close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Steffen McGhie

Sådan har Forsvarsministeriet tryllet med tallene bag kampflyindkøbet

For at kunne trække to streger under behovet for 27 nye kampfly har ministeriet lagt en række antagelser ind i sine beregninger, som ifølge Rigsrevisionen ikke er tilstrækkeligt underbygget. Ingeniøren har set nærmere på, hvor Rigsrevisionen har fundet huller.

17. okt 2017 16

Vil verdens første dronekrig foregå i Syrien?

Aldrig før har luften over en konfliktzone været så tæt pakket med droner som i Syrien. Imens arbejder flere lande på højtryk på at sende næste generation af kampdroner på vingerne.

12. okt 2017 1

Kamprobotterne kommer

Autonome våben kan blive den tredje revolution inden for krigs­førelse efter krudtet og atombomben. Nu skal Trump beslutte: Skal USA overlade beslutninger om militær magt til robotterne?

6. okt 2017 30

Drone fjernaflæser hjerterytme og vejrtrækning

Australske forskere har udviklet end drone, der gør det muligt at analysere sundhedstilstanden hos store grupper af mennesker fra luften.

5. okt 2017 7

Her er, hvad revisorerne har undersøgt ved signalprogrammet

Detaljerne om yderligere forsinkelser og fordyrelser i de nye togsignaler er fortsat ukendte. Men kommissoriet viser, hvilke overordnede forhold, revisionsfirmaet Deloitte har gransket.

29. sep 2017 2

Signalsystemet udskydes og fordyres igen

Der vil komme yderligere forsinkelser, og samtidig vil udskiftningen af signalprogrammet blive dyrere end forventet. Det måtte transportministeren meddele Folketingets trafikudvalg torsdag.

29. sep 2017 12

Ejere af Aarhus Letbane kendte risikoen for aflysning

Kommunen og regionen bag Aarhus Letbane har siden august kendt til risikoen for, at sikkerhedsgodkendelsen ville glippe. Samme letbaneprojekt blev sidste år kritiseret af Statsrevisorerne for passivt ejerskab.

28. sep 2017 3

Letbaneselskab om afslag: »I lyset af konsekvenserne er det ikke proportionalt med manglernes størrelse«

Selskabet Aarhus Letbane lægger ikke skjul på sin utilfredshed med Trafikstyrelsens afslag på sikkerhedsgodkendelsen af letbanen.

26. sep 2017 26

Letbaneoperatør trodsede advarsler mod nyt it-system

Aarhus Letbane kritiserer i sin nye redegørelse letbaneoperatøren Keolis for at indføre et nyt it-system, der har skabt problemer med sikkerhedsgodkendelsen. Operatøren blev undervejs opfordret til at droppe it-systemet til fordel for et papirsystem.

26. sep 2017 4

Her er letbanens sikkerhedsproblemer

Trafikstyrelsen forklarer, hvorfor Danmarks første letbane ikke har fået sin sikkerhedsgodkendelse. Stærkt bekymrende oplysninger, siger DSB’s tidligere sikkerhedschef.

26. sep 2017 5