close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sanne Wittrup

Nu bruger verden flere penge på el end på olie

Elektrificering er en af fire store nybrud, som Det Internationale Energiagentur hæfter sig ved i sin nyeste udgave af energi-biblen, World Energy Outlook. Det er allerede en global tendens, vurderer det Internationale Energiagentur.

14. nov 2017 19

Lavere pris på elvarme skal sætte skub i små og store varmepumper

Regeringen, de Radikale og DF vil nedsætte elvarmeafgiften og derved forbedre økonomien i varmepumper - både for husholdninger og i fjernvarmesektoren.

12. nov 2017 49

Nye tal om Viking Link beroliger ikke kritikerne

Energinet og Energistyrelsen fremlagde torsdag nye tal fra business casen for den store investering i et kabel til England, kaldet Viking Link. Kritikerne kalder stadig investeringen meget usikker.

10. nov 2017 12

Professor: Stop mørklægning af Energinets investeringer

En særlig selskabskonstruktion gør, at Energinet kan investere 11 mia. i et kabel på forbrugernes regning og uden offentligt indsigt i business-casen, forklarer forvaltningsprofessor.

7. nov 2017 14

Unik komponent var årsag til spektakulær vindmøllebrand

MHI Vestas har nu fundet årsagen til branden i toppen af en 9,5 MW prototypevindmølle den 4. august på teststationen i Østerild.

6. nov 2017

Energiminister skal besvare byge af spørgsmål om Viking Link

Enhedslisten truer med samråd om de hemmelige tal bag milliardinvestering i elkabel til England.

6. nov 2017 12

Stille energirevolution giver bonus i hele EU

EU’s energisparedirektiver har i al ubemærkethed sørget for, at EU samlet set sparer energi, der svarer til Italiens energiforbrug.

4. nov 2017 14

Grønt lys for 770 km kabel til England - plus det løse

Energiministeren har nu blåstemplet Energinets planer for kabelinvesteringer på tilsammen 11 mia. kroner. Investeringen - som energiforskere i Ingeniøren har kritiseret grundlaget for - omfatter i alt tre kabelprojekter.

30. okt 2017 56

Vattenfall genopliver skrinlagt havmøllepark på Kriegers Flak

Vattenfall genoptager gammel plan om at bygge på den svenske del af Kriegers Flak i Østersøen. Realisering kræver dog ændrede regler, siger selskabets offshore chef.

20. okt 2017 6

Vestas skal bygge australsk hybridanlæg i kraftværks-størrelse

Vestas og et australsk energiselskab skal sammen bygge et 60,2 MW stort sol-, vind- og batterianlæg i Queensland i Australien.

19. okt 2017 32