Maria Behrendt

Ing.dk fylder 25: Her er de 'pinlige barndomsbilleder'

I dag er det præcis 25 år siden, at Ingeniøren som det første danske nyhedsmedie kunne søges frem på internettes www. Kønt var det ikke. Heldigvis blev det bedre op gennem teenage-årene, og nu hvor sitet er blevet 'voksent', ser det da ganske nydeligt ud, hvis vi altså selv skal sige det. Du kan bedømme det her:

2. dec 2019 13

'Tilbage til fremtiden II': Hvilke gadgets er blevet til virkelighed?

Når Marty Mcfly i nat dansk tid ankommer fra år 1985, vil han både kunne opleve fingeraftrykslåse, hovercams og bioniske implantater. Talende jakker, selvsnørede sko og flyvende biler skal han derimod lede længe efter. Velkommen til fremtiden.

3. jul 2015 55

Projekt:værktøjsdagen i Aarhus lover godt for efterårets værktøjsdag i København

15. maj 2015

Danske politikere genovervejer beslutning om atomaffald efter studietur

Vedvarende kritik har fået politikerne til at bevæge sig væk fra planen om at placere dansk atomaffald i slutdepot. Mellemlager-løsningen er igen i spil, selv om deadline for en folketingsbeslutning om affaldet var sat til primo 2015.

17. jan 2015 22

Danske rigge hjælper med at slukke Norges olietørst

Norges tørst efter olie kan mærkes hos Maersk Drilling, der leverer borerigge til den norske nordsø. Ingeniøren var med om bord på verdens største jack-up rig.

20. dec 2014

Indien affyrer sin hidtil største rumraket med rumkapsel

via Reuters Med en ny raket kan Indien sende tunge satellitter op i den geostationære bane om Jorden. På sigt kan raketten også bruges til opsendelse af mennesker, og den blev da også testet med en rumkapsel på toppen.

19. dec 2014 6

Luftforurening koster Europa op til 1.400 milliarder kroner om året

Bare én procent af den europæiske industri – især kulkraftværker – er skyld i halvdelen af den luftforurening, der hvert år koster de europæiske lande op til 1.400 milliarder kroner.

28. nov 2014

Spillet om de fossile reserver er et Sorteper med milliarder som indsats

Rusland sidder på størstedelen af verdens reserver af fossile brændstoffer, og Kina udleder dobbelt så meget CO2 som USA. Men hvis 80 procent af verdens kul, gas og olie skal forblive i undergrunden for at holde den globale opvarmning på to grader, hvem bør så give afkald på hvad?

22. nov 2014 28

Nye generationer af a-værker på vej

Fjerde generation af atomkraftværker forventes at være klar i 2030. De vil også kunne producere energi af det radioaktive affald.

18. okt 2014 15

FN: Verden har brug for atomkraft

Atomkraft er nødvendig, hvis vi skal holde den globale opvarmning under to grader, slår FN’s klimapanel fast i ny rapport. Mens vi i Vesten er skeptiske, bygger Østeuropa og Asien nye a-kraftværker hurtigere end nogensinde før.

18. okt 2014 301