Maria Behrendt

Ing.dk fylder 25: Her er de 'pinlige barndomsbilleder'

I dag er det præcis 25 år siden, at Ingeniøren som det første danske nyhedsmedie kunne søges frem på internettes www. Kønt var det ikke. Heldigvis blev det bedre op gennem teenage-årene, og nu hvor sitet er blevet 'voksent', ser det da ganske nydeligt ud, hvis vi altså selv skal sige det. Du kan bedømme det her:

2. dec 2019 13

Forskere opdager ved et tilfælde proces, der omdanner CO2 til ethanol

Ved hjælp af nanopigge på en overflade af silicium kan CO2 gøres til brændstof. Metoden er både billig, effektiv og let at skalere.

10. nov 2016 13

Trump vil transformere Nasa fra 'fragtfirma' til rum-udforsker

Tidligere havde Donald Trump ikke travlt med at sætte Nasa og det amerikanske rumprogram på sin dagsorden. Men for nylig har den nyvalgte præsident skiftet kurs, og nu skal der investeres stort i rummet, som han mener, at Obama har svigtet.

9. nov 2016 6

Trump satser på olie, kul og gas og vil trække USA fra global klimaaftale

Klimaaftalen skal annulleres, global opvarmning er et svindelnummer, og alle USA's olie-, gas- og kulreserver skal trækkes op af jorden. Sådan lyder nogle af Donald Trumps udtalelser.

9. nov 2016 31

Virtuel mad: Digital slikkepind og elektrisk ske snyder dine sanser

En digital slikkepind, der efterligner forskelige smage, og elektroder på kinden, der får dig til at tro, at du tygger på noget. Forskere eksperimenterer med 'virtuel mad' til gavn for både ældre og astronauter.

8. nov 2016

Ny aftale tvinger elselskabernes monopolpriser 600 mio. kr. ned

Vores samlede elregning skal sænkes med op til 600 mio. kr. årligt med en bred politisk aftale om strammere regulering af elnetvirksomhederne.

7. nov 2016 14

Video: Hubble-teleskopets afløser står færdig

Efter 20 års arbejde har Nasa færdiggjort verdens største rumteleskop, James Webb. Nu skal det testes, inden det i 2018 afløser det berømte Hubble-rumteleskop.

4. nov 2016 11

Olieselskaber investerer milliarder i lavemissionsteknologi

10 af verdens største olie- og gasselskaber er nu klar med en investering på én milliard dollars til teknologiske løsninger inden for blandt andet CO2-lagring, reduktion af methan-udslip og energieffektivitet.

4. nov 2016 4

Minister udvider MRSA-ekspertgruppe – og glemmer igen sygehusene

Fødevareministeren og partierne bag udskældt handleplan udvider nu den såkaldte MRSA-ekspertgruppe for at få de ypperste, faglige anbefalinger. De har dog glemt sygehusvæsenet. Igen.

4. nov 2016 9

Dit CO2-fodaftryk ødelægger 30 m2 havis hvert år

Den gennemsnitlige vesterlænding udleder hvert år så meget CO2, at det svarer til ødelæggelsen af 30 kvadratmeter arktisk havis, viser nye beregninger.

4. nov 2016 14