Margit Lundø Jensen, Journalist

FOTOS: Tyskland satser på brint

Brint kan bruges til at lagre vedvarende energi såsom vand og sol – og så udleder brint vand som det eneste restprodukt. I Tyskland blev 3,8 milliarder kroner øremærket til til udvikling og udbygning af brint- og brændselscelleteknologi mellem 2007-2016, og de næste to år bliver industrien tilført endnu 1,8 milliarder kroner. Klik dig gennem galleriet, og bliv klogere på Tysklands brinteventyr.

14. aug 2017 5

Tyskland satser stort på brint til transport

Brint bliver kaldt både frelser og fuser i den grønne omstilling, men i Tyskland investeres der milliarder i den emissionsfri teknologi.

14. aug 2017 79

Den er god nok: Samkørselsbaner afhjælper verdens værste trafikkaos

Rejsetiden er nogle steder næsten fordoblet, efter Indonesiens hovedstad droppede omstridte samkørselsbaner. Det viser en MIT-undersøgelse fra verdens mest trafikerede by.

7. jul 2017 2

Tesla skal bygge verdens største batteripark i Australien - på 100 dage

Elon Musk lovede i marts den australske delstat Sydaustralien, at han kan bygge en 100 MWh-batteripark på 100 dage – ellers er det gratis. Nu har delstaten takket 'ja' til tilbuddet.

7. jul 2017 84

Landbrugspakken: Rent drikkevand vil koste en kvart milliard ekstra

Landmændene har fået lov til at gøde mere, og det går ud over drikkevandet. Kommuner og forbrugere får lov til at betale regningen på 250 millioner.

7. jul 2017 45

Ansøgningsfristen er slut: Flere unge vil være ingeniører

Mere end 90.000 unge har i år søgt ind på en videregående uddannelse. Teknologi, naturvidenskab og it oplever større interesse end sidste år, mens det samlede ansøgertal er faldet med 3 procent.

6. jul 2017

Miljøstyrelsen: Ingen sundhedsrisiko ved 3D-print

3D-printede produkter afgiver sjældent kemiske stoffer og kun i så små mængder, at det ikke udgør en sundhedsrisiko. Det viser en undersøgelse fra Miljøstyrelsen, der dog anbefaler, at man lufter ud, mens man printer.

6. jul 2017 3

Forskere slår fast: Flere havbrug øger risikoen for lakselus

Hele den jyske østkyst er i risiko for lakselus, hvis der kommer flere havbrug. Det vurderer forskere i en risikoanalyse, hvor de blandt andet anbefaler at iværksætte et overvågningsprogram af lus hos både opdrættede og vilde fisk

5. jul 2017 4

Norge går elbil-amok: 6 ud af 7 mest solgte biler er nu elektriske

Elbilerne udgjorde mere end en fjerdedel af bilsalget i juni og har nu for første gang lagt sig i spidsen som den mest populære biltype hos vores nordlige naboer.

4. jul 2017 213

Ny olie- og gasstrategi: Virksomheder skal samarbejde om Nordsøen

Det skal være nemmere for nye virksomheder at få adgang til den eksisterende infrastruktur i Nordsøen, som ejes af andre selskaber. Det fremgår af den olie- og gasstrategi, som regeringen præsenterede i dag.

4. jul 2017 5