close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mads Nyvold

Falsk anmeldelse koster 35 kroner - Amazon slår ud med armene

Politikere og medier, som slås mod fake news, får næppe noget ud af at skæve til klodens største digitale købmand, der selv har sit hyr med at slå ned på falske anmeldelser.

29. nov 2017 9

Danmark risikerer at skulle rydde op efter amerikansk atomreaktor i Grønland

Slutspillet om koldkrigsbyen Camp Century under indlandsisen nærmer sig, og meget tyder på, at Danmark hæfter for regningen, hvis oprydningen bliver sat i gang.

5. nov 2017 12

Smitsom partikel fornyer mistanke om, at blod kan sprede Alzheimers

Raske mus, som modtog blod med inficeret partikel, udviklede tegn på den frygtede hjernesygdom. Læger er uenige om forsøgets betydning for mennesker.

3. nov 2017 22

Koldkrigsbyen under indlandsisen

Danske forskere leverer i en ny bog den første samlede fremstilling af historien om militærbasen Camp Centurys drift, lukning og mulige genopstandelse, der truer med at presse nedgravede miljøproblemer op til overfladen.

3. nov 2017

Isbyens sidste hemmelighed: Hvorfor droppede amerikanerne byen under isen?

Danske forskere har undersøgt, hvorfor USA stadig nægter at forklare årsagen til, at hæren for 50 år siden pludselig valgte at lukke militærbasen Camp Century placeret under de sammenpressede snedynger i Grønland.

25. okt 2017 21

Udenrigsministeriet mørklagde historier om isby med atomreaktor

Danmarks udenrigsministerium forsøgte i 1950'erne og 1960'erne at censurere journalisters historier om den amerikanske militærbase Camp Century i Grønland for at nedtone planer om missiler under indlandsisen.

23. okt 2017 12

VIDEO: Bog undersøger dansk dobbeltspil om grønlandsk atomreaktor

En underdirektør fra Risø så i 1960'erne igennem fingre med, at amerikanerne tillod mindre udslip fra en atomreaktor under indlandsisen. Det afslører en ny bog om Camp Century.

21. okt 2017 2

Forskningsskib brugte ekkolod og laboratorium ved gennembrud i ubådssag

En 'maritim schweizerkniv' var det helt rette redskab for efterforskerne i ubådssagen.

13. okt 2017 10

Rigsrevision: DSB og Banedanmark er skyld i alt for mange forsinkede tog

To års togforsinkelser har kostet samfundet over én mia. kr. Statsrevisorerne langer ud efter såvel DSB som Banedanmark.

12. okt 2017 12

Minister beklager årelangt grønlandsk kortkaos

Søkort over Grønland viser op til en kilometer forkert. Alligevel bliver der ikke lavet nye kort, fordi man ikke har folk til det. Forklaring: udflytning af Geodatastyrelsen.

6. okt 2017 6