Sanne Wittrup

Energikommission vil fordoble midler til energiforskning

Danmarks energiteknologiske førerposition skal styrkes gennem flere penge og en ny strategi for teknologiudvikling. IDAs formand kalde udspillet uambitiøst.

25. apr 2017

Energikommissionen: Vi kan snart ikke hælde mere vedvarende energi ind i systemet

Hvis det står til Energikommissionen skal politikerne nu ikke mere snakke MW sol og vind, men koncentrere sig om at skabe rammerne for et 100 pct. vedvarende energisystem i 2050. Men det bliver ikke gratis.

24. apr 2017 13

Dong Energy må gamble med fremtidens elpris

På to ud af sine tre vindende bud på at bygge tyske havmølleparker kalkulerer Dong med, at elprisen fra 2024 og fremad vil være nok til at kunne forrente byggeriet af havmøllerne.

19. apr 2017 48

Termisk forgasning taber kampen til biogas og naturgas

Ny rapport viser, at den termiske forgasningsteknologi ikke er samfundsmæssigt konkurrencedygtig med naturgas og biogas, så længe naturgas fortsat er relativt billig og tilladt.

18. apr 2017 5

Stearinlys udleder dobbelt så mange ultrafine partikler som paraffinlys

Ny rapport fra Miljøstyrelsen viser store forskelle på partikeludledningen fra henholdsvis paraffin- og stearinlys. Hvis lysene soder, overskrides WHOs grænseværdier.

12. apr 2017 31

Billig strøm om natten ender med at blive mindst to år forsinket

Brancheforeningen Dansk Energi undrer sig over, at ny time-afregningsmodel ikke kan tages i brug før 2018, selvom alle tilsyneladende er enige om modellen.

11. apr 2017 53

Minister femdobler kontrollen og sætter 115 millioner af til at finde fusk med energibesparelser

20 nyansatte skal tjekke energiselskabernes omdiskuterede energispareordning. Pengene til deres løn går fra energispareindsatsen.

11. apr 2017 7

Bedre styring af jævnstrømskabler skal give billigere strøm

Forskere fra DTU står i spidsen for nyt, nordisk forskningsprojekt, der skal optimere styringen af jævnstrøms-elforbindelserne mellem landene og derved være med til at sænke elmarkedspriserne.

10. apr 2017 13

Polen satser på norsk gas

En ny, stor rørledning fra Polen via Danmark til de norske gasfelter er under overvejelse og vil kunne gøre Polen mindre afhængig af russisk gas.

9. apr 2017 4

Politik og penge bag russisk gasrørsprojekt

Den omdiskuterede Nord Stream 2-ledning har ingen betydning for Europas forsyningssikkerhed. Eksisterende ledninger har rigelig kapacitet, vurderer iagttagere.

8. apr 2017 17