Mie Stage

Spørg Scientariet: Hvordan kan en astronaut på rumvandring følge med ISS' hastighed?

En læser undrer sig over, hvordan astronauter uden for rumstationen kan følge med, når stationen suser af sted med 27.700 km/t. Det svarer DTU Space på.

24. mar 2017 27

Spørg Scientariet: Gav - og giver - stenalderkost længere levetid?

En læser vil gerne høre mere om stenaldermenneskets levealder og kost. For var kosten bedre dengang? Det svarer historier Anne Løkke på.

22. mar 2017 6

Spørg Scientariet: Hvad sker der med brændstof, som bliver dumpet af fly i luften?

En læser har set et tv-program, hvor piloterne dumper brændstof før en sikkerhedslanding. Hvad sker der med det? Det har testpilot fra Flyvevåbnet set på.

21. mar 2017 22

Spørg Scientariet: Hvorfor må man ikke lege med lyset?

En læser funderer over, om det bare er en adfærdsløgn, når vi siger til børnene, at de ikke må lege med lyset. Sker der noget med pærerne eller øjnene?

19. mar 2017 55

Spørg Scientariet: Hvordan finder storken til Afrika, og hvorfor yngler den ikke der?

Flere læsere interesserer sig for fugle, og et par stykker har spurgt til storken og dens vaner på langfart. Det svarer forsker i fugletræk på.

15. mar 2017 1

Spørg Scientariet: Hvorfor ser Månen lys ud, hvis den i virkeligheden er sort?

En læser har hørt, at Månens overflade er helt sort, men hvordan kan den så lyse så meget? Det svarer Kjartan Kinch fra NBI på.

11. mar 2017 4

Spørg Scientariet: Hvorfor har mennesket ikke øjnene på siden af hovedet?

En læser undrer sig over, hvorfor mange pattedyr har øjnene på siden af hovedet, mens vi ikke har. Det svarer zoolog på.

10. mar 2017 8

Spørg Scientariet: Hvor mange vindmøller kan dække halvdelen af Danmarks elforbrug?

En læser efterlyser et tal for, hvor mange MW-møller, der kan dække 50 procent af vores forbrug, og om det er muligt overhovedet. Det svarer Danmarks Vindmølleforening på.

7. mar 2017 21

Spørg Scientariet: Er dårlig forbrænding skyld i de farlige partikler fra brændeovne?

En læser vil gerne vide, hvor de farlige partikler kommer fra i forbindelse med brændeovnsfyring. Det svarer projektleder fra Force Technology på.

6. mar 2017 59

Spørg Scientariet: Hvorfor kravler galvaniserede søm ud af træet?

En læser undrer sig over, hvorfor galvaniserede søm har det med at hoppe ud af træ, mens blanke søm bliver siddende. Det svarer indkøbschefen i Harald Nyborg på.

3. mar 2017 20