close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Liv Bjerg Lillevang

Liv Bjerg Lillevang

Forbrænding af affald bremser fossilfri varme i Aalborg

I to år har et grønt råd undersøgt, hvordan Nordjyllandsværket kan blive fossilfrit. Det har vist sig overraskende svært, så længe affaldsforbrænding bidrager til varmeproduktionen.

8. aug 2017 20

Raffinaderi-grund skal undersøges for olie-forurening efter brand

Avista Oil skal nu undersøge, om området omkring det nu brændte raffinaderi er blevet forurenet. Kalundborg Kommune har en ‘begrundet mistanke’ om forurening fra slukningsvand.

1. aug 2017

Hør solvindens susen: Amerikaner sætter lyd på videnskabelige data

Amerikansk musikteknolog omformer datasæt fra neutronstjerner, solvinde og havets dyb til små musikstykker. Ideen er, at lydindtryk kan give ny forståelse af ellers kun visuelle data.

31. jul 2017

Opfordring fra Nasa: Hjælp os med at samle viden om solformørkelser

Hvad sker der med Jordens energisystem, når Månen skygger for Solen? Det skal almindelige amerikanere hjælpe Nasa med at svare på ved hjælp af borgerindsamlet data fra den nærtstående solformørkelse.

30. jul 2017 10

Modsat andre uddannelser stiger antallet af nye studerende på ingeniørstudier

I år har landets videregående uddannelser optaget to procent færre studerende end sidste år. Men det gælder ikke ingeniøruddannelserne, som oplever største tilstrømning i syv år.

28. jul 2017 6

Google-algoritme bringer os et skridt tættere på fusionskraft

Sammen med energivirksomheden Tri Alpha Energy har Google udviklet en algoritme, der optimerer energiforbruget under fusion og dermed gør kernereaktionen til en mere realistisk energikilde.

28. jul 2017 2

ESS i pengemangel: Verdens største neutronkilde nedskaleres

Efter planen skal en fuldt udbygget neutronkilde ved ESS have en størrelse på 5 MW. Men problemer med budgettet får nu ESS' ledelse til at overveje 2 MW i stedet.

26. jul 2017

Voldsom brand i olieraffinaderi på Kalundborg Havn

OPDATERET: Produktionsanlægget, hvor Avista Oil i Kalundborg omdanner spildolie til baseolie, er i brand. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

24. jul 2017

Russisk atom-ubåd passerede Storebæltsbroen og Langeland

Èn af verdens største atomdrevne ubåd er passeret gennem Storebælt, hvor det imponerende skib var synligt fra Storebæltsbroen og Nordlangeland.

21. jul 2017 47

Dine hår taler sammen – hvis ikke, kan du blive skaldet

Et amerikansk studie viser, at kroppens hårproduktion er koordineret gennem molekylær kommunikation. Derfor fører ‘miskommunikation’ til mindsket eller øget hårvækst.

21. jul 2017 3