Michael Tornsberg

Millionbeløb skal give viden om bedre ingeniøruddannelser

Det Strategiske Forskningsråd har tildelt 11,7 millioner kroner til et forskningsprojekt, der skal formulere, hvordan fremtidens ingeniøruddannelser tilpasser sig globalisering, klimaændringer og nye tekno-videnskaber.

21. jan 2010 1

Finsk motorproducent fyrer 1400 ansatte og flytter til Kina - investorerne jubler

En af verdens største producenter af skibsmotorer, finske Wärtsilä, planlægger at fyre 1400 ansatte og flytte hele produktionen fra Europa til Kina. Nødvendigt på grund af Kinas nyvundne dominans, siger adm. direktør.

19. jan 2010 27

Elektroniske næser afslører spængstoffer i menneskemængder

Et tysk forskerhold har udviklet et netværk af elektroniske næser og laserscannere, der kan spore personer med eksplosive stoffer i en menneskemængde.

19. jan 2010 5

Ny teknologi snuser sig frem til syge bøger

Et forskerhold i England har fundet ud af, at man kan afsløre bøger, der er i fare for at blive nedbrudt, ved at måle på de stoffer som bøgerne afgiver til luften. Dansk konservator kalder idéen interessant.

10. jan 2010 3

Togpassagerer fryser: Gamle lokomotiver leverer for lidt varme

DSB kan ikke få temperaturen i deres dobbeltdækkervogne op over 13-15 grader. Nyindkøbte vogne fra Bombardier er ikke fuldt ud kompatible med de gamle lokomotiver, som derfor ikke kan varme vognene op.

8. jan 2010 8

Danske Havne: Fri os for isbryderne - vi klarer selv isvinteren

Selv hvis vi får isvinter i Danmark, er Danske Havne ikke interesserede i at få hjælp fra statens isbrydere. »Vi har altid skulle klare os selv,« lyder kritikken.

6. jan 2010 5

Science-artikler trukket tilbage efter pengeafpresning

Afpresning, forsvundne noter og beskyldninger om svindel. Det er bare nogle af elementerne i en større skandale i det amerikanske forskermiljø, der nu er endt med en tilbagetrækning af to artikler fra anerkendte videnskabsmagasiner.

6. jan 2010 4

Bæltekøretøjer kæmper mod kraftig snestorm i Jylland

Kraftig snestorm i Midt- og Nordjylland får militæret til at sætte ind med bæltekøretøjer til at assistere ambulancer. Også landets isbrydere er klar til kamp mod den danske vinter.

5. jan 2010 10

Transportminister bøjer sig: Bilerne skal selv ringe efter hjælp

Lars Barfoed (K) melder sig nu klar til at indføre det automatiske nødopkaldssystem Ecall i danske biler. Danmark er tidligere blevet kritiseret af EU for at sylte forslag om selvsamme system.

4. jan 2010 25

Live-streaming på pauseskærmen skal afsløre skovbrande

Sony har sammen med seks amerikanske børn udviklet et system, der ved hjælp af soldrevne kameraer skal hjælpe med at opdage skovbrande, inden de breder sig.

24. dec 2009 6