Morten K. Thomsen

Zoom på brancherne

I branchedysterne stiller vi skarpt på, hvordan ingeniørvirksomhederne klarer sig indbyrdes inden for brancherne Energi, Rådgivere, Entreprenører, Forskning, Kemi og fødevarer, Industriproduktion, Elektronik og tele, samt It. Se, hvordan din virksomhed klarer sig i forhold til de nærmeste konkurrenter, når ingeniørerne måler og vejer jeres image.

17. maj 2013

Danmarks digitale infrastruktur rystet af simpelt angreb

De angreb, der i den seneste uge har sendt NemID i sort, lader til at have været skræmmende lette at gennemføre. Og en digital backupløsning eksisterer ikke.

19. apr 2013

Danskeren bag Facebooks nye 'Graph Search'

Han skiftede arbejdsgiver fra Google til Facebook - og flyttede 12.000 kilometer fra Sydney til Silicon Valley. It-ingeniøren Lars Eilstrup Rasmussen er en af hovedkræfterne bag Facebooks nye Graph Search.

22. feb 2013

Det betyder ACTA ifølge juristen og den indædte modstander

Danmarks underskrivelse af den kontroversielle anti-piratkopi-aftale ACTA mobiliseret græsrødderne i hidtil uset grad. Vi har bedt en modstander og en jurist vurdere aftalen.

18. feb 2012 16

Balladen om en kompliceret aftale

Danmarks underskrivelse af den kontroversielle anti-piratkopi-aftale ACTA har sat sindene i kog. Politikere herhjemme og i EU maner til ro, mens græsrødder gør det modsatte.

17. feb 2012

Kæledæggen i Vedbæk har hele pakken

Danske it-virksomheder spiser nu for alvor kirsebær med de multinationale it-giganter - men kan for tredje år i træk ikke vippe Microsoft af pinden.

19. maj 2011

Multinationale it-giganter stadig i top

Danske virksomheder som NNIT og Systematic kan stadig ikke hamle op med multinationale giganter som Microsoft og IBM.

21. maj 2010

Anklage: Staten favoriserede e-Boks i kæmpe it-ordre

Udbudsekspert konkluderer på baggrund af materiale, som Ingeniøren har fået aktindsigt i, at Økonomistyrelsen havde svært ved at behandle de to bydere på it- systemet Dokumentboks lige.

19. feb 2010

Sikkerhedsfolk: Danmarks it-infrastruktur står åben for angreb

I modsætning til mange andre lande mangler Danmark en central myndighed, der har ressourcer og kompetence til at dæmme op for angreb mod it-infrastrukturen.

20. mar 2009

Hastighedsrekord: Få 512 Mbit/s ud af kobbernettet

Ericsson kan nu vride datahastigheder på en halv Gigabit/s ud af almindelige kobberledninger i telenettet. Det kan løse flaskehalsproblemer.

17. mar 2009 6