close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

René Kornum

Seluxit skærer IoT ud i et græskarhoved

Med hjælp fra et græskar­hoved illustrerer it-virksomheden Seluxit, hvordan man kan forenkle samspillet mellem de forskellige udviklere af en IoT-løsning.

13. okt 2017

Robotter skal montere print og strømforsyninger

Scandimatic satser på indu­strirobotter til tavle- og PCB-montage og er klar med værktøjer til opgaven.

13. okt 2017

Batteritog er 40 procent billigere end diesel

Mens det danske jernbanenet så småt er ved at blive elektrificeret, står batteritog klar i remisen og lover besparelser på op til 40 procent i forhold til tradi­tionelle dieseltog.

16. maj 2017 56

Nu skal der også asfalteres under togskinnerne

Et dansk videnkonsortium lover at stå klar med et banebrydende nyt underlag til skinner om tre år.

12. maj 2017 36

Byrådspolitikere vender sig mod gamle miljøkrav til busser i København

Nye målinger afslører, at gamle miljøkrav til nye busser har store konsekvenser for forureningsniveauet i København. Flere medlemmer af Borgerrepræsentationen forlanger nu de gamle miljøkrav opdateret.

31. jan 2017 16

Miljøpunkt Nørrebro vil melde bybusser til Arbejdstilsynet

Måling af ekstremt høje forureningstal fra flere af de københavnske bybusser får nu Miljøpunkt Nørrebro til at inddrage 3F og politiet i håb om at råbe politikerne op.

30. jan 2017 9

Økologi mindsker risiko for fedme og allergi

Dugfrisk EU-rapport slår fast, at økologiske fødevarer giver lavere risiko for helbredsproblemer som allergi, eksem og overvægt. Rapporten konkluderer ligeledes, at den økologiske produktion mindsker risikoen for udvikling af antibiotikaresistente bakterier.

25. jan 2017 34

Målinger af radon bør laves om

Ny undersøgelse af radonsug fastslår, at de gængse kontrolmålinger af passive sugemetoder ikke er tilstrækkelige.

25. jan 2017 23

Norske ingeniører klar til at bygge flydende byer

Norsk ingeniørfirma er klar med flydende bydele langs Norges kyst. Voksende huspriser og stigende vandstand gør muligheden rentabel, mener direktøren.

24. jan 2017 16

Danmark på vej med verdens første batteritester til elbiler

Lithium Balance, Teknologisk Institut og Aalborg Universitet udvikler et værktøj til at vurdere restlevetiden på elbilbatterier. Det kommer både brugtbilskøbere og uafhængige værksteder til gavn.

29. dec 2016 14