Maria Lise Behrendt

Haldor Topsøe fanger fremtidens medarbejdere i folkeskolen

Kan man rekruttere medarbejdere allerede i folkeskolen? Noget tyder på det. En målrettet strategi om at engagere sig på alle niveauer i det danske uddannelsessystem er med til at sende Haldor Topsøes image mod nye højder i Profilanalysen.

25. maj 2016

Novo Nordisk: »Medarbejderne er vores vigtigste rekrutteringspartner«

Sociale medier er på få år blevet en af Novo Nordisks vigtigste rekrutteringsplatforme. Vi har talt med Director of Global Talent Attraction Hans Ubbe Ebbesen om strategien, fremtiden og den vigtigste employer branding-partner: medarbejderne.

19. maj 2016

Novo Nordisk vinder også på de sociale medier

Ansvar, passion og drømmen om en karriere, hvor man gør en forskel. Novo Nordisk bruger sine medarbejdere til at fortælle den gode historie om virksomheden som arbejdsplads på alle sociale kanaler.

19. maj 2016

Sådan stiller du de rigtige spørgsmål til jobsamtalen

Skal du til jobsamtale? Her er ti tips til, hvordan du stiller spørgsmål, som både giver dig svar på, om virksomheden er det rigtige match for dig - og samtidig skiller dig ud fra mængden.

12. maj 2016

Dette gymnasium har fordoblet antallet af naturvidenskabelige elever

På Faaborg Gymnasium er antallet af elever, der vælger en naturvidenskabelig studieretning fordoblet på seks år takket være et omfattende samarbejde med lokalområdets grundskoler. Rektor vil have mere.

21. apr 2016

Gymnasier sender alarmerende få elever videre til ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser

Hvert tredje almene gymnasium sender mindre end ti procent af sine studenter videre til en ingeniør- eller naturvidenskabelige uddannelse, og forskellen mellem gymnasierne er milevid, viser ny analyse. Problemet skal tackles allerede i folkeskolen, mener IDA.

3. apr 2016

29 år, nyuddannet og ansvarlig for Rambølls indiske jernbaneoffshoring

Det er mindre end halvandet år siden, at 29-årige Torsten Nielsen blev uddannet civilingeniør. I dag arbejder han i Indien, hvor han har ansvaret for Rambølls offshoring på jernbaneområdet og oplæring af rådgiverens indiske ingeniører.

20. aug 2015

»I er for smukke og sjove til at være ingeniører«

I to uger har den internationale kampagne #ILookLikeAnEngineer, der gør op med ingeniør-stereotyper, buldret derudaf på de sociale medier. Også herhjemme har kvindelige ingeniører oplevet, at folk ikke tror på, de er ingeniører, fordi de er unge, smukke - og sjove.

17. aug 2015

»Sproget er fløjtende ligegyldigt - vi går efter de dygtigste medarbejdere«

Rumænske Raluca Sferdian er én af de mange udenlandske ingeniører, den danske rådgiverbranche har brug for – nu og i fremtiden. Og selv om hendes vej til et job hos Niras ikke var så ligetil, opfordrer virksomheden udlændinge til at søge.

10. aug 2015

Efter ansøgningsrekord: Uddannelsesminister vil have endnu flere ingeniørstuderende

Antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne slår i år rekorder med en stigning på tre procent for civilingeniøruddannelserne og hele 14 procent for diplomingeniøruddannelserne. »Det glæder mig,« siger den nye uddannelsesminister, »men jeg vil have flere.«

7. jul 2015