close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Mie Stage

Spørg Scientariet: Hvorfor dufter mine blomster stærkere i mørke?

En læser undrer sig over buketten af kaprifolier i stuen, som dufter kraftigere, når lyset er slukket. Chefgartner i den britiske gartnersammenslutning, RHS, svarer.

28. maj 2017 3

Spørg Scientariet: Feder en kold øl mindre end en varm?

En læser vil gerne holde sig sommerslank, og måske kan man skyde genvej med kolde drikke? Det svarer ph.d. fra Institut for Idræt og Ernæring på.

21. maj 2017 13

Spørg Scientariet: Skal vi holde aircondition-anlægget tændt om natten?

En læser vil gerne vide, om det er mest økonomisk at slukke sit ac-anlæg om natten eller bare holde det kørende. Det svarer Teknologisk Institut på.

18. maj 2017 6

Spørg Scientariet: Hvorfor opbevarer vi maden koldere end i Sverige?

En læser undrer sig over, at svenskerne bliver anbefalet at holde ferske kølevarer på 8° C, når vi herhjemme siger 5° C. Det svarer DTU Food samt de danske og svenske fødevarestyrelser på.

8. maj 2017 18

Spørg Scientariet: Hvor meget elektricitet kan menneskekroppen holde til?

En læser er interesseret i at vide, hvor meget elektricitet, vi kan tåle, og om man kan vænne sig til at få stød. Det har vi forsøgt at finde svar på hos en række eksperter.

6. maj 2017 29

Spørg Scientariet 5. maj: Saboterede man under krigen betonbunkerne med sukker?

5. maj: En læser har hørt, at modstandsfolk under krigen hældte sukker i betonen for at svække bunkerne. Betonekspert vurderer rygtet.

5. maj 2017 18

Spørg Scientariet: Hvad sker der med telefonien ved strømsvigt?

En læser vil gerne vide, hvilken type telefon der klarer sig bedst og dårligst i tilfælde af strømsvigt. Det svarer Center for Cybersikkerhed på.

29. apr 2017 19

Spørg Scientariet: Hvorfor opvarmer vi ikke vandet i undergrunden?

En læser vil gerne vide, hvorfor vi satser så meget på vindkraft og olie i stedet for at bruge jordvarme? Det svarer Geus og Sønderborg Fjernvarme på.

26. apr 2017 8

Spørg Scientariet: Hvad får man ud af at undersøge exomånerne?

En læser undrer sig over, hvordan astronomerne vil undersøge exoplaneternes måner, og hvor meget information, man kan hente. Det svarer fysiker fra Aarhus Universitet på.

22. apr 2017

Spørg Scientariet: Hvordan opdateres antivirusprogrammer?

En læser undrer sig over, hvordan antivirusprogrammerne bliver holdt opdateret, og hvor på nettet der bliver fisket efter vira. Det svarer Kaspersky på.

18. apr 2017 5