Mads Nyvold

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #2. Lidarer skrumper i pris og størrelse

I rækken af tidens væsentligste teknologiske tendenser er vi nået til elektronikkens verden.

28. apr 2017

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #1. Autonome lastbiler

Nogle teknologier er allerede i færd med ændre alt fra vores økonomi til opfattelsen af, hvad det vil sige at være menneske. Andre er lige på nippet til at udfolde deres potentiale.

27. apr 2017 8

Star Treks tricorder eksisterer nu officielt

En læge og ph.d. i ingeniørvidenskab vinder pengestærk, international konkurrence om at fremstille det mest effektive håndholdte apparat, der er i stand til at diagnosticere forskellige lidelser og transmittere data direkte til en læge.

18. apr 2017 2

Førerløse trucks indtager verdens mest sikre veje

Chalmers tekniska högskola, Volvo og byen Borås udruller i denne måned et forsøg med autonome køretøjer, hvis længde kan strække sig op til 32 meter.

16. apr 2017 6

Strækbar polymer leder strøm og reparerer sig selv

Amerikanske forskere siger, at de har udviklet et gennemsigtigt, selvhealende og særdeles strækbart materiale, der ovenikøbet er elektrisk ledende og en del af samme polymerkæde.

11. apr 2017

Bilforsikring bliver en teknologisk slagmark

Forsikringsselskabet Tryg vil overvåge bestemte kunder med sorte bokse i deres biler. Et andet selskab vil anvende selvlærende billedgenkendelse til at vurdere, hvor mange penge du kan modtage ved skader på din bil.

10. apr 2017 3

Ny skærmteknologi gør kontaktlinser til smarte biosensorer

Hidtidige forsøg på at udstyre kontaktlinser med bionsensorer, der kan måle alt fra kræft til diabetes, har fejlet. Et amerikansk universitet tror, at gennembruddet kan komme med en ny skærmteknologi.

10. apr 2017

Indisk firma: Uddannede ingeniører er for dårlige

HCL Technologies vil håndplukke talentfulde skolelever, oplære dem selv og dermed slippe for bøvlet med dårligt uddannede unge fra universitetet.

7. apr 2017 4

Dårligt engelsk skaber forvirring i flytrafikken

Piloter og flyveleder får lov at bestå sprogtest via vennetjenester og underhåndsaftaler.

5. apr 2017 12

Iværksætterkontor bruger indopererede chips som adgangskort

Implanterede chips baseret på Near Field Communications-teknologi hitter i Sverige og især hos kontorfællesskabet Epicenter

4. apr 2017