close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Morten Vittrup Lund

Morten Vittrup Lund

Robottræningen er blevet digital

20.000 brugere har indtil videre tilmeldt sig det gratis online-introduktionskursus til robotprogrammering, som Universal Robots lancerede sidste år. En af dem er projektingeniør Christian Liin Hansen fra DIS.

23. feb 2018

MIT: Disse teknologier får deres gennembrud i 2018

MIT Technology Review har offentliggjort en top-10 over teknologier, der vil få deres gennembrud i 2018. Fremadstormende teknologier som 3D-metalprint og cloud-baseret kunstig intelligens er blandt dem, der får størst betydning på fabriksgulvet.

22. feb 2018 4

Grundfos: Produkter skal have 3D-printede komponenter

Pumpeproducenten har en klar ambition om at 3D-­printe komponenter til endelige produkter. Grundfos er overbevist om, det kan lade sig gøre – men det kræver, at man evner at tænke helt anderledes end i dag.

15. feb 2018 2

Ingeniører ved for lidt om 3D-print

Der er for få 3D-print-­specialister i Danmark, mener lederen af Grundfos’ 3D-print-afdeling. Bedre uddannelse, både af kommende og ældre ingeniører, er vejen frem.

15. feb 2018 2

Rumfarts­eventyr får liftoff i nordfynsk hangar

Ordrebogen er allerede fuld hos den nystiftede rumfartsvirksomhed Space Compo­site Structure Denmark. Nu vil ejeren sammen med SDU opbygge en hyldevare­produktion af rumfarts­kompositter i en hangar i H.C. ­Andersen-lufthavnen.

14. feb 2018

Nu mister kineserne også job til robotter

Foxconn-datterselskabet Innolux vil fyre 10.000 medarbejdere og erstatte dem med robotter. Samtidig fortsætter Kinas fremstillingsindustri ufortrødent marchen mod en robotdomineret fremtid.

13. feb 2018 1

Amerikansk iværksætter vil samlebåndsrevolutionere byggebranchen

Med inspiration fra elektronikbranchen og bilindustrien vil firmaet Katerra gøre byggeprojekter til et højt digitaliseret samlebåndsarbejde. Fabrik i Arizona spytter allerede hele husvægge ud, og i januar rejste virksomheden 5,2 milliarder danske kroner i venturekapital.

12. feb 2018 3

Bæredygtighed lokker kunder til butikken

Nordsjællands ­Metalstøberi er på få år gået fra en genanvendelsesprocent på under 10 til over 90. Støberiet oplever, at fokus på bæredygtighed sikrer ordrer.

9. feb 2018

Danfoss-leder: Vi skal op i gear

For Danfoss ligger nøglen til digital succes i at prioritere indsatsområderne benhårdt, ensrette it-infrastrukturen og være åben for samarbejder med de store tech-giganter. Topleder Lars Tveen gav gode råd på Industri 4.0-konference hos IDA i sidste uge.

31. jan 2018

SMV’er skal have et digitalt løft

Øget digitalisering hos de små og mellemstore virksomheder er ét af indsatsområderne i regeringens udspil til digital vækst. Det er tiltrængt, mener SMV’ernes interesseorganisation, der roser udspillet for dets bredde og håber, at ambitionerne bliver ført ud i livet.

31. jan 2018 2