Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Martin Bernth, Journalist
phone004520489417

‘Prosumere’ sætter villavejens elnet under pres

Der bliver nødt til at ske en ændring i distributionsnettet, hvis det skal kunne følge med den stigende brug af solceller, elbiler og varmepumper. Dansk Energi og Energinet har analyseret udviklingen og er kommet med bud på potentielle løsninger.

9. maj 2019 18

I fremtidens byer skal landskabet formes til at modstå skybrud

Klimaforandringerne vil føre til flere og voldsommere regnskyl, der sætter byernes spildevandshåndtering under pres. Et nyt projekt skal sætte fokus på byplanlægningen, så vandmasserne tænkes ind fra starten.

25. mar 2016

AVIS: Låst cockpitdør kan for tredje gang være skyld i flystyrt

via New York Times En låst cockpitdør forhindrede ifølge lydoptagelserne en af piloterne i at komme ind til sin kollega og var muligvis en medvirkende årsag til Germanwings-styrtet, skriver New York Times. Det er i givet fald tredje gang en låst dør viser sig at stå i vejen for flysikkerheden.

26. mar 2015 51

Borgerforening vil stoppe fracking i Danmark med civil ulydighed

via Energiwatch Ved fysisk at blokere for at boretårn vil aktivister stoppe det franske olieselskab Totals prøveboring efter skifergas i Nordjylland, inden den overhovedet kommer i gang.

6. mar 2015 7

Ny beregning: Hormonforstyrrende stoffer koster EU 1.100 milliarder om året

via Endocrine Society Hormonforstyrrende stoffer er hvert år ansvarlige for en ekstraregning til det europæiske sundhedsvæsen på mindst 1.100 milliarder kroner, lyder konklusionen på ny international undersøgelse.

6. mar 2015

Dansk forsker: Cocktaileffekt øger risikoen for kræft markant

via Videnskab.dk Ny dansk forskning viser, at kræftfremkaldende stoffer bliver langt farligere, når de blandes sammen. Grænseværdierne kan derfor være sat for højt, lyder advarslen.

5. mar 2015 3

Nordhavn-lejere skal betale 900 millioner i særlig ‘metroskat’

via Børsen Udviklingsselskabet By og Havn sender sin regning på 900 millioner for de kommende metrostationer videre til virksomheder og beboere i Nordhavn. De skal betale ekstra i leje i 60 år.

5. mar 2015 30

Ustabil skorsten lyn-sprængt i nat

via TV 2 Den vakkelvorne skorsten i Odense blev kort før midnat bragt sikkert ned af en sprængningsekspert foran rullende tv-kameraer og en større forsamling nysgerrige.

5. mar 2015 4

VIDEO: Flyselskaber nægter at fragte batterier på grund af brandfare

via AP To flyselskaber vil ikke medbringe store forsendelser af lithium-ion-batterier i lastrummet på passagerfly, efter at en amerikansk rapport har påvist stor brandrisiko.

4. mar 2015 19

Vejrsatellit eksploderer efter pludselig temperaturstigning

via Reuters Det amerikanske flyvevåben har mistet en vejrsatellit, der tilsyneladende er eksploderet og blevet til 43 nye stykker rumskrot.

4. mar 2015 4