close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Magnus Bredsdorff

S-tog bliver førerløse - privat selskab overtager fra DSB

Regeringen, de Radikale og DF vil sende Københavns S-tog i udbud og bruge den forventede besparelse på 4,5 milliarder kroner på at gøre dem førerløse.

13. dec 2017 27

Leder: Nobelpagten er lige så verdensfjern som Månegrisen

8. dec 2017 7

Skal Danmark opgive nyt signalsystem til 23 milliarder?

Selv om projektet er voldsomt fordyret og forsinket, er udskiftning af de danske togsignaler stadig den bedste løsning, mener både Banedanmark, politikere og Transportministeriet. Men ikke alle er enige.

8. dec 2017

Ny kulegravning af budgettet: Nu er også Københavns letbane forsinket

Transportministeren har bestilt endnu en ekstern revisorundersøgelse af økonomien i den godt fire milliarder kroner dyre letbane i Københavns forstæder. Først når den foreligger, kender vi den nøjagtige pris.

6. dec 2017 40

Budget på 23 milliarder: Skal Danmark trække i nødbremsen til nye togsignaler?

Selv om projektet er fordyret to gange og er ni år forsinket, er udskiftning af de danske togsignaler stadig langt den bedste løsning, mener både Banedanmark, politikere og Transportministeriet. Men ikke alle er enige.

4. dec 2017 54

Her producerer danske ingeniører togsignaler til Norge

Kom med direktør Peter Sonne på rundtur hos Bombardier, som på Avedøre Holme i udkanten af København producerer signalanlæg og reservedele til jernbanen med eksisterende teknologi. En af de store ordrer går i disse år til Norge, som fornyer sine signaler med dansk teknologi, selv om også normændene skal skifte det den ERTMS-standard, som lige nu volder så mange kvaler i Danmark.

1. dec 2017 1

Som at pendle i en veteranbil: Minister afviser kritik af nye togsignaler

De nuværende signaler er usikre, forældede og forsinker togene, mener transportminister Ole Birk Olesen.

1. dec 2017 8

Nye akseltællere kan fjerne hver fjerde signalfejl

En del af signalprojektet er at udskifte den gamle teknologi med at sende strøm gennem skinner for at holde øje med togene med moderne akseltællere. Det behøver man imidlertid ikke at opgradere signaler for.

1. dec 2017 26

Nye signaler til 23 milliarder bygger på skrupforkert skrøne

De danske togsignaler har nået absolut sidste udløbsdato, og forsinkelserne kommer til at eksplodere, lød den officielle begrundelse for at investere i et nyt og uprøvet signalsystem. Men det afviser branchekilder, der bakkes op af statistikken.

1. dec 2017 35

EU giver ny milliard-støtte til at køre hurtige eltog til Rødby

EU-Kommissionen tildeler det største støttebeløb i en ny uddeling til jernbanen mellem Ringsted og Rødby, som skal forsynes med elmaster og et nyt signalsystem.

30. nov 2017