Mie Stage

Experimentarium klar til genåbning

På torsdag åbner Experimentarium de nyrenoverede døre for offentligheden, der får dobbelt så mange naturvidenskabelige udfordringer at boltre sig i som i det gamle.

22. jan 2017

Galleri: Experimentarium genåbner – se en bid af det her

På torsdag 26. januar genåbner Experimentarium i Hellerup efter tre års renovering, som bl.a. har fordoblet udstillingsarealet. Se et par af de nye universer her.

22. jan 2017

Spørg Scientariet: Hvorfor er overvågningsbilleder så grynede?

En læser undrer sig over, at billeder af gerningsmænd fra lufthavne og andre offentlige steder er så grynede i kvaliteten. Det svarer Metroselskabet og Atea på.

17. jan 2017 6

Spørg Scientariet: Kan vi udnytte vandkraft fra Grønland?

En læser funderer over, om man kan opføre vandkraftværker på Grønland og overføre strømmen til Danmark. Det svarer Geus og ABB på.

15. jan 2017 22

Spørg Scientariet: Hvor meget kan politiet grave i mobillogning?

Hvilke muligheder har politiet for at opklare drabet på Emilie Meng ved hjælp af mobillogning? Vores læser får svar fra formanden for IT-Politisk Forening.

13. jan 2017

Glyphosat fundet i seks gange så mange tyske urinprøver som for 15 år siden

Fra 2001 til 2015 er koncentrationen af sprøjtemidlet glyphosat steget markant i især mænds urin, viser tal fra det tyske miljøagentur UPB.

10. jan 2017 17

Spørg Scientariet: Hvordan kan astronauter fylde en flaske med vakuum?

En læser undrer sig over et stunt, hvor astronauter fyldte vakuum på en flaske i rummet. At fylde noget må da betyde, at der er volumen? John Leif Jørgensen fra DTU Space forklarer, hvad der skete.

8. jan 2017 11

Vandværker kan nu fjerne orm i filtrene uden brug af klor

DTU-forskere har fundet en metode til at fjerne orm fra sandfiltre uden at ødelægge bakteriemiljøet med klor. Løsningen ligger i en flaske CO2.

7. jan 2017 4

Spørg Scientariet: Ejer man stadig sin oversvømmede sommerhusgrund?

En læser vil gerne vide, om man stadig har rettighed over sit sommerhusareal, hvis det bliver oversvømmet af havet. Det svarer landsinspektør på.

7. jan 2017 6

Spørg Scientariet: Hvorfor blødgør vandværkerne ikke vandet?

En læser funderer over, hvor meget man kan spare i sæbe og kemikalier, hvis vandet bliver blødgjort på vandværkerne. Det svarer Danwatec, Hofor og Forsyning Ballerup på.

5. jan 2017 22