close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sanne Wittrup

Regering: Teknologineutrale udbud skal skaffe de næste 1000 MW

Ifølge regeringens oplæg skal alle teknologier i teorien konkurrere om de 4,2 mia. kroner, der er afsat til teknologineutrale udbud.

24. apr 2018 3

Analyse: Én stor havmøllepark kan langtfra indfri regeringens VE-mål

Regeringens energiudspil på torsdag vil indeholde forslag om en 800 MW stor havmøllepark. Men en enkelt park er slet ikke nok, lyder de allerfleste reaktioner – og det har de ret i.

23. apr 2018 32

Klimaråd: Sådan skal energiafgifterne reformeres

Klimarådet anbefaler, at de høje og meget forskellige energiafgifter i Danmark skal erstattes til én enkelt afgift på drivhusgasudledning efter princippet om, at forureneren skal betale for den skade, forureningen forvolder.

18. apr 2018 28

Fjernvarmekunder betaler regningen for udbredt rentefidus

Konkrete millionregninger er godkendt, og flere venter. Men det kunne være stoppet helt i 2012, mener ekspert.

16. apr 2018 14

Ny fremskrivning kridter banen op før energiforlig

En ny såkaldt basisfremskrivning af situationen i 2030 viser, at vores CO2-regning bliver større, og at energiforbruget stiger mere og mere – hvilket betyder, at det kræver endnu mere vind og sol eller flere besparelser at nå målet om 50 pct. VE.

13. apr 2018 10

Skatteminister: Vi vil sænke den generelle elafgift så meget som muligt

Ifølge skatteminister Karsten Lauritsen vil regeringen foreslå markante ændringer af energiafgifterne og i særlig grad omkring elafgifter i udspillet til et nyt energiforlig.

12. apr 2018 80

Beslutning om Viking Link til England udskydes

Energinet og National Grid har udsat en endelig investeringsbeslutning om et omdiskuteret elkabel mellem Danmark og England. Årsagen er uklarhed om britiske plantilladelser.

10. apr 2018

Nu starter jagten på varmt vand i Lolland-Falsters undergrund

Store dele af Lolland og Falster er omfattet af en ny tilladelse til efterforskning efter geotermisk varme, som selskabet Nail Resources Denmark netop har fået af energiministeren.

9. apr 2018 2

Kom med ind i DTU's nye imponerende vindtunnel

Efter to års arbejde er DTU Vindenergis nye, unikke vindtunnel ved at være færdig på Risø Campus udenfor Roskilde. Vi har været på rundtur i den store betonkonstruktion – heldigvis i vindstille.

5. apr 2018

Unik vindtunnel går fra stille til storm på halvandet minut

Efter to års arbejde er DTU Vindenergis nye vindtunnel til 85 mio. kroner stort set færdig på Risø og er klar til royal indvielse i næste uge. Projektleder betegner det store byggeri som et forskningsprojekt

5. apr 2018