DI's råd til virksomheder om kommende AI-regulering: 'Ikke for tidligt at se på teksten'

I 2024 skal en ny EU-forordning regulere brugen af AI, men allerede nu er det danskledede arbejde med standarder i fuld gang. For virksomhederne er det ikke for tidligt at gå i gang med forberedelserne, mener DI.

13. sep 2022 1

To robotarme sorterer tekstiler: Genkender 31 typer stoffibre

Bedre og billigere sensorer og et politisk ønske om mere genanvendelse af f.eks. bygge- og tekstil­affald baner vej for nye systemer til affaldssortering baseret på robotter.

11. sep 2022 7

Rådgivere og entreprenører stadigt mindre populære hos ingeniørerne

Ingeniørvirksomhederne i byggebranchen falder støt ned ad listen i Ingeniørens Profilanalyse, selvom der knap findes et mere klassisk ingeniørområde. En rådgiver mener, at ovenstående citat kendetegner branchen, og flere fra branchen bekræfter det ved ikke at ville udtale sig.

5. jul 2022 1

På elscooter i broens indre - Langelandsbroen forstærkes

En nedbrydningsrobot og elscootere i ministørrelse ­har været nødvendige ­redskaber for at renovere Langelandsbroens brofag, så den 60 år gamle kystbro i fremtiden kan klare særtransport med lastbiler.

25. mar 2022

Træ giver byggeriet bøvl med akustik- og energikrav

Med det nye bygningsreglement fra 2023 strammes kravene til CO2-udledning, hvilket gør træ højaktuelt som byggemateriale. Men andre krav udfordrer.

1. mar 2022 5

Fra fakta til holdninger: Han forener ingeniørjobbet med lokalpolitik

En forstående arbejdsgiver er afgørende for, at civil­ingeniør Steffen Jensen kan kombinere et fuldtids­arbejde som udvikler af vindmøllesoftware med lokalpolitik på deltid.

15. feb 2022

Tag med til schweizisk tyngdekraftbatteri: Lagrer energi med kran og betonklodser

En seksarmet kran, tyngdekraften og 35 ton tunge betonblokke er kernen i Energy Vaults system til energilagring. Ingeniøren besøgte virksomhedens testfacilitet i Schweiz.

31. jan 2022 201

Lidar eller kamera: Her er kampen om øjnene til fremtidens biler og robotter

Elon Musk dømmer lidar ude – men kan de billigere kameraer konkurrere med laserscanneren? Tre danske eksperter giver deres bud.

4. nov 2021 12

Den svære vej til produktionen: Grundfos ser stort potentiale i ny teknik til 3D-print

Manglende automatisering står i vejen for, at ­additive fremstillingsprocesser kan gå fra prototype til produktion hos Grundfos. Men det kan teknologien metal ­binder jetting ændre på.

18. okt 2021

Nord for polarcirklen står en dansk ingeniør i snestorm og fikser jernbanen

Togarbejde i 800 meters højde var noget af en omvæltning for maskiningeniør med speciale i plast.

23. aug 2021