grænseværdier på 1.066 steder i hovedstadsområdet

Den seneste måling viste ellers, at kun Københavns stærkt trafikerede H.C. Andersens Boulevard ligger over grænsen.

26. apr 2018 17

Militære sværvægtere ruster sig til krig på kunstig intelligens

Stormagterne ser stort potentiale i autonome våbensystemer, der kan gøre tempoet på slagmarken så højt, at mennesker ikke kan følge med. FN har netop afsluttet en uges debat uden at blive enige om restriktioner.

22. apr 2018

Forbud mod kamprobotter kræver en katastrofe

Udbredelsen af autonome kamprobotter på slagmarken tegner til at blive afgjort af i hvor høj grad vi accepterer antallet af civile tab dræbt af algoritmer og AI.

19. apr 2018 6

Bliver kunstig intelligens et masseødelæggelsesvåben?

Forskere advarer om, at kamprobotter med kunstig intelligens vil opskalere krig til i et hidtil uset omfang. Men det er forkert at kategorisere autonome våben som masseødelæggelsesvåben, siger forfatteren til den første danske rapport om fænomenet.

17. apr 2018 11

Motorvejens molbohistorie: Nu tændes - nogle af - trafiktavlerne igen

På grund af pengemangel har trafiktavler stået slukket i over et år. Nu har man fundet penge til at tænde for - nogle af - dem.

13. apr 2018 20

Far til kunstig intelligens: Nytteløst at forbyde forskning i autonome våben

Ifølge en af ophavsmændene til kunstig intelligens er det omsonst at forsøge at forhindre forskning i kamp­robotter med kunstig intelligens.

13. apr 2018 11

Har de selvstyrende kamprobotter allerede vundet krigen?

Regulering af våben styret af kunstig intelligens kuldsejler, fordi teknologien i sig selv ikke er et våben. Imens fortsætter det globale våben­kapløb, hvor autonome krigssystemer selv udvælger og eliminerer mål.

13. apr 2018 5

Ministerium tilbageholder omfattende rapport om signalprojektet fra Folketinget

Folketingets medlemmer får ikke udleveret rapporten bag den forsinkede og fordyrede signaludskiftning. Dermed forhindres politikerne i at træffe beslutninger på et kvalificeret grundlag, vurderer forskere.

6. apr 2018 10

Nye kvaler med DSB's gamle dieseltrækkere: Også tandhjulene er uden for tolerance

Det lykkedes end ikke DSB at holde sig eget mål om at få 13 af de 33 ME-lokomotiver klar efter påske, for nu viser der sig ikke kun at være revner i hjulakslerne. Også de tandhjul, der sidder på akslerne, har sat sig for meget.

5. apr 2018 9