Maria Viskinde

Landbrug i kovending: Risiko for svine-MRSA er nok større på landet

Landbrug og Fødevarer kritiserer Ingeniørens opgørelse over smitte med svine-MRSA i land- versus bykommuner. Men de blander selv pærer og bananer i en artikel med modsatte konklusion.

7. jul 2014 19

Politikere om DSB's IC4-erkendelse: Bedre sent end aldrig

Adskillige partier på Christiansborg er glade for, at DSB nu gør sig seriøse tanker om at trække stikket på IC4-projektet. Dog er motiverne og tidshorisonten til diskussion.

23. jun 2014 2

Brintpillen kan fjerne 270 ton NOx fra bybussers udstødning

Udstødningen fra bybusser er kold, og derfor virker katalysatorer ikke godt nok. Teknologien bag DTU’s brintpille kan løse problemet.

9. jun 2014 5

Ny metode halverer energitab fra vinduesrammer

Vinduesglas isolerer i dag så godt, at der ikke er meget mere at spare. Men rammerne kan stadig forbedres.

4. maj 2014 28

Sådan virker Øresundsbroens faldlem

Kører du for stærkt gennem Øresundsbroens betalingsanlæg, sænkes en klap, så du oplever et markant bump. Se her, hvordan teknologien virker.

22. apr 2014 2

Krydstogtskibe sviner videre fra spritny terminal

Den nye terminal til krydstogtsskibe i Nordhavn får ikke et anlæg, så det kan forsyne skibene med strøm fra land. Det er langt billigere at lade skibenes dieselgeneratorer køre, selv om de sender NOx ind over byen.

14. mar 2014 71

Fælles takster skal styrke bus og tog på Sjælland

Movia, DSB, Metroselskabet og Trafikstyrelsen er på vej med en harmonisering af takstsystemerne for kollektiv trafik på Sjælland og øerne.

9. mar 2014 15

Ny gitterbro skal bære taget i Melodi Grand Prix-hal

Ombygningen af de rå industrihaller på B&W-grunden til et kæmpe fjernsynsstudie er en opgave ud over det sædvanlige. Ikke mindst fordi tre bærende søjler skal fjernes ­- og sættes op igen, når ballet er forbi.

1. mar 2014 5

Sådan genopretter du tabt autoritet

Tab af autoritet kan være fatalt for en leder. Her er fire redskaber til at genvinde medarbejdernes respekt for dine beslutninger som leder.

4. feb 2014

Nyt jobpas skal øge ingeniørers mobilitet i EU

Et europæisk erhvervspas skal gøre det lettere for blandt andre ingeniører at arbejde i andre europæiske lande. Ingeniørfaget er et af de få erhverv, der er blevet udvalgt af EU-Kommissionen. Passet skal være helt på plads inden for to år.

30. jan 2014