close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

René Kornum

Interview: Den digitale transformation bygger på old news

Hovedparten af de teknologier, der lige nu vælter ind over os og booster den digitale transformation, har været undervejs længe – men nu virker de og er blevet til at betale.

22. okt 2017

Eksportpotentiale i aarhusiansk smart city-model

Klogt kommunalt samarbejde kan sprede danske smart city-løsninger til resten af verden. Aarhus Kommune var først til at satse på den åbne EU-standard og har fået følgeskab af 35 kommuner og 3 regioner.

21. okt 2017 3

Nye sensorer måler mikroværdier

Nye sensorer kan eksempelvis opdage om et bordben står et menneskehår højere end de andre – på et ti meter langt bord.

20. okt 2017

Seluxit skærer IoT ud i et græskarhoved

Med hjælp fra et græskar­hoved illustrerer it-virksomheden Seluxit, hvordan man kan forenkle samspillet mellem de forskellige udviklere af en IoT-løsning.

13. okt 2017

Robotter skal montere print og strømforsyninger

Scandimatic satser på indu­strirobotter til tavle- og PCB-montage og er klar med værktøjer til opgaven.

13. okt 2017

Batteritog er 40 procent billigere end diesel

Mens det danske jernbanenet så småt er ved at blive elektrificeret, står batteritog klar i remisen og lover besparelser på op til 40 procent i forhold til tradi­tionelle dieseltog.

16. maj 2017 56

Nu skal der også asfalteres under togskinnerne

Et dansk videnkonsortium lover at stå klar med et banebrydende nyt underlag til skinner om tre år.

12. maj 2017 36

Byrådspolitikere vender sig mod gamle miljøkrav til busser i København

Nye målinger afslører, at gamle miljøkrav til nye busser har store konsekvenser for forureningsniveauet i København. Flere medlemmer af Borgerrepræsentationen forlanger nu de gamle miljøkrav opdateret.

31. jan 2017 16

Miljøpunkt Nørrebro vil melde bybusser til Arbejdstilsynet

Måling af ekstremt høje forureningstal fra flere af de københavnske bybusser får nu Miljøpunkt Nørrebro til at inddrage 3F og politiet i håb om at råbe politikerne op.

30. jan 2017 9

Økologi mindsker risiko for fedme og allergi

Dugfrisk EU-rapport slår fast, at økologiske fødevarer giver lavere risiko for helbredsproblemer som allergi, eksem og overvægt. Rapporten konkluderer ligeledes, at den økologiske produktion mindsker risikoen for udvikling af antibiotikaresistente bakterier.

25. jan 2017 34