Sanne Wittrup

Kabel til Polen skal afhjælpe risiko for strømafbrydelser i Østdanmark

Et kabel til Polen er én af de løsninger, som Energinet.dk kigger på for at sikre el-effekt nok i Østdanmark, hvor situationen allerede nu er presset. Det fremgår af ny forsyningssikkerhedsredegørelse fra Energinet.dk

1. jul 2016 56

Elsektoren efter Brexit: Hvem skal nu tage Storbritanniens klima-tørn?

Savnet af Storbritannien i de kommende forhandlinger om EU's energiunion vil blive stort, vurderer vicedirektør Anders Stouge fra elsektorens brancheforening Dansk Energi.

1. jul 2016 4

Energistyrelsen offentliggør omdiskuterede beregninger bag billige solceller

Nu er Energistyrelsens omdiskuterede beregninger af PSO-støtten til forskellige vedvarende energi-teknologier lagt frem. Beregninger, der ikke siger noget om teknologiernes omkostninger, men kun om støtten, der udbetales efter dagens regler.

29. jun 2016 14

Minister: Nu uddeler vi 178 mio. kroner til usikker miljøteknologi

Med en ny bekendtgørelse åbner miljøministeren nu for pengeposen til afprøvning af biocoverteknologien, selvom der er en del usikkerhed om potentialet. Samtidig indikerer nye forundersøgelser, at lossepladserne udleder mindre methan.

28. jun 2016

Energiagentur: Millioner dør hvert år af luftforurening fra energisektoren

Det Internationale Energiagentur har for første gang opgjort dødsfald verden over som følge af energi-produktion og -forbrug og kommer frem til omkring 6,5 mio. dødsfald om året, der kan tilknyttes sektoren.

27. jun 2016 3

Risø i gang med at bygge ‘verdens bedste’ vindtunnel

Efter års planlægning er etableringen af en ny, unik vindtunnel på DTU kommet godt i gang. Det bliver verdens bedste vindtunnel, siger projektlederen.

27. jun 2016 2

Ny plan for affaldssortering kan redde Amager Bakke

Mandag skød et enigt teknik- og miljøudvalg et forslag om behandling af husholdningsaffaldet i København til hjørne. Det skal i stedet drøftes til august sammen med en genopretningsplan for Amager Bakkes skrantende økonomi.

24. jun 2016 3

Statsrevisorer revser staten for elendig energispareindsats

Ny beretning langer især ud efter Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet samt Energistyrelsen for ikke at have hjulpet ministerierne med at komme i gang med besparelserne.

23. jun 2016

Norsk gigantfelt skal booste Maersks oliereserver

Olie fra norske Johan Sverdrup-feltet skal – via en investering på knap 12 mia. kroner – være med til at sikre Maersks oliereserver i et presset marked, forklarer selskabets administrerende direktør.

21. jun 2016

LM Windpower bygger verdens længste vindmøllevinge

88,4 meter måler verdens til dato længste vindmøllevinge, som LM Windpower har bygget i samarbejde med den tyske vindmølleproducent Adwen. Vingerne skal sidde på en 8 MW offshore mølle med 180 meter i rotordiameter.

21. jun 2016 6