close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rebekka Falsing

Nu skal alle nye batterier registreres - hvis de er forbundet til elnettet

El-installatører skal fra i dag registrere, hvor i Danmark der kobles batterier på elnettet. Det vil give elnetselskaberne bedre mulighed for at sikre en høj forsyningssikkerhed, mener de.

1. jun 2017 18

Nu skal arkitekter høre lyden i bygningen, inden den er bygget

Et nyt simulations-værktøj skal hjælpe arkitekter og ingeniører til at kunne opleve skitserede rum gennem virtual reality og dermed designe rum med den rette akustik fra begyndelsen.

17. maj 2017 1

Kæmpe propeller bliver mere miljøvenlige

Normalt har et skib både propel og ror. Men en ny skibspropel med dieselelektrisk motor kan dreje skibet alene.

17. maj 2017 24

Minister vil ikke skåne ingeniørstuderende for uddannelsesloft

Der kommer ikke flere ingeniøruddannelser på positivlisten, fordi dimittendledigheden er for høj, sagde uddannelses- og forskningsminister Søren Pind på et samråd tirsdag. Men måske skal positivlisten genforhandles til efteråret.

9. maj 2017 8

Methanol-folk vil gå uden om den sorte olie

Med methanol kan man producere grønt brændstof til biler, skibe og fly. Det er partikelfrit og CO2-neutralt, men stadig for dyrt til at konkurrere med fossile brændstoffer.

6. maj 2017 15

IDA kritiserer nyt regeringsforslag: Tekniske uddannelser er stadig underfinansierede

Formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen, er skeptisk overfor regeringens forslag til en ny måde at tildele universiteterne penge på.

4. maj 2017 3

Se kunsten i den kommende sydhavnsmetro

Fem stationer på metrolinjen fra Havneholmen til Ny Ellebjerg, der forventes at åbne i 2023, skal udsmykkes af forskellige kunstnere. På baggrund af en indledende idékonkurrence med 10 inviterede kunstnere har Statens Kunstfond udvalgt fem kunstnere til at skabe værkerne. Projektet er finansieret af bevillinger fra Det Obelske Familiefond, Villum Fonden og Statens Kunstfond. Se kunstnernes visualiseringer af projekterne her.

27. apr 2017 3

Det går for langsomt med at forbedre de nye bilers brændstoføkonomi

Ganske vist steg brændstofeffektiviteten i de nye biler, som europæerne sidste år købte, men stigningen er den laveste i en årrække og alt for lav til at nå miljømålet i 2021, viser ny rapport.

26. apr 2017 31

Sådan afsløres lastbilers snyd med NOx-filtrerende teknologi

Snydeudstyr i lastbiler breder sig, fordi det sparer penge. Men nu har politiet udstyr til at finde det.

26. apr 2017 6

VIDEO: Sådan får man 46.000 ton platform om bord på verdens største transportfartøj

Understellet til Aasta Hansteen-platformen er 200 meter høj. Den gigantiske konstruktion skal sejles fra Sydkorea til et dybhavsgasfelt i Norskehavet.

24. apr 2017