Kunstig intelligens sætter raketfart på rumforskningen

Kunstig intelligens (AI) kører allerede rundt på Mars, kigger astronomer over skulderen og hjælper satellitter med at vælge, hvad de skal undersøge. Og der er mange flere AI-missioner på vej.

17. jun 2018

Instrumenter på Nasas Mars 2020 Rover trækker på AI

Danske forskere er med bag flere instrumenter på Mars 2020 Rover, som får hjælp fra kunstig intelligens.

17. jun 2018 2

Japans maglev-tog kan blive en ingeniørbedrift – eller en dyr fiasko

Japans regering, store teknologifirmaer og togselskaber vil sammen investere mere end 600 mia. kr. i maglev-magnettog med en topfart på over 600 km/t. Kritikere påpeger, at de vil være mange gange dyrere end almindelige tog.

8. maj 2018 18

Japanere gider ikke snakke med en dum højttaler

Mens amerikanske internetgiganter udvikler højttalere, bygger japanske virksom­heder robotter og hologrammer. Målet er det samme: at skabe styringsplatformen til Internet of Things.

10. sep 2017

Velkommen til Hebocon – VM for håbløse robotter

En japansk organisation har gjort en dyd ud af at bygge verdens værste robotter og så lade dem ‘slås’. En idé, der har udviklet sig til en verdensomspændende succes.

29. jul 2017 1

IT-eksperter: Kriminelle løber med accelererende teknologier

Den teknologiske udvikling skaber nye muligheder – også for kriminelle, som desværre er rigtig gode til at udnytte dem, vurderer en række eksperter inden for it og teknologi.

4. maj 2014 1

Ny klippeteknologi vil revolutionere biotek

Crispr hedder teknologien, der tillader meget præcise ændringer i dna. Det seneste år er den stormet frem inden for biotek. Både forskning og behandling står foran kvantespring.

27. apr 2014 3

Teknologiguru: Ekstrem teknologiudvikling knuser store virksomheder

Eksponentielt accelererende teknologier vil ifølge Salim Ismail fra Singularity University betyde enden for store internationale virksomheder, femårsplaner og tidsalderen, hvor ’bigger is better’.

20. apr 2014 21

Ken lever bildrømmen ud hos Jaguar

Drengedrøm blev karrierevej: Det hæderkronede bilmærke Jaguar har hyret dansk hjernekraft, som skal mindske forureningen fra virksomhedens biler.

27. mar 2013

Lars har fløjet fremtidens jagerfly

Drengedrøm blev karrierevej: Lars Illum Jørgensen har været flyfanatiker, siden han i sin fynske barndom spejdede efter Nato-fly på øvelse. Da drømmen om at blive jagerpilot brast, blev han i stedet testflyvningsinge­niør hos Eurofighter.

26. mar 2013