close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Marc Prosser

Japanere gider ikke snakke med en dum højttaler

Mens amerikanske internetgiganter udvikler højttalere, bygger japanske virksom­heder robotter og hologrammer. Målet er det samme: at skabe styringsplatformen til Internet of Things.

10. sep 2017

Velkommen til Hebocon – VM for håbløse robotter

En japansk organisation har gjort en dyd ud af at bygge verdens værste robotter og så lade dem ‘slås’. En idé, der har udviklet sig til en verdensomspændende succes.

29. jul 2017 1

Per er ingeniør, professionel nørd og Oscar-vinder

Engineer the future: Kærligheden til computere har sikret den danske ingeniør Per Christensen et drømmejob hos animationsgiganten Pixar i USA. Og en Oscar.

12. jun 2014 2

IT-eksperter: Kriminelle løber med accelererende teknologier

Den teknologiske udvikling skaber nye muligheder – også for kriminelle, som desværre er rigtig gode til at udnytte dem, vurderer en række eksperter inden for it og teknologi.

4. maj 2014 1

Ny klippeteknologi vil revolutionere biotek

Crispr hedder teknologien, der tillader meget præcise ændringer i dna. Det seneste år er den stormet frem inden for biotek. Både forskning og behandling står foran kvantespring.

27. apr 2014 3

Teknologiguru: Ekstrem teknologiudvikling knuser store virksomheder

Eksponentielt accelererende teknologier vil ifølge Salim Ismail fra Singularity University betyde enden for store internationale virksomheder, femårsplaner og tidsalderen, hvor ’bigger is better’.

20. apr 2014 21

Så mange elastikker får en vandmelon til at eksplodere

En gruppe koreanere gik sammen for at finde svaret på det eksistentielle spørgsmål: 'Hvor mange elastikker skal der til for at få en vandmelon til at eksplodere?'. Se svaret her, og hent måske inspiration til dine egne forsøg, hvis sommervejret igen byder på regn.

31. jul 2012 12

Guldbelagt enzym bekæmper leverbetændelse hver gang i laboratorieforsøg

Tidligere lå succesraten i behandlingen af Hepatitis C på omkring 50 procent. Nye nanopartikler har indtil videre vist at have en succesrate på 100 procent.

30. jul 2012

Kritikere af skifergasindvinding anklages for 'dårlig videnskab'

Flere af de videnskabelige argumenter, der ofte anvendes mod at tillade den kontroversielle indvinding af skiftergas, hviler ifølge flere eksperter på et meget skrøbeligt fundament - og er til tider decideret falske.

30. jul 2012 19

Raketvennerne gør klar til at transmittere live fra Planetariet

I kontrolcenteret på Planetariet i København arbejdede raketvennerne hårdt hele dagen torsdag på at forberede det tekniske udstyr, der skal sikre videobilleder af raketopsendelsen fra Bornholm. Om få timer står den endelige test. Følg med her på siden.

27. jul 2012 1