Dansk forskning kan vende op og ned på viden om diabetes-2

En gruppe danske forskere er i gang med et projekt, hvor de undersøger, hvorvidt diabetes under graviditeten kan have betydning for, om barnet får forøget risiko for også at få diabetes. Lykkes det at finde epigenetiske sammenhænge, kan det have et stort, kommercielt potentiale, mener lederen af forskningsgruppen.

4. mar 2012 4

Patentretssag kan spolere fremtiden for skræddersyet medicin

I USA er en patentretssag mellem to biotekselskaber nået helt til højesteret. Den kan få betydning for udviklingen af skræddersyet medicin i fremtiden, og i værste fald kan medicinalfirmaer verden over miste incitamentet til at udvikle den type behandling.

20. jan 2012

Lektor advarer: Fosfatmangel får fødevarekrise til at eksplodere

Allerede om 50-100 år kan Jordens fosfatreserver være opbrugt, og det er et problem, da både mennesker, dyr og planter har brug for grundstoffet. Løsningen er at blive bedre til at opsamle og genbruge fosfatet, vurderer en lektor på DTU.

1. dec 2011 33

Energinet.dk mistede 1.000 MW vindmøllestrøm i tre timers storm

Søndagens stormvejr har været hårdt for vindmøllerne, der over det meste af Danmark stoppede produktionen af strøm. En enkelt vindmølle brød dog i brand, da dens bremser blev for varme.

28. nov 2011 29

Ny antibiotika kan dræbe multiresistente bakterier

Danske BKG Pharma har fundet frem til en ny type antibiotika, som har potentiale til at kunne bruges mod multiresistente bakterier.

21. nov 2011 17

Dansk teknik tester stoffer mod Alzheimers på kasserede hjerneceller

Danske forskere vil teste menneskelige hjerneceller med stoffer til behandling af hjernesygdomme, fordi dyreforsøg i mange tilfælde ikke har givet nogen brugbare resultater. Forsøgene får nu 17,9 mio. kr. i støtte af Det Strategiske Forskningsråd, og det kan være afgørende for personer med for eksempel skizofreni, Alzheimers og autisme.

21. nov 2011 3

Penisprotese begejstrer læger og brugere

Coloplast har udviklet en ny type penisprotese, som skal hjælpe impotente mænd. En ny tilfredshedsundersøgelse blandt danske mænd, der har fået indopereret protesen, viser en usædvanligt høj tilfredshed.

16. nov 2011 16

Svensk professor: Byg som kineserne og få højhastighedstog på seks år

Hvis Sverige lærer af Kina, kan landet få højhastighedstog fra Stockholm til København og Gøteborg i løbet af seks år, mener jernbaneeksperten Per Corshammar.

14. nov 2011 13

Dansk direktør for britisk succes: »Vi er en handletank - ikke en tænketank«

På få måneder har den britiske tænketank Big Innovation Centre fået stor indflydelse på vækstpolitikken i Storbritannien. Danske Birgitte Andersen er direktør i tænketanken og giver her Ingeniøren sin opskrift på tænketankens succes.

12. nov 2011 3

Lundbeck skal udvikle storsællert sammen med japanere

Lundbeck og Otsuka Pharmaceutical har indgået en samarbejdsaftale, hvor de to selskaber vil udvikle op til fem nye psykiatriske og neurovidenskabelige produkter. Et af produkterne er det storsælgende antipsykotika Abilify.

11. nov 2011