Sanne Wittrup

EU-trussel mod danske kraftvarmeværker afværget

Nye EU-krav, der kunne have bragt varmeproducerende danske kraftværker i en alvorlig klemme, er blevet lavet om.

24. okt 2016

Forsyningsstrategi spænder ben for kommunal affaldsindsats

Regeringens forsyningsstrategi forbyder kommunerne at anvende egne håndteringsløsninger til affald – som tre nordjyske kommuner gør med nyt fælles anlæg.

22. okt 2016 3

Nordjyske kommuner går sammen om affaldssortering

Tre nordjyske kommuner har investeret i et avanceret affaldssorteringsanlæg til plast og metal for at være med til at øge genanvendelsen.

22. okt 2016 2

FLSmidth-teknologi propper mere affald i Kinas cementovne

Et nyt partnerskab mellem FLS og en førende kinesisk cement-virksomhed skal udbrede en særlig forbrændingsteknologi, der gør det muligt at fyre med store mængder affald i cementproduktionen.

21. okt 2016 2

Eksplosion på Avedøreværket gav trykbølge af støv og gnister

Kraftværkschef på Avedøreværket er godt tilfreds efter en støveksplosion i et lukket transportbånd til træpiller. Alle brandhæmmende installationer fungerede nemlig til UG.

19. okt 2016

Danmark kåret som verdensmester i bæredygtig energi

Med et spring fra sjettepladsen tog Danmark i år førstepladsen på verdensranglisten over lande med en bæredygtig energiforsyning foran 124 andre lande. Det er organisationen World Energy Council, som hver år rangordner landene.

18. okt 2016 63

Langvarig kamp for finansiering tog livet af bioraffinaderi-projekt

Et afslag fra regeringen på lånegaranti til milliardprojektet stoppede planerne om en dansk bioethanolfabrik. Dong ser nu dystert på fremtiden for 2G-bioethanol.

15. okt 2016 20

Regeringen ser nu på alternativ finansiering af bioethanolfabrik

Et flertal i Folketinget har bedt regeringen om at prøve at finde en alternativ finansiering til bioraffinaderi-projekt, som i sidste uge lukkede ned efter afslag på lånegaranti til det 2,2 mia. kroner dyre projekt.

14. okt 2016 10

IDA sætter fokus på fup og fakta om dansk CO2-udledning

På baggrund af Ingeniørens artikler vil IDA – i samarbejde med Alternativet – invitere en række fagfolk og politikere til debatmøde på Christiansborg 24. oktober om målsætninger og beregningsmetoder i klimadebatten.

14. okt 2016 81

Dansk Energi: Højere elpriser på vej

Kulprisen er fordoblet siden nytår, og det vil give højere elpriser – og en lavere offentlig støtte til de vedvarende energikilder, vurderer brancheforeningen Dansk Energi

14. okt 2016 20