Rebekka Falsing

Se kunsten i den kommende sydhavnsmetro

Fem stationer på metrolinjen fra Havneholmen til Ny Ellebjerg, der forventes at åbne i 2023, skal udsmykkes af forskellige kunstnere. På baggrund af en indledende idékonkurrence med 10 inviterede kunstnere har Statens Kunstfond udvalgt fem kunstnere til at skabe værkerne. Projektet er finansieret af bevillinger fra Det Obelske Familiefond, Villum Fonden og Statens Kunstfond. Se kunstnernes visualiseringer af projekterne her.

27. apr 2017 3

Det går for langsomt med at forbedre de nye bilers brændstoføkonomi

Ganske vist steg brændstofeffektiviteten i de nye biler, som europæerne sidste år købte, men stigningen er den laveste i en årrække og alt for lav til at nå miljømålet i 2021, viser ny rapport.

26. apr 2017 29

Sådan afsløres lastbilers snyd med NOx-filtrerende teknologi

Snydeudstyr i lastbiler breder sig, fordi det sparer penge. Men nu har politiet udstyr til at finde det.

26. apr 2017 6

VIDEO: Sådan får man 46.000 ton platform om bord på verdens største transportfartøj

Understellet til Aasta Hansteen-platformen er 200 meter høj. Den gigantiske konstruktion skal sejles fra Sydkorea til et dybhavsgasfelt i Norskehavet.

24. apr 2017

Københavns buslinje 5A bliver udskiftet med lang, hurtigere gasbus

København får i weekenden en ny Cityline 5C. Movia forventer at den BRT-lignende linje giver kortere og behageligere rejsetid på ruten fra Herlev Hospital til Kastrup Lufthavn.

21. apr 2017 33

Danske forskere: Vi kan omdanne biogas til konkurrencedygtigt grønt flybrændstof

Renset biogas: En flyvetur til Beijing kan blive ‘grøn’ for en merpris på 800 kroner, siger forsker bag ny rensemetode.

20. apr 2017 18

Nu kan du endelig tage en godkendt gentest af, om du er disponeret for Parkinsons

Privatpersoner kan for første gang bestille en FDA-godkendt gentest for at tjekke, i hvor høj grad du er disponeret for 10 forskellige sygdomme.

11. apr 2017

Se Vindebymølle blive taget ned

Nedrivningen af de 11 pensionerede havmøller fra Vindeby foregår på simpel vis og i store stykker. Dong Energy oplyser, at tempoet er skruet op i videoen, og at det tog 20 mennesker 4,5 timer at rive en enkelt mølle ned. I 1991 tog det otte timer - i godt vejr - at sætte den op.

10. apr 2017

Robothånd griber som en blæksprutte

Den nye tentakel-formede robothånd fra Festo kan gribe, holde om og give slip på mange forskelligt formede objekter. Det gør den mere funktionel end mange andre gribehoveder.

10. apr 2017

Europæiske lande lover at kvitte investeringer i kulkraft i 2021

Som led i Paris-aftalen meddeler den europæiske fællesorganisation for elselskaber Eurelectric, at næsten alle europæiske lande er enige om at undlade at investere i kulkraft efter 2020. Det kan betyde øget eksport for Danmark.

6. apr 2017 83