Mads Nyvold

Transportminister: Enklere takstsystem medfører dyrere billetter

Ole Birk Olesen medgiver, at takstreformen for rejser med bus og tog ingenlunde har resulteret i et gennemskueligt prissystem på alle strækninger. Pendlerklub dadler politikere for slet ikke at have sat sig ind i tingene.

22. mar 2017 24

Medie skyder med skarpt: Her er verdens bedste og værste videnskabssites

Hvilke videnskabsmedier er værd at ofre energi på? Og hvor spilder du din tid på journalistiske stramninger eller indforstået teknisk jargon? Det har et videnskabssite lavet en infografik over.

15. mar 2017 15

Benzindreven drone skal udforske Nordgrønland

Dronen kan modstå ekstreme kuldegrader og gør Aarhus Universitet i stand til at styrke klimaforskningen i det nordligste Grønland.

14. mar 2017 18

FOTOS: Udsigt til videnskabens grænseland

Årets bedste videnskabelige billeder og visualiseringer leverer et nyt indblik i dyrenes indre liv og videnskabens grænseland.

13. mar 2017

Kartofler kan nok sagtens gro på Mars

Kartofler reagerer positivt på at blive dyrket i Mars-lignende forhold. Opdagelsen kan også være en gevinst for os her på kloden med udsigt til mere ekstreme klimatiske forhold.

9. mar 2017 10

Forskere dyrker verdens første kunstige foster

To typer stamceller aftaler arbejdsopgaver via biokemisk kommunikation, fortæller forskere, som har frembragt begyndelsen til et kunstigt foster helt uden brug af sæd eller æg.

7. mar 2017

Københavns Lufthavn sætter turbo på enorm anlægsinvestering

Udvidelsen af Københavns Lufthavn er en af de største privatfinansierede anlægsinvesteringer i danmarkshistorien. Nu bliver den speedet op i håbet om at vende mundvigene på utilfredse kunder.

2. mar 2017 7

CPH udskyder lukning af tværbane efter kritik

Piloter og luftfartsselskaber er fortørnede over, at Københavns Lufthavne A/S vil lukke den sidste tværbane for at kunne parkere flere fly i en omfattende udvidelse. Nu ændrer lufthavnen strategi.

2. mar 2017 10

Fængsler kan snart jamme mobilsignaler

To fængsler skal udstyres med radiosendere, så fængselsfunktionærer kan forstyrre særlige frekvensområder og dermed slukke udvalgte mobilsignaler.

2. mar 2017 2

Danskere udrydder ødelæggende bakterier i Kuwaits olieudvinding

Det system, der injicerer vand for at opretholde trykket i oliefelter, bliver angrebet af mikrober. Teknologisk Institut skal nu hjælpe Kuwaits olieselskab med at bekæmpe dem.

2. mar 2017 8