Michael Rothenborg
Michael Rothenborg, Redaktør
phone21894732

Danish Consumer Council: PFAS filter suppliers “basically trying to scare consumers into buying their product”

The PFAS scandal has created a boom in the marketing of water filters for home use, but the Danish Consumer Council criticizes, among other things, an advertising copy saying that you “have to do something about PFAS now if you want to live a healthy life with your family”. The company behind the advertisement rejects the criticism.

1. feb 2023

PFAS-niveauer stiger gennem renseanlæg: Grænseværdi overskredet med over en faktor 100

PFAS renses meget dårligt i renseanlæg. Nogle af stofferne opkoncentreres, så niveauet er højere i udløbs- end indløbsvand.

13. okt 2022 1

Rødovres Irmaby: Når klimatilpasning fremmer vild natur og biodiversitet

Helhedstænkning vinder frem i byplanlægningen – men langtfra altid i toppen af myndighedskæden.

24. sep 2022

Tjen ind på gyngerne, hvad der er mistet på karrusellen: Statiske EU-naturregler er i bevægelse

EU-direktiverne åbner nu for, at tilbagegang for en naturtype i en lille del af et Natura 2000-område godt kan opvejes af fremgang mange kilometer væk i samme område.

22. mar 2022 1

Efter forgiftede borgere: Politisk flertal vil stoppe evighedskemikalier med flere penge

Venstre foreslår 100 millioner kroner mere årligt til især kortlægning og oprensning af PFOS og andre fluorstoffer, der bl.a. truer drikkevandet. Også K og SF vil give flere penge til området. Miljøministeren er ikke afvisende.

8. mar 2022

IPCC: Kun to graders opvarmning får store konsekvenser for natur og samfund

Massedød og kaskadevirkninger truer klodens økosystemer, viser den seneste IPCC-forskning, der har fokus på, hvor sårbare både samfund og økosystemer er over for temperaturstigninger.

28. feb 2022 3

Stor politisk aftale: Nu skrues der ned for de værste sprøjtemidler

Det bliver snart dyrere at bruge de mest skadelige sprøjtemidler. Det sker som led i en politisk aftale, der skal få banket landbrugets forbrug ned. Danva er positiv, men frygter hamstring.

10. feb 2022 9

Når skaden er sket: PFOS kan oxideres eller varmes væk

PFOS og andre PFAS-stoffer kan godt renses og gøres ufarlige, både fra vand og jord. Men metoderne er relativt dyre, og der forskes i bedre.

28. jan 2022 4

Forbud mod sprøjtegift i private haver banker på minister-døren

Gør det muligt at forbyde brugen af sprøjtegift i private haver – for at sikre den danske drikkevandsforsyning. Sådan lyder den klare opfordring fra kommuner og vandbranche til politikerne. SF vil presse ministeren ved pesticidforhandlingerne i dag.

11. jan 2022 15

Gamle sodavandsflasker erstatter balsatræ i møllevinger

Stærkt stigende priser og tvivlsomt miljø- og klimamæssigt fodaftryk har forstærket efterspørgslen på balsatræ til vindmølleblade. PET-skum er et nyt, grønnere alternativ.

8. jan 2022 12