Morten Munk Andersen

Ingeniør modtog trusler efter kritik af Niels Bohr-byggeri

Ansat i Niras har oplevet trusler og pres fra medarbejdere i Vejdirektoratet efter at have kritiseret tidsplanen på Niels Bohr Bygningen. Styrelsen afviser.

13. okt 2021 3

Bohr-bygning: Problem med brandlukninger vælter endnu en tidsplan

Op mod 10.000 brandlukninger skal laves om i Niels Bohr Bygningen, lyder en ny prognose fra Vejdirektoratet, der også er faldet over problemet på andre byggeprojekter.

5. okt 2021 2

Metroens to år gamle rulletrapper hyler og hviner: Mistænker byggestøv og stilladser

Sjusket anlægsarbejde er ifølge Metroselskabet årsagen til løbende driftsproblemer med rulletrapperne på Cityringen. CMT afviser. Rulletrappestriden skal i sidste ende afgøres i retten.

5. okt 2021 7

Eksperter fælder dom over norsk jordskred: Elv var dårlig sikret

Manglende sikring af elven Tistilbekken er den primære årsag til kviklerskredet, der kostede 10 menneskeliv i Gjerdrum.

29. sep 2021 28

Forskning: Kæmpelastbiler kan nedbringe trængsel og CO2

Man kan kraftigt reducere tomvognskørsel og brændstofforbrug fra godstransport på vejene ved at tillade længere vogntog, konkluderer AAU-forskere. En af taberne vil være jernbanen.

23. sep 2021 17

Ny beregning: Tidobling af CO2-afgift rykker ikke ved økonomi i kæmpe vejprojekt

Klimabelastningen fra den kommende 3.Limfjordsforbindelse til over syv mia. kroner er så lav, at selv gevaldige CO2-afgifter ikke rykker på rentabiliteten, viser nye beregninger fra Vejdirektoratet. Men regnes anlægsfasen med er det en helt anden sag.

21. sep 2021 2

Rekordpris: I Norge koster få kilometer vej milliarder

Norge smider tocifret milliardbeløb efter en ny vejstrækning på 9,4 km, der skal forbinde Bergen med øer vest for storbyen.

16. sep 2021 7

Revner og synlig armering: Hver femte søjle i skandaletårn skal repareres

Bach Gruppens rådgiver Norconsult er blandt andet stødt på stenreder, synlig armering og en uforklarlig revne under en gennemgang af samtlige søjler i højhuset på Amager.

15. sep 2021 28

Dumper i brand- og styrketest: Svage søjler kræver ny forstærkning af Njals Tårn

Bach Gruppens rådgiver vurderer, at det er nødvendigt med en seks etager høj aflastningssøjle i Njals Tårn for at dokumentere sikkerheden. Desuden halter brandsikkerheden, og adskillige søjler anbefales at få et beskyttende lag brandmaling.

10. sep 2021 11

KU afviser ny tidsplan : Niels Bohr-skandalen kan trække ud i årevis

Vejdirektoratet har udskudt Niels Bohr Bygningen igen - nu til udgangen af oktober. Men Københavns Universitet og rådgiveren Niras vurderer, at det er fuldstændig urealistisk.

6. sep 2021 1