Søren Rask Petersen, Redaktionssekretær

Almen reportage, videoindslag, redigerer magasiner og kronikker.

1910: Nyt kraftanlæg skal udnytte Gudenåens vandmasser

8. januar var det 100 år siden, at Danmarks største vandkraftværk, Tangeværket, blev indviet. Tre dobbelte radial-reaktionsturbiner med tilkoblede drejestrømsgeneratorer skulle omsætte vandets kræfter til 10.000 volt. Og Tangeådalen blev til Tange Sø.

16. jan 2021 11

PODCAST: Fuld tryk på udviklingen af raketmotorer

Hvem har taget teten i udviklingen af raketter? Forrest står verdens to rigeste mænd, der konkurrerer om, hvem der har den største motor. Og så taler vi om, hvad man gør, når computere snyder dig for penge fra Udbetaling Danmark.

15. jan 2021 2

2005: Fugleinfluenzaen kommer garanteret til Danmark

I dagens tidsmaskine er datoen sat til 4. november 2005, hvor Ingeniøren kunne fortælle om fugleinfluenzaen, der med en dødelighed 50 gange højere end den spanske syge var halvvejs i sin udvikling til en pandemi-mutant.

9. jan 2021

PODCAST: Derfor kan Danmark ikke bare snyde sig foran i vaccinekøen

Den smitsomme britiske variant af coronavirus har kastet os ud i et kapløb mellem vaccine og virus. Hvorfor gør vi ikke bare som Israel, spørger mange. Men det er der en forklaring på.

8. jan 2021

Podcast special: Smart home – er det smart eller bare ‘funwashing’?

Lå der smart home-elektronik under juletræet i år, så lyt med her om de forskellige standarder, som ikke taler sammen. Og overvej, om fordelene opvejer det ekstra energiforbrug til en masse funktioner, som man i virkeligheden aldrig får brugt.

30. dec 2020

Disse artikler fik debattørerne op i det røde felt i 2020

Især klima og energi fyrede godt op under debatten på ing.dk i det forløbne år. Men også elbiler, corona og mink fik debattører til tasterne. Her er en top-20 over de mest debatterede artikler i 2020.

27. dec 2020 1

Sådan gik det i 2020 – hvor mange quizspørgsmål kunne du svare på?

Ingen læsere fik alle 13 spørgsmål rigtige, men tre læsere fik en 12’er i sidste års tipskupon om begivenheder i 2020. Læs her, hvad du skulle have svaret.

26. dec 2020

Podcast special: Hvad leder forskerne efter i deres søgen efter livstegn på Mars?

Til februar sætter Nasa-roveren Perseverance forhåbentlig hjulene blidt ned på Mars. Hør historien om den mangeårige søgen efter spor af liv på den røde planet – og hvad vi håber på at finde.

25. dec 2020

Her er årets læserhits på ing.dk

Corona har fyldt meget på Ingeniørens hjemmeside i år. 11 ud af de 20 mest læste artikler i 2020 handler om pandemien. Men skovbrande i Australien, kritik af Lomborgs klimabog og ‘mystiske GPS-signaler’ trak også mange læsere til.

24. dec 2020 8

Podcast special: Årets største forskningsresultater - fortalt og forklaret

Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. Vinderen er en forskningsgruppe ved Københavns Universitet, der ved hjælp af proteinanalyse af en tand fra et fossil har medvirket til at placere Homo antecessor som en søstergruppe til nutidsmennesket, neandertalerne og denisova-mennesket.

21. dec 2020