Martin Kirchgässner

Tidslinje: Danmarks nye kampfly

Partierne i forsvarsforligskredsen har i 2016 valgt at erstatte de danske F-16 med F-35A Joint Strike Fighter. Tag med på et tilbageblik over forløbet bag det historisk store våbenkøb, fra Danmark i 1997 trådte ind i JSF-programmet og frem til i dag.

13. jun 2016 1

Se, hvordan saltvand kan levere strøm til geotermianlæg

Det vand, der hentes op i geotermianlæg for at levere varme, er salt. Så salt, at et nyt projekt med Danfoss-formand Jørgen Mads Clausen i spidsen nu vil producere elektricitet ved hjælp af osmose på basis af vandet. Se her, hvordan det skal foregå.

29. apr 2016 16

GRAFIK: Sådan klimasikres hovedstaden

Efter det voldsomme skybrud i København den 2. juli 2011 har staten og kommunerne iværksat klimasikring flere steder. Klik dig rundt i kortet og få overblikket over hændelserne og indsatsen mod nye oversvømmelser.

27. mar 2016 4

GRAFIK: Femern - se de store tals tunnel

Hvis Femern-forbindelsen ender med at blive gennemført, vil det blive danmarkshistoriens største og dyreste anlægsprojekt. Samtidig vil tunnelen slå rekorden som verdens længste sænketunnel. Få overblikket over megaprojektet her.

11. mar 2016 12

Efter dansk Femern-beslutning: Her er de fremtidige scenarier

Med den forventede Femern-beslutning i forligskredsen i dag er der fra dansk side grønt lys til byggeriet. Forude venter myndighedsgodkendelse og retssager i Tyskland. Forløbet byder på mulige benspænd, der kan skubbe byggestart helt til 2022. Klik dig frem i tidslinjen og se de mulige scenarier for beslutningsprocessen.

4. mar 2016 1

GRAFIK: Mikroluftfartøj efterligner flagermusens vinger

Ingeniører fra University of Southampton og Imperial College London har udviklet et nyt mikroluftfartøj med fleksible membranvinger, der ændrer form ved at påføre en spænding. Teknologien - som er inspireret af flagermusevingers ekstreme fleksibilitet - har potentiale til at øge droners rækkevidde og manøvredygtighed, mener opfinderne.

29. feb 2016 4

GRAFIK: Nye graverende tekniske problemer på JSF

I en 48 sider lang rapport lister Pentagon en række graverende fejl på F-35 op - heriblandt våbenluger, der åbner og får flyet til at bryde ud af stealth-mode. Se en gennemgang af de værste tekniske problemer.

12. feb 2016 10

GRAFIK: I morgen tidlig kan du se fem planeter på stribe

Frem til 13. februar kan du med det blotte øje se planeterne Merkur, Venus, Saturn, Mars og Jupiter på den tidlige morgenhimmel. Få oversigten torsdag morgen kl. 7:15, hvor vejret ser ud til at blive klart. Udsigten er næsten den samme i Aalborg, Odense og København, hvorimod planeternes placering på himlen ændrer sig dag for dag.

3. feb 2016 2

GRAFIK: Se de uhyggelige fakta om zika

Mandag erklærede WHO den myggebårne virus zika for en særlig international trussel mod sundheden.

3. feb 2016 14

Forskere vil gøre bilruden isfri med varmelagrende film af organiske molekyler

Nye resultater fra Massachusetts Institute of Technology baner vejen for lagring af energi fra UV-lys i organiske molekyler. Dansk professor på Københavns Universitet ser både muligheder og begrænsninger i teknologien.

17. jan 2016 6