Nicolai Østergaard

Norske jernbaner henter dansk hjælp til kamp mod kobbertyve

Den norske ejer af jernbane-infrastrukturen har hyret dansk firma til at levere særlige aluminumskabler, der skal forebygge at kobbertyverier skaber kaos og forsinkelser på jernbanen.

16. jul 2013 3

Svensk idé: Strømskinner i vejen skal forlænge elbilers rækkevidde

Den elektriske vejbane skal give elbiler kontinuerlig strømforsyning på de store veje og dermed overvinde problemerne med elbilernes korte rækkevidde – svenske forskere og bilproducenter har taget hul på udviklingen.

13. jul 2013 63

Kina i nyt rekordforsøg - vil bygge 123 kilometer lang tunnel

Gigantisk tunnelprojekt under Bohai Strædet skal forbinde to af Kinas mest fremgangsrige regioner - den hidtil længste tunnel under hav er ‘kun’ 54 kilometer.

12. jul 2013 12

Studerende bygger autonom robot til Grønlands indlandsis for Nasa

Minus 30 grader garneret med vindstød på knap 50 km/h var intet problem for Nasas selvkørende robot, der skal indsamle data om is og sne på Indlandsisen til klimaforskerne.

12. jul 2013 2

Vestas-mølle omdannet til ildkugle – sådan gik det galt

Det var kombinationen af en teknisk fejl og en uhensigtsmæssig sikkerhedsmekanisme, der omdannede Vestas-mølle til et flammehav under engelsk vinterstorm.

12. jul 2013 14

Femern-tunnel får jackpot i Bruxelles

Med halvanden milliard alene til de indledende anlægsarbejder har Femern-forbindelse fået højest mulige støttebeløb fra EU.

11. jul 2013

Amatørerne om San Francisco-styrt: Piloterne forsøgte aggressivt at få flyet ned

Forulykket B777-fly lå højere end normalt og endte med for stejl nedstigning i sekunderne før styrtet i San Fransisco, viser amatørernes analyser af valide radardata.

10. jul 2013 36

EU forventer 350.000 nye job på grund af strammere miljøkrav til biler

Mindre olieimport og nye innovative løsninger i komponentindustrien vil gøre Europas bilindustri stærk, viser analyse.

10. jul 2013 26

Togkatastrofe: Mindre lokomotivbrand førte til udkobling af ulykkestogets bremser

De foreløbige undersøgelser af weekendens togkatastrofe i Canada tyder på, at en mindre brand i ulykkestogets lokomotiv fire timer inden katastrofen kan have sat gang i den kædereaktion, der førte til et tocifret antal dræbte i Lac-Mégantic.

10. jul 2013 27

Danske indlandsfærger kan få stor gevinst ved eldrift

Endelave-færgen kan blive den første større færge, der tager eldrift i brug. Fond vurderer, at størstedelen af de 54 danske indlandsfærger med fordel kan følge efter.

9. jul 2013 29