Rebekka Falsing

Methanol-folk vil gå uden om den sorte olie

Med methanol kan man producere grønt brændstof til biler, skibe og fly. Det er partikelfrit og CO2-neutralt, men stadig for dyrt til at konkurrere med fossile brændstoffer.

6. maj 2017 15

Danske forskere: Vi kan omdanne biogas til konkurrencedygtigt grønt flybrændstof

Renset biogas: En flyvetur til Beijing kan blive ‘grøn’ for en merpris på 800 kroner, siger forsker bag ny rensemetode.

20. apr 2017 18

13 meter længere ben skal sikre Tyra 30 år mere

Tyra-feltet i Nordsøen skal renoveres og fornyes, fordi det synker. Med statens nye investeringsvindue satser Mærsk stærkt og bygger også nye beboelses- og procesplatforme.

1. apr 2017 4

Digital ingeniørundervisning vinder frem

Den totaldigitaliserede undervisning, MOOC, bliver endnu ikke brugt og giver sjældent merit på de danske ingeniøruddannelser. Men vi har kun set begyndelsen, siger centerleder på DTU.

31. mar 2017

Ingeniørstuderende giver hospitalsudstyr nyt liv i Nepal

Mange distriktshospitaler i Nepal har hospitalsudstyr, der ikke virker. Det ­hjælper danske ingeniører og ingeniør­studerende med at ­reparere, så Nepal kan tilbyde sundhedshjælp til flere.

31. mar 2017

Fatal fejl at søge robuste ingeniører

Jobannoncernes modeord for tiden er robusthed. Virksom­hederne vil have robuste medarbejdere, men det er helt forfejlet, mener ekspert i ledelse. De sensitive er nemlig de mest ­opfindsomme.

24. mar 2017

Sådan fik forskere nyt studie ud af gamle rotter

Ikke bare genbrug af rotter, men også en omdiskuteret forsøgsmetode ligger bag nyt Roundup-studie.

12. mar 2017

Forskere genåbner kritiseret rottestudie

Da en rapport om effekterne af Roundup på rotter blev trukket tilbage fra et videnskabeligt tidsskrift i 2013, regnede de fleste med, at rotterne var lagt i graven. Men de var kun i fryseren, og nu er de fremme igen.

12. mar 2017 17

Tiden går, det danske atomaffald består

Ingen vil tage sig af atomskrottet på Risø, der stadig venter på sit endelige hvilested. Nu har en arkitekt set på sagen fra en ny vinkel.

11. mar 2017 90

MBA kræver ekstra motivation, når der er masser af job at få

Nicolai Ørum Østergaard er 30 år, project portfolio manager i Arla og afslutter sin MBA til foråret. Han drømmer om egen produk­tionsvirksomhed, hvor han både kan være med i produktion og ledelse.

2. mar 2017