Stefan Petersen

Brian Mikkelsen i modvind: Politisk flertal kræver åbenhed om halkollaps

Årsagerne til farlige halkollapser skal frem i lyset. Derfor skal økonomi- og erhvervsministeren sætte en offentlig undersøgelse i gang, når varehuse og sportshaller kollapser. Det kræver et folketingsflertal.

21. jan 2011 4

Brian Mikkelsen i modvind: Politisk flertal kræver åbenhed om halkollaps

Årsagerne til farlige halkollapser skal frem i lyset. Derfor skal økonomi- og erhvervsministeren sætte en offentlig undersøgelse i gang, når varehuse og sportshaller kollapser. Det kræver et folketingsflertal.

21. jan 2011

Ingeniørens læsere kræver åbenhed om halkollaps

Eksperter og involverede i Club Danmark-sagen gisner på ing.dk om årsager til de mange halkollapser. 72 pct. af læserne kræver undersøgelser. Læs teorierne her.

21. jan 2011

Mærsk sejler rekord-langsomt og sparer millioner på brændstof

Stigende oliepriser tvinger containerskibe til at sænke farten. Det nye fænomen "Slow Steaming" er kommet for at blive, og hos Mærsk vil man hellere udvide kapaciteten med nye skibe i stedet for at øge farten og dermed brændstofforbruget.

19. jan 2011 29

Dansk Byggeri: Kommunerne ignorerer PCB-skandale

Kommunerne lukker øjnene for nedrivningsfirmaer, der spreder miljøgiften PCB til nyt byggeri i stedet for at destruere det. Sådan lyder det fra Dansk Byggeri, der mener, at kommunerne accepterer bud på nedrivningsopgaver, der er lavere end afgiften for at destruere PCB.

19. jan 2011

Giftigt genbrugsaffald spreder PCB i nybyggerier

Kommunekemi kalkulerede med at skulle destruere mellem 5.000 og 10.000 ton PCB om året, men modtager kun 100 ton. Det skyldes, at den farlige gift bliver spredt via genbrugt byggeaffald. For eksempel er der fundet PCB i de betonbrokker som 36 rækkehuse på Amager skal bygges på.

17. jan 2011

Rådgiver bag halkollaps: Måske knækker limtræsbjælker i frosttør luft

Rådgiveren på Club Danmark Hallen i Valby var også involveret i sagen om Siemens Arena i Ballerup. Selvom de ikke havde ansvaret dengang, så vil de have undersøgt, hvorfor tagene kan styrte sammen. Blandt andet skal man undersøge, hvilken indflydelse fugtindholdet har på træets styrke.

12. jan 2011 22

Australsk millionby næste offer for dødelige oversvømmelser

Indtil videre er 12 mennesker døde af oversvømmelserne, der langsomt har hærget den australske delstat Queensland. I dag og i morgen tager oversvømmelserne til i storbyen Brisbane, hvor mere end 100.000 hjem i øjeblikket er uden strøm.

12. jan 2011 5

Se på byggetegninger, hvor kæmpehallens spær brød sammen

Det var formentlig to helt identiske spær, der gav efter, da Club Danmark Hallen i Valby brød sammen, oplyser statiker Henrik Storm Nielsen. Se oversigtstegningen til den kollapsede apsis og se detailtegningen til de to spær.

11. jan 2011 14

Handlingslammede myndigheder vender ryggen til halkollaps

Erhvervs- og byggestyrelsen vil kun starte en undersøgelse af halkollapset i Valby, hvis SBi har ønske om det. Men SBI vil kun undersøge det, hvis de bliver spurgt om det.

10. jan 2011 1