close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sanne Wittrup

Jordvarme-anlæg skal levere fjernvarme til nybyggere ved Kolding

Nybyggere i Vester Nebel kan blive nogle af de første i landet til at få fjernvarme fra et jordvarmeanlæg, når Trefor Varme i Kolding vil etablere et helt nyt fjernvarmenet til 40-45 huse i en ny udstykning.

22. sep 2017 18

Sol og vind kan nu køre elsystemet alene – i hvert fald om sommeren

Nye analyse viser, at centrale kraftværker ikke længere er nødvendige for at holde nettet på benene, når der opstår en fejl.

21. sep 2017 87

Britisk havmøllestrøm nu billigere end a-kraft fra nyt værk

I England bliver offshore vind nu billigere end strøm fra atomkraftværket Hinkley Point, viser britisk budrunde.

18. sep 2017 129

Medie: Regeringen udskyder ny energiaftale til næste år

Ifølge netmediet Energiwatch vil regeringen først præsentere sit forslag til en ny energiaftale i det nye år. Forklaringen er travlhed i efteråret, siger energiministeren.

15. sep 2017 7

Wärtsilä vil udrulle finsk bølgekraft til hele verden

Det finske selskab skal stå for salg og levering af bølgekraft-teknologien Wave Roller fra det finske selskab AW Energy. Der er dog foreløbig tale om 'kommercielt operative pilotanlæg' til særligt interesserede.

14. sep 2017 25

Mangel på kontrol gør energispareordning til tag selv-bord

Lempelige regler og nul tilsyn tilskynder ikke energiselskaberne til at gøre energibesparelser billige, påpeger Rigsrevisionen. Ordningen er mere til for selskaberne end for forbrugerne, siger forsker.

12. sep 2017 5

Dong Energy vinder kontrakt på verdens største havmøllepark

Selskabet har vundet kontrakten på at bygge Horn Sea 2-parken i Nordsøen på knap 1,4 GW med et bud på 46,8 øre pr. kWh. Det er halvdelen af, hvad Dong opnåede en kontrakt til for to år siden

11. sep 2017 43

Statsrevisor om energispare-beretning: Hver eneste side er rystende læsning

Statsrevisorernes formand er rystet over ministeriets manglende styr på tingene, som oprulles i den 62 sider lange rapport fra Rigsrevisionen om energiselskabernes energispareordning.

8. sep 2017 12

Eksperter: Facebook-sag fra Odense giver ikke generelt go for overskudsvarme

Kun virksomheder, der forærer overskudsvarmen væk, skal regne med at slippe for afgifter til staten.

7. sep 2017 3

Rigsrevisorer dumper ministerium for sjusk med energispareordning

Ifølge Rigsrevisionens længe ventede rapport har den omstridte energispareordning til 1,5 mia. kroner nærmest været et ta’ selv bord for energiselskaberne, hvis indsats kun blev kontrolleret sporadisk.

6. sep 2017 5